• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrijas 2003. gada 27. janvāra instrukcija Nr. 1 "Skolotāju tālākizglītības atbalsta fonda darbības kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2003., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.5

Par lietas izpētes izbeigšanu
Lieta Nr. 110/02/05/2 "Par SIA "Eniro Latvija" 05.03.2002. un 22.08.2002. un SIA "Latvijas Tālrunis" 25.10.2002. iesniegumiem"

Vēl šajā numurā

20.02.2003., Nr. 28

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Izglītības un zinātnes ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 1

Pieņemts: 27.01.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrijas instrukcija Nr.1

Rīgā 2003.gada 27.janvārī

Skolotāju tālākizglītības atbalsta fonda darbības kārtība

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 7.marta noteikumu Nr.45 “Skolotāju tālākizglītības atbalsta fonda nolikums” 7.punktu

1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā Skolotāju tālākizglītības atbalsta fonds (turpmāk tekstā — fonds) piešķir un no fonda līdzekļiem daļēji sedz mācību maksu strādājošiem skolotājiem.

2. Fondam programmas akceptēšanas pieteikumus par mācību maksas segšanu skolotāju tālākizglītošanai (turpmāk — pieteikums) iesniedz:

2.1. augstskolas, kuras īsteno skolotāju profesionālo studiju programmas, skolotāja darba specifikai atbilstošas maģistra studiju programmas;

2.2. izglītības iestādes, kuras īsteno profesionālās meistarības kursu programmas.

3. Augstskolas, kuras īsteno skolotāju profesionālo studiju programmas un skolotāja darba specifikai atbilstošas maģistra studiju programmas:

3.1. pieteikumā norāda studiju programmas nosaukumu un tai atbilstošo Latvijas Republikas Izglītības klasifikācijas kodu, studiju programmu apjomu kredītpunktos un ilgumu, iegūstamo kvalifikāciju un prognozēto to skolotāju skaitu, kuri pretendē uz fonda līdzekļu saņemšanu studiju maksas daļējai segšanai (turpmāk tekstā — kompensācija);

3.2. pieteikumam pievieno akreditācijas lapas kopiju, augstskolas prasības attiecībā uz iepriekšējo izglītību, programmas izmaksas uz vienu studējošo un izmaksu pamatojumu.

4. Izglītības iestādes, kuras īsteno profesionālās meistarības kursu programmas:

4.1. pieteikumā norāda programmas nosaukumu, programmas mērķi un apjomu, plānotos sasniegumus, prognozēto to skolotāju skaitu, kuri pretendē uz fonda līdzekļu saņemšanu studiju maksas daļējai segšanai (turpmāk tekstā – kompensācija);

4.2. pieteikumam pievieno Izglītības un zinātnes ministrijas Pedagogu tālākizglītības programmu saskaņošanas komisijas (tās darbību regulē izglītības un zinātnes ministra apstiprināts nolikums) akceptu, programmas īstenotāja prasības attiecībā uz iepriekšējo izglītību, mācību izmaksas uz vienu izglītojamo un izmaksu pamatojumu.

5. Fonds izsludina pieteikuma iesniegšanas termiņus laikrakstā “Izglītība un Kultūra”; un šie termiņi ir ne īsāki par 20 dienām.

Fonds izskata tikai tos pieteikumus, kuri atbilst šīs instrukcijas 3.un 4.punktā norādītajām prasībām un iesniegti noteiktajā termiņā. Izglītības iestādei ir tiesības novērst nepilnības pieteikumā un tam pievienotajos dokumentos 10 dienu laikā no fonda atteikuma pieņemt dokumentus saņemšanas dienas.

6. Fonds viena mēneša laikā pēc izsludinātā pieteikuma termiņa beigām izskata iesniegtos pieteikumus un pieņem lēmumu — akceptēt vai neakceptēt pieteikumu mācību maksas daļējai segšanai. Fonds lēmumu paziņo programmas iesniedzējam un publicē akceptēto pieteikumu sarakstu laikrakstā “Izglītība un Kultūra”.

7. Pozitīvs fonda lēmums par pieteikuma mācību maksas daļējai segšanai akceptēšanu ir pamats, lai skolotāji varētu pretendēt uz fonda līdzekļu saņemšanu. Pirms attiecīgā pieteikuma akceptēšanas fonds iesniegumus no skolotājiem nepieņem.

8. Skolotāji, kuri pretendē uz kompensāciju, fonda noteiktajā termiņā iesniedz tam:

8.1. noteikta parauga, ko apstiprinājis fonds, iesniegumu ar lūgumu piešķirt kompensāciju;

8.2. izziņu par sekmīgu studiju programmas daļas apguvi, norādot kursu, iegūstamo grādu un semestri, vai diploma, vai apliecības (sertifikāta) par sekmīgu kursu beigšanu kopiju;

8.3. izziņu no darbavietas. Izziņā norādīts skolotāja ieņemamais amats un mācību priekšmets, un šo izziņu izglītības iestādes vadītājs ir apstiprinājis ar parakstu un zīmogu;

8.4. programmas īstenotājas iestādes kases ieņēmumu orderi vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas, darījumu apliecinošās kvīts oriģinālu par attiecīgo iemaksu atbilstošās izglītības iestādes kasē.

9. Fonds izskata skolotāja iesniegumu tikai tad, ja tam pievienoti visi šīs instrukcijas 8.punktā minētie dokumenti, kas ir atbilstoši noformēti.

10. Skolotājs šīs instrukcijas 8.punktā norādītos dokumentus fondā iesniedz personīgi vai nosūtot fonda vadītājam adresētā, ierakstītā vēstulē. Fonds nepieņem un nav atbildīgs par citā veidā iesniegtiem pieteikumiem.

11. Fonda vadītājs vai tā pilnvarotā persona izskata iesniegumu 10 dienu laikā no tā saņemšanas dienas un pieņem lēmumu — izmaksāt vai neizmaksāt kompensāciju.

12. Pozitīva lēmuma gadījumā fonds sagatavo Izglītības satura un eksaminācijas centra rīkojuma projektu par līdzekļu piešķiršanu un izmaksā skolotājam piešķirto kompensāciju atbilstoši fonda vadītāja lēmumam.

13. Pēc motivēta lēmumu neizmaksāt kompensāciju pieņemšanas fonda vadītājs vai tā pilnvarota persona rakstveidā dara to zināmu skolotājam 10 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža.

14. Skolotājs, kura iesniegums fonda līdzekļu saņemšanai ir noraidīts, viena mēneša laikā no attiecīgā lēmuma pieņemšanas brīža var iesniegt apelāciju. To fonds izskata viena mēneša laikā no tās saņemšanas brīža un 10 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas paziņo lēmumu skolotājam. Ja fonda lēmums skolotāju neapmierina, viņam ir tiesības apstrīdēt lēmumu tiesā.

15. Fondam iedalītos valsts budžeta līdzekļus izmanto saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprināto budžeta izdevumu tāmi un atbilstoši apstiprinātajam finansēšanas plānam.

Izglītības un zinātnes ministrs K.Šadurskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!