• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērniem piemērotu Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2003., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas valsts apbalvojumiem Latvijas Republikas amatpersonām

Vēl šajā numurā

25.02.2003., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērniem piemērotu Latviju

21. februārī notika ANO pastāvīgā koordinatora rīkots informācijas apmaiņas pasākums par galvenajām aktivitātēm bērnu tiesību aizsardzībā Latvijā pēc ANO Ģenerālās asamblejas 2002. gada maija speciālās sesijas par bērniem.

Pasākumā uzstājās ANO pastāvīgā koordinatore Gabriele Kēlere, īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks, UNICEF Nacionālās komitejas izpilddirektore Ilze Doškina, sabiedriskās organizācijas “Glābiet bērnus” priekšsēdētāja Inguna Ēbela. Diskusijā piedalījās sabiedrisko organizāciju un valsts institūciju pārstāvji.

G. Kēlere atzinīgi novērtēja valdības iniciatīvu veidot nacionālo rīcības plānu “Bērniem piemērota Latvija”, kura sagatavošana noris saskaņā ar ANO Ģenerālās asamblejas speciālajā sesijā par bērniem pieņemto rīcības plānu, piemērojot to Latvijas situācijai un vajadzībām.

Īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks uzsvēra, ka aktuālas problēmas ģimenē ir sievietes dzīves kvalitātes pasliktināšanās pēc bērna piedzimšanas, nepietiekams pirmsskolas izglītības iestāžu tīkls, kā arī grūtības saņemt pienākošos alimentus, ja vīrietis nedzīvo ģimenē. Ministrs norādīja, ka ir jārisina jautājums par neapliekamo minimumu par apgādājamajiem un jārod iespēja palielināt bērnu pabalstu pirmajos dzīves gados līdz minimālās algas apmēram, lai uzlabotos ģimeņu dzīves kvalitāte. Ministrs arī aicināja klātesošos un visu sabiedrību sekot principam “Palīdzi bērnam uzaugt”, rodot iespēju ikdienā kļūt par kāda bērna draugu vai labdari.

UNICEF Nacionālās komitejas izpilddirektore I.Doškina informēja, ka šogad UNICEF Latvijā atbalstīs nacionālā rīcības plāna “Bērniem piemērota Latvija” izstrādi, joda programmu un krūts barošanas popularizēšanu un citas programmas.

Savukārt sabiedriskās organizācijas “Glābiet bērnus” priekšsēdētāja I. Ēbela informēja par savu dalību Starptautiskajā bērnu labklājības forumā kongresā.

ANO Attīstības programmas Latvijas birojs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!