• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 11.februārī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2003., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

13.02.2003., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 11.februārī, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums

— “LV” Nr.23, 12.02.2003.

 

Akceptēts rīkojums “Par U.Ārmani”, saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 11.panta trešo daļu, Ulda Ārmaņa kandidatūra apstiprināta iecelšanai Latvijas Pārtikas centra direktora amatā.

 

Akceptēts rīkojums “Par likvidējamās privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas eksportkredīts” likvidācijas izdevumu segšanu”, kurš paredz saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 18.februāra rīkojumu Nr.86 “Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas eksportkredīts” likvidāciju” Privatizācijas aģentūrai segt likvidējamās privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas eksportkredīts” likvidācijas izdevumus par laikposmu no 2002.gada 4.marta līdz 2002.gada 30.jūnijam. Likvidācijas izdevumi 17 237,70 latu apmērā jāsedz no valsts īpašuma objektu privatizācijā gūtajiem ienākumiem.

 

Akceptēts rīkojums “Par A.Maldupa atbrīvošanu no Tieslietu ministrijas valsts sekretāra amata”, saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 14.panta trešo daļu, tieslietu ministram uzdots atbrīvot Aivaru Maldupu no Tieslietu ministrijas valsts sekretāra amata ar 2003.gada 17.februāri, pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 41.panta 1.punkta “a” apakšpunktu.

 

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli naftas produktiem””.

Likumprojektā ietvertās izmaiņas nosaka, ka metanols tiek fiksēts kā ar akcīzes nodokli obligāti apliekams produkts. Ja metanolu paredzēts izmantot kā izejvielu citu preču ražošanai (izņemot naftas produktu ražošanai), tad tam nepiemēro akcīzes nodokli, ja ir ievērota Ministru kabineta noteiktā kārtība, kādā naftas produkti tiek piegādāti uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri tos izmanto kā izejvielu, un ievedot tas ir atbilstoši deklarēts

Likumprojekts paredz izteikt jaunā redakcijā likuma pielikumu, kas nepieciešams, lai sakārtotu savstarpējo atbilstību starp likuma pielikumā minēto akcīzes preču uzskaitījumu un Latvijas Kombinētajā nomenklatūrā minētajiem preču kodiem. Tā kā regulāri tiek grozīti kodi Starptautiskajā harmonizētajā sistēmā un līdz ar to saskaņā ar šiem grozījumiem tiek precizēta arī Latvijas Kombinētā nomenklatūra un attiecīgie preču kodi, ir nepieciešams noteikt citādu ar akcīzes nodokli apliekamo preču uzskaitījumu. Akcīzes precēm piemērojamie Kombinētās nomenklatūras kodi tiks noteikti saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 24.jūlija noteikumiem Nr.327 “TARIC (apvienotā kopienas tarifa) klasifikatora izveidošanas un piemērošanas noteikumi”.

 

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā jautājums par plānošanas reģionu teritorijām saskaņojams ar tajos ietilpstošajām pašvaldībām”, kuri nosaka kārtību, kādā jautājums par plānošanas reģionu teritorijām saskaņojams ar tajos ietilpstošajām pašvaldībām.

Noteikts, ka plānošanas reģionu teritorijas sastāv no vietējo pašvaldību teritorijām. Plānošanas reģionu robežas tiek noteiktas pa esošo administratīvo rajonu robežām. Viedokli par līdzdalību kādā no plānošanas reģioniem vietējās pašvaldības dome vai padome izsaka, pieņemot lēmumu.

Administratīvā rajonā ietilpstošās pašvaldības tiek iekļautas kādā no plānošanas reģioniem šādā kārtībā: ja viedokli par līdzdalību kādā no plānošanas reģioniem ir izteikušas visas rajonā ietilpstošās vietējās pašvaldības, tad tās tiek iekļautas tajā plānošanas reģionā, par līdzdalību kurā viedokli ir izteikušas vairāk nekā puse rajonā ietilpstošo pašvaldību; ja viedokli par līdzdalību kādā no plānošanas reģioniem ir izteikušas visas rajonā ietilpstošās vietējās pašvaldības, bet to viedokļi vienādi sadalās starp diviem plānošanas reģioniem, tad tās tiek iekļautas tajā plānošanas reģionā, kurā par līdzdalību nolemj Ministru kabinets saskaņā ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra priekšlikumu; ja vietējā pašvaldība nav izteikusi viedokli par līdzdalību kādā no plānošanas reģioniem, tad par tās līdzdalību kādā no plānošanas reģioniem nolemj Ministru kabinets saskaņā ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra priekšlikumu.

Administratīvā rajona teritorijā esoša republikas pilsēta tiek iekļauta kādā no plānošanas reģioniem kā viena no attiecīgā rajona vietējām pašvaldībām atbilstoši noteiktajai kārtībai.

Jautājums par plānošanas reģionu teritorijām uzskatāms par saskaņotu: ja vietējās pašvaldības līdzdalība kādā no plānošanas reģioniem atbilst tās izteiktajam viedoklim; ja vietējās pašvaldības līdzdalība kādā no plānošanas reģioniem neatbilst tās izteiktajam viedoklim, bet priekšlikums par plānošanas reģionu teritorijām ir izskatīts Ministru kabineta sēdē, piedaloties attiecīgās vietējās pašvaldības domes vai padomes priekšsēdētājam vai tā pilnvarotam pārstāvim; ja vietējā pašvaldība nav izteikusi viedokli par līdzdalību kādā no plānošanas reģioniem, bet reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs ir informējis attiecīgo vietējo pašvaldību par priekšlikumu iekļaut kādā no plānošanas reģioniem.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs iesniedz Ministru kabinetā tiesību akta projektu par plānošanas reģionu teritorijām, saskaņojot to ar Latvijas Pašvaldību savienību.

Par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta 2002.gada 22.oktobra noteikumi Nr.477 “Kārtība, kādā jautājums par plānošanas reģionu teritorijām saskaņojams ar tajos ietilpstošajām pašvaldībām”.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!