• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta biedra atbalstu "Rojas konservu" cilvēkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2003., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sava cukura tirgus sakārtošanu

Vēl šajā numurā

14.02.2003., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta biedra atbalstu “Rojas konservu” cilvēkiem

Lai palīdzētu uzņēmuma “ Rojas konservi” darbinieku ģimenēm, kurās ir pirmsskolas vecuma bērni, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers nolēmis ziedot savu algu to atbalstam. Arī turpmāk Ministru prezidenta biedrs savu algu veltīs labdarībai un uzticēs to Kristīgās palīdzības fondam.

Otrdien, 11. februārī, tiekoties ar uzņēmuma “Rojas konservi” darbiniekiem, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tika informēts par situāciju, kādā atrodas uzņēmumā strādājošie. “Esmu pārsteigts par darba devēja necilvēcisko rīcību, kurš neizmaksā iekavētās algas un atlaišanas kompensācijas, kā arī neuzsāk uzņēmuma maksātnespējas procedūru, kam pateicoties strādnieki varētu saņemt tiem pienākošās kompensācijas no valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija””. A.Šlesers ieteica uzņēmuma strādniekiem pašiem iesniegt uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu, taču, apzinoties, ka tas nav dažu dienu jautājums, Ministru prezidenta biedrs nolēmis atbalstīt vismaz tās ģimenes, kurās ir pirmsskolas vecuma bērni.

“Manā rīcībā ir informācija par vairākām uzņēmuma “Rojas konservi” ģimenēm, kurās ir mazi bērni. Šiem cilvēkiem šobrīd ir vissmagāk, jo viņi ir atbildīgi par saviem bērniem, bet darba devēja vainas dēļ atrodas bezizejas situācijā,” uzskata A.Šlesers.

Turpmāk A.Šlesers nolēmis savu algu pārskaitīt Kristīgās palīdzības fondā, kuru veido četru reliģisko konfesiju vadītāji – arhibīskaps Jānis Vanags, Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps, kardināls Jānis Pujats, Pareizticīgo baznīcas metropolīts Aleksands un Baptistu draudžu savienības bīskaps Jānis Šmits.

“Demogrāfiskā situācija Latvijā šobrīd ir katastrofāla, un jau tuvākajā nākotnē tas atsauksies uz valsts izaugsmi kopumā. Diemžēl pagaidām valdībai trūkst līdzekļu šīs problēmas risināšanai. Tādēļ man ir patiess prieks, ka nodibināts fonds, kura prioritāte ir ģimenes un bērni. Turpmāk esmu nolēmis savu algu pārskaitīt šajā fondā, lai tādējādi sniegtu kaut nelielu atbalstu ģimenēm, kuras, par spīti finansiālajām problēmām, izšķīrušās par labu bērnu audzināšanai,” uzsver A.Šlesers.

Ministru prezidenta biedrs izsaka cerību, ka viņa paraugam sekos arī citi Latvijas iedzīvotāji, kurus uztrauc demogrāfiskā situācija valstī.

Ministru prezidenta biedra birojs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!