• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem Nacionālajam teātrim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2003., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas budžeta izpildi janvārī

Vēl šajā numurā

25.02.2003., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem Nacionālajam teātrim

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs pagājušo piektdien, 21. februārī, tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, lai informētu viņu par situāciju Nacionālā teātra rekonstrukcijā. Rīgas domes priekšsēdētājs Saeimai iesniedza vēstuli ar lūgumu deputātiem, lemjot par valsts budžetu, paredzēt naudu Nacionālā teātra rekonstrukcijas pabeigšanai.

Vēstule adresēta Saeimas priekšsēdētājai Ingrīdai Ūdrei, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājai Baibai Brigmanei un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājam Jānim Strazdiņam.

Vēstulē norādīts, ka Rīgas dome pērn teātra rekonstrukcijai piešķīrusi 3,4 miljonus latu, bet šā gada budžetā papildus piešķirti vēl 1,5 miljoni latu.

Atbilstoši Finanšu ministrijas norādījumiem samazināt Rīgas domes budžeta izdevumus Nacionālā teātra ēkas atjaunošanai līdzekļi atstāti iepriekš plānotajā apjomā. Pieņemot šādu lēmumu, Rīgas domes deputāti atzinuši Nacionālā teātra nozīmīgo lomu latviešu kultūrā, gan arī ēkas īpašo vietu valsts vēsturē – šeit 1918. gada 18. novembrī tika proklamēta Latvijas Republika.

“Diemžēl ar pārsteigumu un sarūgtinājumu nākas konstatēt, ka valsts budžeta projektā, kas iesniegts izskatīšanai Saeimā, nav plānoti līdzekļi teātra tehnoloģisko iekārtu iegādei 2,6 miljonu latu vērtībā, kā iepriekš Rīgas domei solīja Kultūras ministrija,” teikts vēstulē.

Bez šo tehnoloģiju un aprīkojuma – skatuves ripas ar kustīgiem podestiem, orķestra bedres kustīgās grīdas, programmējamas vadības sistēmas, tehniskā personāla mobilā lifta, karuseļveida dekorāciju lifta, skatuves ugunsdrošā un galvenā aizkara, metālapstrādes, galdniecības un audumu krāsošanas darbnīcu aprīkojuma u.c. – savlaicīgas iegādes nav iespējama Nacionālā teātra ēkas nodošana ekspluatācijā iepriekš plānotajā laikā.

Nacionālā teātra ēka ir Rīgas domes īpašums, savukārt Nacionālais teātris, kas to izmanto, ir Kultūras ministrijas pārziņā, tāpēc valsts līdzdalība Nacionālā teātra ēkas atjaunošanā esot pamatota.

Nesaņemot solīto valsts atbalstu, domei nāksies vai nu iekonservēt sāktos rekonstrukcijas darbus, tādējādi neturot doto vārdu, vai arī palielināt budžeta deficītu, ko kritiski vērtē Finanšu ministrija. Tādēļ Saeimas deputāti tiek lūgti valsts budžetā iekļaut nepieciešamo finansējumu Nacionālā teātra atjaunošanai.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!