• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai mūsu jaunā paaudze aug vesela, stipra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2003., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pa latviešu pēdām Ziemeļāfrikā

Vēl šajā numurā

11.02.2003., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai mūsu jaunā paaudze aug vesela, stipra

JEKABSONS3.JPG (17266 bytes) JEKABSONS5.JPG (19515 bytes)
Foto: Uldis Pāže
Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons; Saeimas priekšsēdētājas biedrs kopā ar Jersikas pamatskolas skolēniem

Saeimas priekšsēdētājas biedrs sācis apmeklēt Latvijas skolas

Lai rosinātu skolu jauniešus attīstīt sevī personības īpašības, popularizētu veselīga un sportiska dzīvesveida priekšrocības, kā arī aicinātu uz diskusiju par attieksmi pret valsti un valstiskām vērtībām, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons un spēkavīrs Raimonds Bergmanis 7. februārī sāka regulāru skolu apmeklējuma programmu, īpašu uzmanību veltot lauku rajonu skolām.

Pirmā skola, kur 7. februārī viesojās Ē.Jēkabsons un R.Bergmanis, bija Jersikas pamatskola Preiļu rajonā. Pēc tam katru otro piektdienu viesi dosies uz kādu citu skolu un aptuveni divu stundu ilgā tikšanās laikā ar skolēniem vismaz pusi atvēlētā laika veltīs kopīgām sporta aktivitātēm.

Šo braucienu sēriju atbalsta arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), piešķirot skolām un skolēniem piemiņas veltes, kā arī informatīvos materiālus par Latvijas olimpiešiem un olimpisko kustību. Ja R.Bergmanis spēkavīru sacīkšu grafika dēļ kādā no piektdienām nevarēs doties kārtējā skolas apmeklējuma braucienā, LOK nodrošinās citu Latvijas olimpiešu piebiedrošanos Ē.Jēkabsonam.

JEKABSONS1.JPG (38873 bytes)

Virves vilkšanas sacensībās Jersikas pamatskolā: spēkavīrs Raimonds Bergmanis un skolotāji pret Saeimas priekšsēdētājas biedru Ēriku Jēkabsonu un skolēniem

JEKABSONS2.JPG (24804 bytes) JEKABSONS4.JPG (24033 bytes)
Ēriks Jēkabsons kopā ar Preiļu rajona Jersikas pamatskolas sportojošo jaunatni
Foto: Uldis Pāže — “Latvijas Vēstnesim”

“Par vienu no savas politiskās darbības galvenajiem uzdevumiem un arī mērķiem esmu izvirzījis dialoga veidošanu ar jauniešiem. Pats no savas personiskās un profesionālās pieredzes zinu, cik svarīgi ir tieši skolas vecumā iegūt pēc iespējas vairāk pozitīvas informācijas, uzzināt par citu cilvēku bērnības un jaunības izjūtām un pārdomām. Jaunieši ir viena no nozīmīgākajām sarunu auditorijām, jo šīsdienas skolēni pēc desmit gadiem var būt Latvijas politiķi, kas pieņems valstiskus lēmumus un pārstāvēs Latviju pasaulē. Tādēļ mans kā politiķa pienākums ir veltīt nozīmīgu daļu sava laika tieši jauniešu un skolēnu auditorijai, ko labprāt darīšu kopīgi ar cilvēku, ko patiesi cienu un augsti vērtēju, — ar spēkavīru Raimondu Bergmani,” teica Ē.Jēkabsons.

Saeimas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!