• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par celulozes rūpnīcas potenciālo investoru prasībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2003., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektroapgādes nozares modeļiem

Vēl šajā numurā

25.02.2003., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par celulozes rūpnīcas potenciālo investoru prasībām

20. februārī, darba grupa sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem iepazinās ar potenciālo investoru — “Metsäliitto Group” — prasībām un nolēma, ka par konkrētu atbalstu tiks spriests tikai pēc tam, kad būs skaidrs, kā šis projekts ietekmēs mežu nozari kopumā.

“Metsäliitto Group” savās jaunajās prasībās lūdz uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi 80% apmērā uz 20 gadiem, pieprasa no Latvijas puses ievērojamas investīcijas infrastruktūrā, kā koksnes nodrošinājuma veidu vēlas noteikt garantētas papīrmalkas piegādes no valsts mežiem, kā arī prasa, lai visu izejmateriālu, ieskaitot papīrmalkas, loģistika tiktu nodota a/s “Baltic Pulp”, no kuras, kā zināms, Latvijas valsts nolēmusi izstāties.

Iepazīstoties ar šo dokumentu, darba grupa secināja, ka investoru prasības joprojām ir pārāk vispārīgas. Tādēļ Zemkopības ministrijai uzdots mēneša laikā precizēt tehniskos nosacījumus, lai būtu skaidras investoru minimālās prasības projekta īstenošanai. Darba grupas vadītājs Ainārs Šlesers uzsvēra, ka lēmums par atbalstu minētajam projektam netiks pieņemts, kamēr nebūs skaidrs, kā tas ilgtermiņā ietekmēs mežu nozari. “Mežu resursi — tā ir Latvijas “nafta”, un mēs nedrīkstam pieņemt pārsteidzīgus lēmumus. Lai lemtu par atbalstu šāda mēroga projektam, mums ir jābūt pilnīgi pārliecinātiem, ka tas neatstās negatīvu ietekmi uz nozares tālāko attīstību,” uzsvēra A. Šlesers.

Lai vēlreiz aicinātu kopā visus nozares pārstāvjus un uzklausītu to viedokli par celulozes rūpnīcas projektu, darba grupa nolēma marta beigās rīkot publisku konferenci “Latvijas mežu nākotne”. A. Šlesers aicina visas ar meža nozari saistītās organizācijas šajā pasākumā paust skaidru un argumentētu nostāju celulozes rūpnīcas jautājumā, lai valdībai būtu skaidrs visu ieinteresēto pušu viedoklis, kas ļautu pieņemt valstij izdevīgāko lēmumu.

Uz nākamo sēdi darba grupa sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem sanāks šā gada 21. martā.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!