• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz: par "Ventspils naftu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas sadarbību drošības politikā

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlreiz: par “Ventspils naftu”

Par Ministru prezidenta biedra attieksmi

Lai izbeigtu spekulācijas ap “Ventspils naftas” iespējamo privatizāciju, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers paziņo, ka norobežojas no plašsaziņas līdzekļos izskanējušajiem apgalvojumiem par minētā uzņēmuma “apsolīšanu” Krievijai, uzsverot, ka vienīgi valdība ir tiesīga lemt par šo jautājumu.

A.Šlesers izsaka pārliecību, ka atsevišķi laikraksti, kas kultivē mītu par “Ventspils naftas” iespējamo pārdošanu Krievijas kompānijai un it kā “notiekošajām neoficiālajām konsultācijām” ar naftas kompāniju “Transņeft”, ir uzsākuši mērķtiecīgu kampaņu.

“Ja mans izteikums, kurā pieļāvu iespēju, ka Krievija, gluži tāpat kā ikviens investors, varētu piedalīties “Ventspils naftas” privatizācijā, atsevišķos laikrakstos tiek dažādi interpretēts jau vairāku nedēļu garumā, man atliek secināt, ka tā ir organizēta kampaņa. Un, kā liecina mana pieredze, ikvienai kampaņai ir kāds noteikts mērķis. Šajā gadījumā mērķis ir radīt iespaidu, ka Šlesers darbojas “kāda” interesēs un pārkāpj savu kompetenču robežas. Par apbēdinājumu šo “fantāziju” autoriem varu paziņot, ka es strādāju vienīgi valdības interesēs un savu kompetenču ietvaros. Tādēļ es ieteiktu izbeigt šo bezjēdzīgo kampaņu, bet uzsākt konstruktīvu dialogu, lai kopīgi darbotos valsts attīstības labā,” uzsver A.Šlesers.

A.Šlesers atkārtoti atgādina, ka “Ventspils naftas” privatizācijas jautājums atsevišķās intervijās ticis aizskarts, akcentējot to kā problēmu, kurai jāmeklē risinājums. Bet šī jautājuma risināšana ir valdības kompetence, un Ministru prezidenta biedrs ir tikai viens no Ministru kabineta locekļiem.

Ministru prezidenta biedra birojs

2003. gada 11. februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!