• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien, 25. februārī, aprit 10 gadi, kopš pasaulē nāk "Latvijas Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2003., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 26.02.2003.

Laidiena Nr. 31, OP 2003/31

Vēl šajā numurā

25.02.2003., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien, 25. februārī, aprit 10 gadi, kopš pasaulē nāk “Latvijas Vēstnesis”

Atgādnes:

“Latvijas Vēstnesis”:

nr.1., 25.02.1993.

Mēs nākam

Jā, vienu gaidīti — citu negaidīti, vienu gribēti — citu slēptāk vai atklātāk negribēti, bet mēs, “Latvijas Vēstnesis”, — nākam. Nākam ar savu pasaules izjūtu un savu Latvijas apziņu, ar savu skatījumu uz mūsu valsts un sabiedrības problēmām, ar savu attieksmi pret tēvu zemes šodienas un agrāko paaudžu vērtībām. Kāda izvērtīsies šī mūsu saruna?

Mēs gribam, lai mūsu slejās noritētu atklāta un nepastarpināta valdības un sabiedrības saruna par dzīvi visā tās sarežģītībā, lai tautas vietnieknams, vienalga, Augstākās Padomes vai Saeimas personā, te patiesi no sava altāra tautai un valstij sniegtu tikai dzīvīgo jaunradošo, vienojošo apziņu, lai katra valstiskā, pašvaldību un sabiedrības institūcija, domādama par savu sāpi, apzinātos, ka lielākās vērtības tomēr ir mūsu kopīgi izcīnītā patstāvīgā valsts, neatkarīgā tauta un brīvs cilvēks.

Mēs gribam, lai mūsu saruna ikreiz būtu racionāla, konstruktīva un cieņas pilna vienam pret otru, lai mūsu informācija vienmēr būtu adekvāta devēja informācijai, lai mūsu doma būtu demokrātiska, stils — objektīvs, tonis — savaldīgs.

Vai spējam to? Tas būs atkarīgs ne tikai no mums, bet arī no jums.

Mūsu kopsarunai ir tikpat daudz tēmu, cik dzīvei jomu, problēmu, jautājumu. Tās ir Latvijas diplomātiskās, ekonomiskās, darījumu, kultūras aktivitātes Rietumos un Austrumos un citu valstu diplomātu, firmu, organizāciju aktivitātes Latvijā, tiesību nodrošināšanas un spēka struktūru problēmas, pilsonības, latvietības, valsts valodas un krievvalodīgo, nacionālo minoritāšu, pastāvīgo iedzīvotāju tiesību un pienākumu jautājumi. Tā ir industrijas, vidējo un sīko objektu privatizācija un agrārā reforma, finanses, nodokļi, bankas un kredīti, cilvēku nodarbinātība, tirdzniecības, medicīnas, sociālā aprūpe un demogrāfija, pašvaldību vājums un spēks, ekoloģija un statistika. Tā ir tautas māksla, amatniecība, sadzīves kultūra, gara kultūra, izglītība, zinātne, grāmatniecība. Tā ir informācija, ko citi raksta par Latviju, Baltiju un mums saistošām lietām, un Lietuvas un Igaunijas ritmi. Tās ir aktualitātes valdības namā un parlamenta namā, tie ir parlamenta un valdības normatīvie dokumenti un to skaidrojumi, citu viedokļu izklāsti, komentējumi, problēmu uzstādījumi...

Mēs nākam, lai kopā ar jums ietu tālāk.

Oskars Gerts, “Latvijas Vēstneša” galvenais redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!