• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu sapratni par mieru un stabilitāti pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2003., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropa ir apmierināta ar mūsu sasniegumiem

Vēl šajā numurā

19.02.2003., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu sapratni par mieru un stabilitāti pasaulē

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Amerikas vizītes ietvaros no 16. līdz 19.februārim:

pirmdien, 17.februārī, Baltā nama Ovālajā kabinetā, tiekoties ar ASV prezidentu Džordžu Bušu

ASV2.JPG (24775 bytes)
Foto: A.F.I.
Vašingtonā, Baltā nama Ovālajā kabinetā, 17. februārī: Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un ASV prezidents Džordžs Bušs

otrdien, 18.februārī, tiekoties ar Latvijas izcelsmes ASV mākslinieka Marka Rodko ģimeni

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 18. februārī, Vašingtonā tikās ar Latvijā, Daugavpilī, dzimušā slavenā ASV mākslinieka Marka Rodko meitu Keitu Rodko un viņas ģimeni.

Sarunā tika runāts par Marka Rodko dzimšanas simtgadei veltītu pasākumu rīkošanu Daugavpilī šā gada rudenī, kur sadarbībā ar ASV Nacionālo galeriju, ASV vēstniecību Latvijā, Latvijas Kultūras ministriju un Ebreju kopienu tiktu sarīkota Marka Rodko darbu izstāde.

Valsts prezidente un Keita Rodko runāja par mazas valsts un mazas zemes lomu pasaulē un tiem veidiem, kā sevi pasniegt. Prezidente uzsvēra, ka Latvijas bagātība vienmēr ir bijusi un arī turpmāk būs cilvēki un viņu radošais sniegums. Viņa uzsvēra, ka katrs dēls un meita, kas nākuši no Latvijas vai jūt piederību tai, arī Marks Rodko, ir svarīgi Latvijai.

Keita Rodko sacīja, ka ar prieku dosies šogad apmeklēt sava tēva dzimteni, lai piedalītos gan izstādes atklāšanā Daugavpilī, gan arī Marka Rodko piemiņas plāksnes atklāšanā pie mājas Daugavpilī, kur viņš ar vecākiem dzīvoja 20. gadsimta sākumā.

Pārrunātas arī Latvijas aktualitātes, iekļaujoties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās, uzsverot to, ka Latvija ir daudz sasniegusi, lai turpinātu attīstību un iekļautos vienotajā Eiropā.

ASV6.JPG (24208 bytes)

VIKE2.JPG (24576 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga sarunā ar mākslinieka Marka Rodko meitu Keitu

Keita Rodko arī pateicās Valsts prezidentei par to, ka Latvija ir saglabājusi ebreju kultūras pieminekļus un arī šobrīd atbalsta ebreju kultūras dzīvi Latvijā. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka Latvija vienmēr ir cienījusi citu tautu kultūru un ka Latvijas sabiedrība ir ļoti integrēta un tā novērtē savu līdzcilvēku sasniegumus.

1903. gadā Daugavpilī dzimušais Marks Rodko desmit gadu vecumā kopā ar vecākiem pārcēlās uz dzīvi Portlendā, ASV. Jēlas universitātē viņš studēja angļu un franču valodu, Eiropas vēsturi, matemātiku, fiziku, bioloģiju un ekonomiku, filozofijas vēsturi un psiholoģiju, bet studijas pameta un pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā, kur sākās viņa mākslinieka gaitas. M.Rodko kļuva par pazīstamu un atzītu ASV mākslinieku. M.Rodko ir devis ieguldījumu jaunas abstraktās glezniecības formas radīšanā. Šogad, 25. septembrī, M.Rodko apritētu simt gadi.

Valsts prezidenta preses dienests

ASV3.JPG (24839 bytes) VIKE1.JPG (21480 bytes)

Vašingtonā, Baltā nama Rūzvelta istabā, 17.februārī: ASV prezidenta Protokola vadītājs Donalds Ensenats un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, parakstoties Baltā nama Goda viesu grāmatā (attēlā pa kreisi); Valsts prezidente intervijas laikā televīzijas ziņu kanālā CNN (augšējā attēlā); Vašingtonā, Baltā nama dārzā, 17.februārī: Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs (apakšējā attēlā) Valsts prezidenta kancelejas foto

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!