• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējušies jauni ārvalstu vēstnieki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2003., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71217

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.51

Par Ģ.V.Kristovska komandējumiem

Vēl šajā numurā

12.02.2003., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējušies jauni ārvalstu vēstnieki

Vakar Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai akreditācijas vēstuli iesniedza Baltkrievijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Vadims Lamkovs

V01.JPG (16615 bytes)Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 11. februārī, saņēma akreditācijas vēstuli no Baltkrievijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Vadima Lamkova.

Prezidente svinīgajā ceremonijā uzsvēra, ka viena no Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm līdz ar integrāciju Eiropas Savienībā un NATO ir labu, pragmatisku kaimiņattiecību uzturēšana ar tās kaimiņvalstīm. Viņa atzīmēja, ka “īpašu saikni starp Latvijas un Baltkrievijas sabiedrībām saglabā un attīsta mūsu diasporas. Latvijā aktīvi darbojas baltkrievu kultūras organizācijas, baltkrievu skola un bibliotēka. Tas, kā baltkrievi uztur savas kultūras tradīcijas un vērtības, izraisa patiesu cieņu”.

Vēstnieks pauda Baltkrievijas interesi attīstīt ar Latviju attiecības plašā sadarbības spektrā — no līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas līdz ekonomisko sakaru veicināšanai, īpaši tranzīta nozarē, kā arī kultūras projektu izvēršanu. Prezidente sacīja, ka Latvijai tranzīta jomā ir kvalitatīvas infrastruktūras, ko piedāvāt Baltkrievijas ražoto preču eksporta plūsmai.

Runājot par sadarbību starptautiskajās organizācijās, prezidente uzsvēra, ka Latvija vienmēr atbalstījusi Baltkrievijas aktīvu un atvērtu sadarbību ar starptautiskajām organizācijām.

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apsveic panākto vienošanos Baltkrievijas un EDSO dialoga atjaunošanā un pauž cerību, ka Baltkrievijas valdība izrādīs labu gribu un konstruktīvismu, sadarbojoties ar EDSO biroju Minskā. Vēstnieks savukārt uzsvēra Baltkrievijas ieinteresētību pārņemt Latvijas pieredzi, integrējoties starptautiskajās organizācijās.

V02.JPG (20050 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 11.februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Baltkrievijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vadimu Lamkovu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu savstarpējo attiecību aktualitātes.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre un Baltkrievijas vēstnieks V.Lamkovs atzina, ka sekmīgi attīstījušās Latvijas un Baltkrievijas divpusējās attiecības ekonomiskajā jomā, un izteica cerību, ka to pozitīvā dinamika saglabāsies arī turpmāk. Pārrunāta arī Baltkrievijas sadarbība ar starptautiskajām organizācijām. Ņemot vērā Latvijas sasniegumus reformu procesā un integrācijā Eiropas Savienībā un NATO, sarunas dalībnieki apsprieda iespējas nodot Baltkrievijai Latvijas pieredzi demokratizācijas jomā.

I.Ūdre un V.Lamkovs runāja arī par jautājumiem, kas saistīti ar likumdošanas procesu parlamentā, kā arī savstarpējās līgumtiesiskās bāzes paplašināšanu.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijai un Baltkrievijai kā kaimiņvalstīm arī turpmāk jāturpina attīstīt sadarbību visdažādākajās jomās.

 

Saeimas preses dienests

Vakar Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai akreditācijas vēstuli iesniedza Dienvidāfrikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Gledisa Sonto Kudžoe

V03.JPG (17527 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar saņēma akreditācijas vēstuli no Dienvidāfrikas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijā Gledisas Sonto Kudžoe (Gladys Sonto Kodjoe).

Prezidente ar gandarījumu sacīja vēstniecei, ka Dienvidāfrika bija pirmā valsts Āfrikas kontinentā, kas 1991.gada augustā atzina Latvijas atgūto neatkarību. Runājot par divpusējās sadarbības paplašināšanu, abas puses atzina, ka līdz šim kontakti nav bijuši pārāk aktīvi, tomēr abām valstīm ir ieinteresētība izvērst līgumtiesisko bāzi, kā arī panākt ciešākus ekonomiskos sakarus, kam stimuls varētu būt Latvijas dalība Eiropas Savienībā. Vēstniece, izrādot interesi veicināt kultūras sakarus, atzīmēja, ka “abas mūsu tautas ir tik bagātas ar savu kultūru un savdabību, ka, šķiet, būtu skaisti mums vienam otru iepazīt labāk”.

Augstu novērtējot Dienvidāfrikas sasniegumus pēc aparteīda gāšanas, prezidente sacīja, ka Latvija atzinīgi vērtē Dienvidāfrikas Republikas starptautiskās iniciatīvas Apvienoto Nāciju Organizācijā, kas nozīmē risinājumu meklēšanu aktuālākajiem izaicinājumiem Āfrikas un pasaules attīstībai. Viņa lūdza nodot sirsnīgus sveicienus savam kolēģim, Dienvidāfrikas prezidentam Tabo Mbeki, kurš “ir lielisks līderis savai valstij”.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

V04.JPG (20381 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās arī ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Gledisu Sonto Kudžoi. Pārrunāti jautājumi, kas skar situāciju Dienvidāfrikā, kā arī Latvijas un DĀR sadarbības paplašināšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre apsveica Dienvidāfrikas vēstnieci, sākot darbu Latvijā, un interesējās par politisko un ekonomisko situāciju DĀR. Vēstniece informēja par parlamenta un valdības darbību, strādājot pie programmām, kas nodrošinātu valsts iedzīvotājiem nozīmīgākos sociālos pakalpojumus. Kā vienu no būtiskākajām problēmām G.Kudžoe minēja nabadzību un augsto bezdarba līmeni DĀR, tomēr daudz tiek darīts, lai veicinātu brīvā tirgus attīstību un piesaistītu ārvalstu investīcijas.

Nopietns jautājums Dienvidāfrikā ir AIDS plašā izplatība. Ilgu laiku valdība nepievērsa pienācīgu uzmanību cīņai ar šo slimību, bet pagājušā gada aprīlī šim mērķim apstiprināts ievērojams finansējums. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka vīrusa izplatību visā pasaulē veicina narkomānija un prostitūcija, tāpēc īpaši svarīgi ir informēt sabiedrību gan par inficēšanās iespējām, gan arī par veidiem, kā no tā pasargāties.

G.Kudžoe pastāstīja arī par iniciatīvu sadarbībai Āfrikas kontinenta attīstības veicināšanai, kuras aktīvs atbalstītājs ir DĀR prezidents. Tās mērķis – palīdzēt Āfrikas valstīm sekmēt ekonomikas un sabiedrības attīstību. Tikšanās noslēgumā abas puses pārrunāja arī iespējas aktīvāk veicināt sieviešu iesaistīšanos lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī bez vecākiem palikušo bērnu problēmu risināšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!