• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu maza mēroga pārrobežu sadarbībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2003., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai esam pārliecināti par pārtiku, ko patērējam

Vēl šajā numurā

26.02.2003., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu maza mēroga pārrobežu sadarbībai

Pirmdien, 24. februārī, vadības komitejā apstiprinātas vadlīnijas un laika grafiks PHARE 2001.gada Sadarbības programmas Baltijas jūras reģionā Mazo projektu fonda (MPF) un Grantu shēmas (GS) finansējumam. Saskaņā ar nolemto projektu pieteikumu konkurss uz fonda 2 700 000 eiro finansējumu tiks izsludināts 27.februārī, publicējot informāciju arī Finanšu ministrijas mājaslapā (www.fm.gov.lv). Projekti būs iesniedzami līdz aprīļa beigām. Pēc to apstiprināšanas konkursa kārtībā atbalstīto projektu īstenošanu varēs sākt jūlijā.

PHARE 2001.gada pārrobežu sadarbības programmā Latvijai piešķirts 3 miljonu eiro finansējums. Programma ar 1 miljonu eiro turpinās atbalstīt maza mēroga pārrobežu sadarbības aktivitātes Mazo projektu fonda ietvaros (iespējamais finansējums vienam projektam — no 20 līdz 50 tūkstošiem eiro), bet 2 miljoni eiro – vidēja mēroga projektus grantu shēmas ietvaros (finansējums vienam projektam — no 50 līdz 300 tūkstošiem eiro).

PHARE Pārrobežu sadarbības programma tika izveidota 1994.gadā ar mērķi veicināt Viduseiropas un Austrumeiropas valstu, ES robežvalstu un reģionu sadarbību, un ir viena no būtiskākajām PHARE programmas sastāvdaļām.

MPF mērķi ir atbalstīt ap Baltijas jūru esošo teritoriju tālāku ekonomiskā potenciāla attīstību, stiprinot esošās struktūras, mazināt šo teritoriju perifēro raksturu, uzlabojot dzīves kvalitāti un veidojot sadarbības tīklus šajā reģionā, kā arī attīstīt un stiprināt programmas efektīvas ieviešanas struktūru. PHARE 2001.gada MPF finansējums Latvijā paredzēts pārrobežu sadarbības projektiem ekonomiskās attīstības, vietējās demokrātijas veidošanas, mācību un nodarbinātības, kultūras sakaru, plānošanas un attīstības pētījumu, vides, tūrisma, veselības aprūpes, sociālās aprūpes, informācijas un komunikāciju jomā.

Grantu shēma radīta, lai palīdzētu PHARE valstīm sagatavoties strukturālo fondu ieviešanai. Šī shēma tiek piemērota gadījumos, kad projekti ir pārāk mazi, lai tos tieši identificētu, vai arī ir pārāk mazi, lai tos individuāli efektīvi administrētu. GS mērķis ir veicināt jaunu, kā arī atbalstīt jau esošo sadarbības tīklu attīstību, radīt saikni starp šiem tīkliem un plašākiem Kopienas tīkliem, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un pārvarētu specifiskās attīstības problēmas Viduseiropas un Austrumeiropas robežreģionos, kā arī atbalstīt Viduseiropas un Austrumeiropas robežreģionu sociāli ekonomisko atšķirību izlīdzināšanu, tādējādi nodrošinot veiksmīgu sagatavošanos šo valstu dalībai ES. Grantu shēmas ietvaros projekti iesniedzami transporta, vides, pārrobežu infrastruktūras, informācijas un komunikāciju, tūrisma, kā arī ekonomiskās attīstības sektorā.

Projektu konkursā var piedalīties bezpeļņas organizācijas, kas reģistrētas Latvijā (vietējās vai reģionālās pašvaldības un to asociācijas, tirdzniecības un rūpniecības kameras, profesionālās asociācijas, tirdzniecības asociācijas, nevalstiskās organizācijas, pašvaldību uzņēmumi, reģionālās attīstības aģentūras, eiroreģioni, skolas, universitātes, sociālās un veselības aprūpes institūcijas), ar vismaz vienu partneri, kas piesaistīts no citas Baltijas jūras reģiona valsts. Viena organizācija var iesniegt arī vairākus atšķirīgus pieteikumus.

Kopumā šogad no PHARE 2001.gada sadarbības programmas Baltijas jūras reģionā līdzekļiem projektiem plānots piešķirt 2 700 000 eiro (900 000 eiro – MPF, 1 800 000 eiro – GS). PHARE finansējums iespējams līdz 80% no projekta kopējām izmaksām, vismaz 20% no projekta kopējām izmaksām jānodrošina kā vietējo partneru līdzfinansējums.

Projektu pieteikumu formas un vadlīnijas projektu iesniedzējiem no 27.februāra varēs saņemt Finanšu ministrijas Centrālajā finanšu un kontraktu vienībā (Smilšu ielā 1, 152.kabinetā) darbdienās no pulksten 10 līdz 12. Minētie dokumenti tiks publicēti arī Finanšu ministrijas mājaslapā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!