• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sadarbību ar Igauniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 11. februārī, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sadarbību ar Igauniju

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre vakar tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomasu Luku.

Pārrunāts likumdošanas darbs Saeimā — gaidāmie grozījumi Satversmē saistībā ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā un šā gada valsts budžets.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre informēja vēstnieku par parlamenta darbību, uzsverot, ka pēc 8.Saeimas vēlēšanām mainījušās gandrīz divas trešdaļas deputātu. Pašlaik svarīgākie jautājumi skar šā gada valsts budžetu un to pavadošo likumprojektu paketi. Tomēr debates plenārsēdēs nav tik ilgas kā iepriekšējā parlamentā; izņēmums ir atsevišķi būtiski un atšķirīgi vērtēti lēmumi. I.Ūdre akcentēja darbu valdošās koalīcijas ietvaros, kā arī izteica cerību, ka budžeta pieņemšana parlamentā noritēs raiti un konstruktīvi.

Runājot par valsts aizsardzībai paredzēto finansējumu, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka strikti tiek ievērots 2001.gadā pieņemtais Valsts aizsardzības finansēšanas likums, kurā paredzēts, ka šiem mērķiem šogad tiks tērēti 2% no valsts iekšzemes kopprodukta.

Igaunijas vēstnieks Latvijā interesējās arī par izstrādātajiem papildinājumiem Satversmē, kas skar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un tam nepieciešamo referendumu. Saeimas priekšsēdētāja pastāstīja, ka atbilstoši mūsu likumdošanai konstitūcijas papildinājumu projektu izskatīs visās Saeimas komisijās, bet atbildīgā par to ir Juridiskā komisija.

Tika pārrunāta arī iespējamā referenduma norise. Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka jautājuma formulējumam tautas nobalsošanā jābūt precīzam un saprotamam, lai cilvēki varētu paust nostāju atbilstoši savai patiesajai pārliecībai.

Saeimas priekšsēdētāja un Igaunijas vēstnieks Latvijā pārrunāja arī kontrabandas un korupcijas apkarošanas jautājumus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!