• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tipveida līgumu apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2003., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71877

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija Nr.11-02/19

Par reģistrētajiem iesniegumiem selekcionāra tiesību piešķiršanai

Vēl šajā numurā

27.02.2003., Nr. 32

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 218

Pieņemts: 21.02.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.218

Rīgā 2003.gada 21.februārī

Par tipveida līgumu apstiprināšanu

1. Lai nodrošinātu Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.588 “Noteikumi par akcīzes nodokļa nodrošinājumiem alkoholiskajiem dzērieniem, alum un tabakas izstrādājumiem” izpildi, apstiprinu:

1.1. tipveida ķīlas līgumu par nekustamā īpašuma ieķīlāšanu, ko Valsts ieņēmumu dienests noslēdz ar licencētu importētāju vai akcīzes preču noliktavas turētāju;

1.2. tipveida ķīlas līgumu par kustamu lietu ieķīlāšanu, ko Valsts ieņēmumu dienests noslēdz ar licencētu importētāju vai akcīzes preču noliktavas turētāju;

1.3. tipveida līgumu, ko Valsts ieņēmumu dienests noslēdz ar kredītiestādi;

1.4. tipveida līgumu, ko Valsts ieņēmumu dienests noslēdz ar apdrošināšanas iestādi.

2. Atzīt par spēku zaudējušu:

2.1. Valsts ieņēmumu dienesta 1999.gada 31.augusta rīkojumu Nr.512 “Par veidlapu paraugu un tipveida līgumu apstiprināšanu”;

2.2. Valsts ieņēmumu dienesta 2000.gada 20.jūnija rīkojumu Nr.431 “Par grozījumu ar Valsts ieņēmumu dienesta 1999.gada 31.augusta rīkojumu Nr.512 “Par veidlapu paraugu un tipveida līgumu apstiprināšanu” apstiprinātajā tipveida ķīlas līgumā par kustamu lietu ieķīlāšanu, ko Valsts ieņēmumu dienests noslēdz ar licencētu importētāju vai noliktavas turētāju, un jaunu veidlapu paraugu apstiprināšanu”.

3. Rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

4. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora p.i. N.Jezdakova

 

 

Līgums Nr. ___________

Rīgā ____.gada ___.____________

Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk tekstā — Ķīlas ņēmējs), ģenerāldirektora ___________________________________ personā,

(vārds, uzvārds)

kas darbojas saskaņā ar likumu “Par Valsts ieņēmumu dienestu”, no vienas puses, un ______________________________ tā ______________ personā, kas darbojas saskaņā ar ____________ (turpmāk tekstā — Ķīlas devējs), no otras puses, turpmāk tekstā kopā sauktas arī kā Puses, vienojās par sekojošo:

 

 

1. Līguma priekšmets

1.1. Lai nodrošinātu atliktā akcīzes nodokļa maksāšanu, veicot uzņēmējdarbību ar alkoholiskajiem dzērieniem, alu un tabakas izstrādājumiem, saskaņā ar likumiem “Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem”, “Par akcīzes nodokli alum”, “Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem” un Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588 “Noteikumi par akcīzes nodokļa nodrošinājumiem alkoholiskajiem dzērieniem, alum un tabakas izstrādājumiem” (turpmāk tekstā — Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumi Nr.588), Ķīlas devējs nodod un Ķīlas ņēmējs pieņem ķīlas tiesības uz Ķīlas devējam piederošo nekustamo īpašumu (turpmāk tekstā — Ieķīlātā lieta):

1.1.1. ___________________________________________, kas atrodas ______________ un pieder Ķīlas devējam uz īpašuma tiesību pamata, ko apliecina ____ .gada ____ _____________ — ___________ pilsētas /rajona Zemesgrāmatas nodaļas izsniegts nostiprinājuma uzraksts un attiecīgā zemesgrāmata nodalījuma izraksts. Nekustamais īpašums ir reģistrēts zemesgrāmatas nodalījumā (folijā) Nr._______, ar kadastra Nr.________. Zemesgrāmatas nodaļas izsniegta nostiprinājuma uzraksta un attiecīgā zemesgrāmatas nodalījuma izraksta notariāli apstiprinātas kopijas ir šī līguma neatņemamas sastāvdaļas.

1.2. Puses vienojas, ka Ieķīlātās lietas vērtība sastāda ___________________________________________________*.

(summa ir jāieraksta vārdiem)

1.3. Ieķīlātā lieta paliek Ķīlas devēja valdījumā.

1.4. Ķīlas devējs garantē, ka Ieķīlātā lieta ir tā īpašumā, nevienai citai fiziskai vai juridiskai personai tā vai tās daļa nav pārdota, uzdāvināta, aizdota, ieķīlāta, iznomāta vai izīrēta, nodota patapinājumā, lietošanai vai valdījumā, nav strīdu par tās piederību, lietošanu, tai nav uzlikti aizliegumi tās atsavināšanai, ieķīlāšanai, lietošanai vai piedziņas vēršanai pret to, nav nekā citādi iesaistīta darījumos ar trešajām personām, Ieķīlātā lieta ir brīva no trešo personu prasījumiem un tai nav uzlikts arests.

 

 

2. Pušu tiesības un pienākumi

2.1. Ķīlas devēja tiesības un pienākumi:

2.1.1. Ķīlas devējam ir tiesības veikt tādas konstruktīvas izmaiņas Ieķīlātajā lietā, kas paaugstina tās vērtību.

2.1.2. Ķīlas devējs apņemas nepieļaut nekādu Ieķīlātās lietas vērtības zudumu, pielietojot iespējamus, saprātīgus un likumīgus līdzekļus un pasākumus, nerīkoties ar Ieķīlāto lietu, izmantojot to pretēji Ķīlas ņēmēja interesēm, kā arī neveikt nekādas darbības, kas varētu samazināt Ieķīlātās lietas vērtību vai pasliktināt tās stāvokli, vai kā citādi bez Ķīlas ņēmēja piekrišanas grozīt ar šo līgumu nodibinātās tiesiskās attiecības.

2.1.3. Ķīlas devējs apņemas uz sava rēķina savlaicīgi un kvalitatīvi izdarīt nepieciešamos kārtējos un kapitālremontdarbus, lai uzturētu Ieķīlāto lietu tādā stāvoklī, kas atbilst tās stāvoklim uz šī līguma noslēgšanas brīdi, ievērojot tās nolietojumu un vērtības samazināšanos, kādi ir sagaidāmi no rūpīga un gādīga saimnieka, un normatīvi noteiktas amortizācijas normas.

2.1.4. Ķīlas devējs atbild par visām trešo personu prasībām, kas tiktu celtas pret Ieķīlāto lietu.

2.1.5. Ķīlas devējs ir tiesīgs veikt darbības, kas ir minētas šī līguma 1.4.punktā ar Ieķīlāto lietu šī līguma darbības laikā tikai ar Ķīlas ņēmēja rakstisku atļauju.

2.1.6. Ķīlas devējam ir aizliegts atkārtoti ieķīlāt Ieķīlāto lietu vai arī kādu tās daļu.

2.1.7. Ķīlas devējs apņemas nokārtot visus nepieciešamos dokumentus, kā arī segt visus izdevumus, kas saistīti ar Ieķīlātās lietas pārdošanu šī līguma 2.2.punkta piemērošanas gadījumā.

2.1.8. Triju dienu laikā no šī līguma parakstīšanas dienas Ķīlas devējs apņemas reģistrēt šo līgumu ___________________ Zemesgrāmatu nodaļā.

2.1.9. Ķīlas devējs apņemas apmaksāt izdevumus, kas saistīti ar šī līguma reģistrāciju zemesgrāmatā.

2.1.10. Divu dienu laikā pēc šī apgrūtinājuma reģistrācijas zemesgrāmatā, Ķīlas devējs apņemas iesniegt Ķīlas ņēmējam attiecīgā zemesgrāmatas nodalījuma izraksta notariāli apstiprinātu kopiju, kas apliecinātu Ķīlas ņēmēja ķīlas tiesības uz Ieķīlāto lietu.

2.1.11. Akcīzes nodokļa nodrošinājumu dzēšana saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.588 18. un 29.punktu neatbrīvo Ķīlas devēju no iepriekšējām akcīzes nodokļa nodrošinājuma saistībām.

2.2. Ķīlas ņēmēja tiesības un pienākumi:

2.2.1. Gadījumā, ja Ķīlas devējs savlaicīgi saskaņā ar normatīvo aktu prasībām nesamaksā atlikto akcīzes nodokli, Ķīlas ņēmējs pārņem Ieķīlāto lietu savā valdījumā un veic tās realizāciju:

2.2.1.1. Ķīlas ņēmējs var pats nekavējoties, bez izsoles un tiesas starpniecības, realizēt Ieķīlāto lietu vai arī pilnvarot trešo personu Ieķīlātās lietas realizēšanai.

2.2.2. Ķīlas ņēmējs ir tiesīgs realizēt Ieķīlāto lietu par brīvu cenu bez iepriekšējas Ķīlas devēja brīdināšanas un Ķīlas devēja klātbūtnes un pilnvarojuma.

 

3. Ieķīlātās lietas nodrošināšana

3.1. Gadījumā, ja Ieķīlātā lieta jau ir apdrošināta pret zaudējumiem un bojājumiem, Ķīlas devējam piecu dienu laikā no šī līguma noslēgšanas dienas ir jāvienojas ar apdrošinātāju, ka apdrošināšanas atlīdzība, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, tiks izmaksāta Ķīlas ņēmējam, izdarot attiecīgas izmaiņas apdrošināšanas līgumā (polisē), un šis līgums (polise) ir jāiesniedz Ķīlas ņēmējam.

3.2. Gadījumā, ja Ieķīlātā lieta uz līguma noslēgšanas brīdi vēl nav apdrošināta, tad Ķīlas devējam tā ir jāapdrošina piecu dienu laikā no šī līguma noslēgšanas dienas, apdrošināšanas līgumā (polisē) paredzot, ka apdrošināšanas atlīdzība tiks izmaksāta Ķīlas ņēmējam, un šīs izmaiņas ir jāiesniedz Ķīlas ņēmējam.

3.3. Ķīlas devējam ir jānodrošina šī līguma 3.1.punkta un šī līguma 3.2.punkta minētajos gadījumos, ka apdrošināšanas līgumā (polisē) papildus ir jābūt atrunātam, ka apdrošinātājs apņemas nekavējoties rakstiski informēt Ķīlas ņēmēju par visām Ķīlas devēja darbībām/bezdarbībām, kuras varētu būt par iemeslu tam, kad apdrošināšanas atlīdzība netiek izmaksāta vai tiek izmaksāta daļēji.

 

 

4. Līguma darbības termiņš

4.1. Līgums stājas spēkā, kad to ir parakstījušas abas Puses un Ķīlas devējs ir izpildījis visus zemāk minētos noteikumus:

4.1.1. Ķīlas devējs ir iesniedzis Ķīlas ņēmējam līguma 1.punktā minētos pielikumus;

4.1.2. Ķīlas devējs ir iesniedzis Ķīlas ņēmējam līguma 2.1.10. punktā minēto notariāli apliecinātu dokumenta kopiju;

4.1.3. Ķīlas devējs ir izpildījis šī līguma 3.punktā minētos noteikumus;

4.1.4. Saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588 Ķīlas ņēmējs ir reģistrējis Ķīlas devēja iesniegto vienreizējo vai vispārējo akcīzes nodokļa nodrošinājumu.

4.2. Līguma darbības termiņš ir līdz _____.gada _____ __________.

4.3. Līguma darbība var arī izbeigties arī ātrāk, ja iestājas viens no zemāk minētajiem gadījumiem:

4.3.1. Ķīlas devējs ir samaksājis atlikto akcīzes nodokli un ir iesniedzis Ķīlas ņēmējam rakstisku paziņojumu par akcīzes nodokļa nodrošinājuma turpmākās darbības atcelšanu.

4.3.2. Ķīlas devējs nav izpildījis kādu no 2.1.2., 2.1.3. un 2.1.5. punkta prasībām.

4.3.3. Ķīlas devējs nav savlaicīgi veicis visas nepieciešamās darbības, lai novērstu tā darbības/bezdarbības radušās sekas, kas varētu būt par pamatu apdrošināšanas atlīdzības pilnīgai vai daļējai neizmaksai Ķīlas ņēmējam.

4.4. Līgumu var izbeigt katra no Pusēm, rakstiski par to brīdinot otru Pusi 30 (trīsdesmit) dienas iepriekš, izņemot 4.3.punktā minētos gadījumos.

 

 

5. Izņēmumi

5.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par daļēju vai pilnīgu šī līguma saistību neizpildi vai nepienācīgu izpildi, ja pierāda, ka tam par cēloni ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Puses nevarēja paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgas.

5.2. Ķīlas devējs tiek atbrīvots no līguma saistību izpildes tad, ja Ķīlas devēja akcīzes nodokļa parāda rašanās cēlonis ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Ķīlas devējs nav varējis paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgs.

 

 

6. Īpašie nosacījumi

6.1. Visas Ķīlas ņēmēja un Ķīlas devēja tiesības, pienākumi, dotā līguma noteikumi un nosacījumi ir saistoši Ķīlas ņēmēja un Ķīlas devēja tiesību un saistību pārņēmējiem.

6.2. Strīdus, kas var rasties, Pusēm izpildot vai neizpildot šī līguma prasības (nosacījumus), ja tos nevar atrisināt savstarpējā vienošanās, izskata normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

6.3. Pušu reorganizācijas gadījumā līguma saistības pāriet to tiesību un saistību pārņēmējiem.

6.4. Visas šī līguma izmaiņas un papildinājumi jānoformē rakstveidā kā šī līguma neatņemamas sastāvdaļas.

6.5. Latvijas Republikas Civillikuma noteikumi līdzējiem ir zināmi.

6.6. Katra no līguma pusēm ir materiāli atbildīga par šī līguma neizpildi vai tā nepienācīgu izpildi saskaņā ar Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un šo līgumu.

6.7. Līgums sastādīts uz piecām lapām trijos eksemplāros — pa vienam eksemplāram katrai Pusei un ___________________________________ Zemesgrāmatu nodaļai. Visiem eksemplāriem ir vienāds juridisks spēks.

 

 

Pušu juridiskās adreses un rekvizīti

ĶĪLAS ŅĒMĒJS ĶĪLAS DEVĒJS

LR Valsts ieņēmumu dienests

Smilšu ielā 1 , Rīgā, LV—1978

Reģ. Nr. 90000069281

Norēķinu konts Nr. 000361101;

21350102010 Latvijas Banka,

kods LACBLV2X

________________ ________________

*Saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.588 37.punktu akcīzes nodokļa nodrošinājuma summa nedrīkst pārsniegt 80 % no Ieķīlātās lietas tirgus vērtības.

 

 

Līgums Nr. ___________

Rīgā ____.gada ___.____________

Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk tekstā — Ķīlas ņēmējs), ģenerāldirektora _________________________________ personā,

(vārds, uzvārds)

kas darbojas saskaņā ar likumu “Par Valsts ieņēmumu dienestu”, no vienas puses, un ______________________________ tā ______________ personā, kas darbojas saskaņā ar ____________ (turpmāk tekstā — Ķīlas devējs), no otras puses, turpmāk tekstā kopā sauktas arī kā Puses, vienojās par sekojošo:

 

 

1. Līguma priekšmets

Lai nodrošinātu atliktā akcīzes nodokļa maksāšanu, veicot uzņēmējdarbību ar alkoholiskajiem dzērieniem, alu un tabakas izstrādājumiem, saskaņā ar likumiem “Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem”, “Par akcīzes nodokli alum”, “Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem” un Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588 “Noteikumi par akcīzes nodokļa nodrošinājumiem alkoholiskajiem dzērieniem, alum un tabakas izstrādājumiem” (turpmāk tekstā — Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumi Nr.588), Ķīlas devējs nodod un Ķīlas ņēmējs pieņem ķīlas tiesību uz Ķīlas devējam piederošo īpašumu (turpmāk tekstā — Ieķīlātā lieta), kura uzskaitījums ir dots šī līguma 1.pielikumā.

Ķīlas devējs garantē, ka Ieķīlātā lieta pieder Ķīlas devējam uz īpašuma tiesību pamata. Ķīlas devējs uzrāda īpašuma tiesības apliecinošus dokumentus __________________________________________________ un ________________________________________________________________ un iesniedz Ķīlas ņēmējam šo dokumentu notariāli apliecinātas kopijas, kas ir šī līguma neatņemamas sastāvdaļas.

Puses vienojas, ka Ķīlas ņēmējs atliek un Ķīlas devējs apņemas veikt atliktā akcīzes nodokļa maksāšanu iepriekš minētajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, ievērojot sekojošo:

1.3.1. Ieķīlātās lietas vērtība sastāda _____________________________*;

(summa ir jāieraksta vārdiem)

1.3.2. Ieķīlātā lieta nodrošina tikai galveno prasību;

1.3.3. maksimālā summa, līdz kurai sniedzas galvenā prasījuma nodrošinājums, ir ___________________________________________________.

(summa ir jāieraksta vārdiem)

1.4. Ieķīlātā lieta paliek Ķīlas devēja valdījumā.

1.5. Ķīlas devējs garantē, ka Ieķīlātā lieta ir tā īpašumā, nevienai citai fiziskai vai juridiskai personai tā vai tās daļa nav pārdota, uzdāvināta, aizdota, ieķīlāta, iznomāta vai izīrēta, nodota patapinājumā, lietošanai vai valdījumā, nav strīdu par tās piederību, lietošanu, tai nav uzlikti aizliegumi tās atsavināšanai, ieķīlāšanai, lietošanai vai piedziņas vēršanai pret to, nav nekā citādi iesaistīta darījumos ar trešajām personām, Ieķīlātā lieta ir brīva no trešo personu prasījumiem un tai nav uzlikts arests.

1.6. Papildus Ķīlas devējs iesniedz Ķīlas ņēmējam izziņu no Komercķīlu reģistra, ka Ieķīlātā lieta nav reģistrēta Komercķīlu reģistrā. Komercķīlu reģistra izsniegtā izziņa ir šī līguma neatņemama sastāvdaļa.

 

 

2. Pušu tiesības un pienākumi

2.1. Ķīlas devēja tiesības un pienākumi:

2.1.1. Ķīlas devējam ir tiesības veikt darbības, kas paaugstina Ieķīlātās lietas vērtību.

2.1.2. Ķīlas devējs apņemas nepieļaut nekādu Ieķīlātās lietas vērtības zudumu, pielietojot iespējamus, saprātīgus un likumīgus līdzekļus un pasākumus, nerīkoties ar Ieķīlāto lietu, izmantojot to pretēji Ķīlas ņēmēja interesēm, kā arī neveikt nekādas darbības, kas varētu samazināt Ieķīlātās lietas vērtību vai pasliktināt tās stāvokli vai kā citādi bez Ķīlas ņēmēja piekrišanas grozīt ar šo līgumu nodibinātās tiesiskās attiecības.

2.1.3. Ķīlas devējs apņemas uz sava rēķina savlaicīgi un kvalitatīvi izdarīt nepieciešamos kārtējos un kapitālremontdarbus, lai uzturētu Ieķīlāto lietu tādā stāvoklī, kas atbilst tās stāvoklim uz šī līguma noslēgšanas brīdi, ievērojot tās nolietojumu un vērtības samazināšanos, kādi ir sagaidāmi no rūpīga un gādīga saimnieka, un normatīvi noteiktas amortizācijas normas.

2.1.4. Ķīlas devējs atbild par visām trešo personu prasībām, kas tiktu celtas pret Ieķīlāto mantu.

2.1.5. Ķīlas devējs ir tiesīgs veikt darbības, kas ir minētas šā līguma 1.5.punktā, ar Ieķīlāto lietu šī līguma darbības laikā tikai ar Ķīlas ņēmēja rakstisku atļauju.

2.1.6. Gadījumā, ja Ieķīlātā lieta vai arī tās daļa ir transportlīdzeklis, Ķīlas devējam ir aizliegts to izvest ārpus Latvijas Republikas.

2.1.7. Ķīlas devējam ir aizliegts atkārtoti ieķīlāt Ieķīlāto lietu vai arī kādu tās daļu.

2.1.8. Ķīlas devējs apņemas nokārtot visus nepieciešamos dokumentus, kā arī nodrošināt Ķīlas ņēmējam ieķīlātās lietas un dokumentu pieejamību un segt visus izdevumus, kas saistīti ar Ieķīlātās lietas pārdošanu šī līguma 2.2.punkta piemērošanas gadījumā.

2.1.9. Septiņu dienu laikā no šī līguma parakstīšanas dienas Ķīlas devējs apņemas reģistrēt šo līgumu Komercķīlu reģistrā.

2.1.10. Ķīlas devējs apņemas apmaksāt visus izdevumus, kas saistīti ar šī līguma reģistrāciju Komercķīlu reģistrā.

2.1.11. Divu dienu laikā pēc šo ķīlas tiesību reģistrācijas Komercķīlu reģistrā, Ķīlas devējs apņemas iesniegt Ķīlas ņēmēja pilnvarotajai personai Komercķīlas reģistrācijas aktu, kas apliecina Ķīlas ņēmēja ķīlas tiesības uz Ieķīlāto lietu.

2.1.12. Akcīzes nodokļa nodrošinājumu dzēšana saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.588 18. un 29.punktu neatbrīvo Ķīlas devēju no iepriekšējām akcīzes nodokļa nodrošinājuma saistībām.

2.2. Ķīlas ņēmēja tiesības un pienākumi:

2.2.1. Gadījumā, ja Ķīlas devējs savlaicīgi saskaņā ar normatīvo aktu prasībām nesamaksā atlikto akcīzes nodokli, Ķīlas ņēmējs pārņem ieķīlāto mantu savā valdījumā un veic tās realizāciju:

2.2.1.1. Ķīlas ņēmējs var pats, bez izsoles un tiesas starpniecības, realizēt Ieķīlāto lietu vai arī pilnvarot trešo personu Ieķīlātās lietas realizēšanai.

2.2.1.2. Ķīlas ņēmējs ir tiesīgs pārdot Ieķīlāto lietu par brīvu cenu bez iepriekšējas Ķīlas devēja brīdināšanas un Ķīlas devēja klātbūtnes un pilnvarojuma.

 

3. Ieķīlātās mantas apdrošināšana

3.1. Gadījumā, ja Ieķīlātā lieta jau ir apdrošināta pret zaudējumiem un bojājumiem, Ķīlas devējam piecu dienu laikā no šī līguma noslēgšanas dienas ir jāvienojas ar apdrošinātāju, ka apdrošināšanas atlīdzība, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, tiks izmaksāta Ķīlas ņēmējam, izdarot attiecīgas izmaiņas apdrošināšanas līgumā (polisē), un šis līgums (polise) ir jāiesniedz Ķīlas ņēmēja pilnvarotai personai.

3.2. Gadījumā, ja Ieķīlātā lieta uz līguma noslēgšanas brīdi vēl nav apdrošināta, tad Ķīlas devējam tā ir jāapdrošina piecu dienu laikā no šī līguma noslēgšanas dienas, apdrošināšanas līgumā (polisē) paredzot, ka apdrošināšanas atlīdzība tiks izmaksāta Ķīlas ņēmējam, un šīs izmaiņas ir jāiesniedz Ķīlas ņēmēja pilnvarotai personai.

3.3. Ķīlas devējam ir jānodrošina šī līguma 3.1.punkta un šī līguma 3.2.punkta noteiktajos gadījumos, ka apdrošināšanas līgumā (polisē) papildus ir jābūt atrunātam, ka apdrošinātājs apņemas nekavējoties rakstiski informēt Ķīlas ņēmēju par visām Ķīlas devēja darbībām/bezdarbībām, kuras varētu būt par iemeslu tam, kad apdrošināšanas atlīdzība netiek izmaksāta vai tiek izmaksāta daļēji.

 

 

4. Līguma darbības termiņš

4.1. Līgums stājas spēkā, kad to ir parakstījušas abas Puses un ir izpildīti visi zemāk minētie noteikumi:

4.1.1. Ķīlas devējs ir iesniedzis Ķīlas ņēmējam līguma 1.punktā minētos dokumentus, to notariāli apliecinātas kopijas.

4.1.2. Ķīlas devējs ir iesniedzis Ķīlas ņēmējam līguma 2.1.11. punktā minēto dokumentu.

4.1.3. Ķīlas devējs ir izpildījis šī līguma 3.punktā minētos noteikumus.

4.1.4. Saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588, Ķīlas ņēmējs ir reģistrējis Ķīlas devēja iesniegto vienreizējo vai vispārējo akcīzes nodokļa nodrošinājumu.

4.2. Līguma darbības termiņš ir līdz ____.gada ____.______________.

4.3. Līguma darbība var izbeigties arī ātrāk, ja iestājas viens no zemāk minētajiem gadījumiem:

4.3.1. Ķīlas devējs ir samaksājis atlikto akcīzes nodokli un viņš ir iesniedzis Ķīlas ņēmējam rakstisku paziņojumu par akcīzes nodokļa nodrošinājuma turpmākās darbības atcelšanu;

4.3.2. Ķīlas devējs nav ievērojis vai izpildījis kādu no 2.1.2., 2.1.3., 2.1.5., 2.1.6. un 2.1.7. punkta prasībām;

4.3.3. Ķīlas devējs nav laikus veicis visas nepieciešamās darbības, lai novērstu tā darbības/bezdarbības radušās sekas, kas varētu būt par pamatu apdrošināšanas atlīdzības pilnīgai vai daļējai neizmaksai Ķīlas ņēmējam.

4.4. Līgumu var izbeigt katra no Pusēm, rakstiski par to brīdinot otru Pusi 30 (trīsdesmit) dienas iepriekš, izņemot 4.3.punktā minētos gadījumos.

 

 

5. Izņēmumi

5.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par daļēju vai pilnīgu šī līguma saistību neizpildi vai nepienācīgu izpildi, ja pierāda, ka tam par cēloni ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Puses nevarēja paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgas.

5.2. Ķīlas devējs tiek atbrīvots no līguma saistību izpildes tad, ja Ķīlas devēja akcīzes nodokļa parāda rašanās cēlonis ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Ķīlas devējs nav varējis paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgs.

 

 

6. Īpašie nosacījumi

6.1. Visas Ķīlas ņēmēja un Ķīlas devēja tiesības, pienākumi, dotā līguma noteikumi un nosacījumi ir saistoši Ķīlas ņēmēja un Ķīlas devēja tiesību un saistību pārņēmējiem.

6.2. Ķīlas ņēmējs pilnvaro ______________________________________ veikt visas turpmākās darbības, kas ir saistītas ar Komercķīlu reģistru, tai skaitā — aizpildīt un parakstīt komercķīlas reģistrācijas pieteikumu, saņemt un pieprasīt informāciju no Komercķīlu reģistra u.tml.

6.3. Strīdus, kas var rasties, Pusēm izpildot vai neizpildot šī līguma prasības (nosacījumus), ja tos nevar atrisināt, savstarpēji vienojoties, izskata tiesa Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

6.4. Pušu reorganizācijas gadījumā līguma saistības pāriet to tiesību un saistību pārņēmējiem.

6.5. Visas šī līguma izmaiņas un papildinājumi jānoformē rakstveidā kā šī līguma neatņemamas sastāvdaļas.

6.6. Latvijas Republikas Civillikuma noteikumi līdzējiem ir zināmi.

6.7. Katra no līguma pusēm ir materiāli atbildīga par šī līguma neizpildi vai tā nepienācīgu izpildi saskaņā ar Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un šo līgumu.

6.8. Līgums sastādīts uz piecām lapām, trijos eksemplāros — pa vienam eksemplāram katrai Pusei un Komercķīlu reģistram. Visiem eksemplāriem ir vienāds juridisks spēks.

 

 

Pušu juridiskās adreses un rekvizīti

ĶĪLAS ŅĒMĒJS ĶĪLAS DEVĒJS

LR Valsts ieņēmumu dienests

Smilšu ielā 1 , Rīgā, LV—1978

Reģ. Nr. 90000069281

Norēķinu konts Nr. 000361101;

21350102010 Latvijas Banka,

kods LACBLV2X

________________ ________________

*Saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.588 37.punktu akcīzes nodokļa nodrošinājuma summa nedrīkst pārsniegt 80 % no Ieķīlātās lietas tirgus vērtības.

 

 

 

Līgums Nr. ___________

Rīgā _____.gada ___.____________

Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk — VID), ģenerāldirektora ______________________________ personā, kurš rīkojas

(vārds, uzvārds)

saskaņā ar likumu “Par Valsts ieņēmumu dienestu”, no vienas puses, un __________________________________________ (turpmāk — Banka), tās

(kredītiestādes nosaukums)

_________________________________________ personā, kurš (-a) rīkojas

(amats, vārds, uzvārds)

saskaņā ar statūtiem, personā, no otras puses, turpmāk tekstā sauktas arī kā Puses, noslēdz šo līgumu par turpmāk minēto.

 

 

1. Līguma priekšmets

1.1. Lai nodrošinātu akcīzes nodokļa maksājumu iekasēšanu atbilstoši likumiem “Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem”, “Par akcīzes nodokli alum”, “Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem” un Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588 “Noteikumi par akcīzes nodokļa nodrošinājumiem alkoholiskajiem dzērieniem, alum un tabakas izstrādājumiem” (turpmāk — Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumi Nr.588), Puses vienojas par to, ka Bankai ir tiesības izsniegt galvojumus alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu licencētiem importētājiem, reģistrētiem alus importētājiem un akcīzes preču noliktavu turētājiem (turpmāk — Galvojuma ņēmējs), uzņemoties saistību atbildēt par Galvojuma ņēmēja iespējamo nodokļa parādu.

1.2. Ar šo līgumu Puses vienojas par kārtību, kādā Banka veic visus likumos paredzētos maksājumus Galvojuma ņēmēja akcīzes nodokļa parāda segšanai, neatsvabinot Galvojuma ņēmēju no viņa parāda. Banka atbild par Galvojuma ņēmēja akcīzes nodokļa parādu kā pats parādnieks.

1.3. Noslēdzot šo līgumu, Banka iegūst nodrošinātāja statusu saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588.

 

 

2. Pušu pienākumi un tiesības

2.1. Banka apņemas:

2.1.1. uzņemties galvinieka saistības saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, šī līguma noteikumiem un izsniegto galvojumu;

2.1.2. pēc VID rakstiska pieprasījuma, 3 (trīs) darba dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas, sniegt informāciju un dokumentu kopijas par Bankas izsniegtajiem galvojumiem, kas izsniegti uz šī līguma pamata;

2.1.3. 10 (desmit) kalendāra dienu laikā pēc VID rakstiska pieprasījuma un nodokļa parāda rašanos apliecinošo dokumentu saņemšanas veikt visus likumos noteiktos maksājumus Galvojuma ņēmēja akcīzes nodokļa parāda segšanai. Akcīzes nodokļa parāds jāiemaksā valsts budžetā VID pieprasījumā norādītajos kontos.

2.2. Ja Banka pieņem lēmumu par galvojuma darbības termiņa vai galvojuma summas grozīšanu, tad tā ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienas pirms grozījumu spēkā stāšanās dienas rakstiski par to paziņo VID.

2.3. Akcīzes nodokļa nodrošinājumu dzēšana saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.588 18. un 29.punktu neatbrīvo Banku no iepriekšējām nodrošinājuma saistībām.

2.4. VID apņemas:

2.4.1. pēc Bankas rakstiska pieprasījuma, 10 darbadienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas, sniegt ziņas par atsevišķām Galvojuma ņēmēju veiktajām vai neveiktajām darbībām, kas saistītas ar šo līgumu, ja minēto ziņu sniegšanu neaizliedz spēkā esošie normatīvie akti;

2.4.2. nekavējoties, tiklīdz tas kļuvis iespējams, līguma 2.4.punktā paredzētajā kārtībā paziņot Bankai par galvojuma saistību iestāšanos (nodokļa parāda rašanos).

2.5. Ja Galvojuma ņēmējs Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņos nav izpildījis savas saistības pret valsts budžetu sakarā ar akcīzes nodokļa parāda nomaksu, VID bezstrīda kārtībā noraksta no Galvojuma ņēmēja norēķinu konta bankā nepieciešamo naudas summu akcīzes nodokļa parāda segšanai. Ja tiek konstatēta parāda piedziņas neiespējamība, bezstrīda kārtībā norakstot nepieciešamo naudas summu no Galvojuma ņēmēja norēķinu konta bankā, tad VID griežas pie Bankas ar pieprasījumu nomaksāt Galvojuma ņēmēja radušos akcīzes nodokļa parādu.

2.6. Ja Banka saskaņā ar izsniegto galvojumu un šo līgumu ir nomaksājusi Galvojuma ņēmēja radušos akcīzes nodokļa parādu, bet pēc tam Banka vai Galvojuma ņēmējs ar dokumentiem pierāda, ka VID pieņemtais lēmums par akcīzes nodokļa parāda rašanos nav bijis pamatots, tad VID 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā pieņem attiecīgu lēmumu un 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksā Bankai tās nomaksāto akcīzes nodokļa parāda summu. Pieprasījums par nepamatota akcīzes nodokļa parāda atmaksāšanu iesniedzams ne vēlāk kā triju gadu laikā pēc attiecīgā akcīzes nodokļa parāda iegrāmatošanas.

 

 

3. Izņēmumi

3.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par daļēju vai pilnīgu šī līguma saistību neizpildi vai nepienācīgu izpildi, ja pierāda, ka tam par cēloni ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Puses nevarēja paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgas.

3.2. Banka tiek atbrīvota no galvojuma saistību izpildes tad, ja Galvojuma ņēmēja akcīzes nodokļa parāda rašanās cēlonis ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Galvojuma ņēmējs nav varējis paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgs.

 

 

4. Strīdu izskatīšanas kārtība

4.1. Visi strīdi un nesaskaņas starp Pusēm, kas radušies sakarā ar šo līgumu vai tā izpildi, risināmi savstarpējo pārrunu ceļā.

4.2. Ja strīdus un nesaskaņas nevar noregulēt savstarpējo pārrunu ceļā, tos nodod izskatīšanai tiesā saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

 

 

5. Līguma darbības termiņš un grozījumi

5.1. Līgums stājas spēkā no ____.gada ___.__________, un tas tiek noslēgts uz nenoteiktu laiku.

5.2. Līgumu var izbeigt katra no Pusēm, rakstiski par to brīdinot otru Pusi 30 (trīsdesmit) dienas iepriekš.

5.3. Līguma izbeigšana neietekmē jau izsniegto galvojumu spēku un ar tiem uzņemtās saistības.

 

6. Citi noteikumi

6.1. Jebkuri grozījumi un papildinājumi šajā līgumā ir spēkā tikai tad, ja tie izdarīti rakstveidā un tos attiecīgā veidā parakstījuši Pušu pilnvaroti pārstāvji.

6.2. Pušu reorganizācijas gadījumā līguma saistības pāriet to tiesību un saistību pārņēmējiem.

6.3. Ja kādai Pusei mainās juridiskā adrese, reģistrācijas numurs, nodokļu maksātāja kods, banku rekvizīti, tad tā 10 (desmit) darba dienu laikā par to rakstiski paziņo otrai Pusei.

6.4. Jautājumi, kas nav noteikti šajā līgumā, tiek risināti saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

6.5. Ja kāds līguma nosacījums zaudē spēku atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un tas būtiski ietekmē Pušu stāvokli, Puses nekavējoties notur savstarpējas pārrunas un pieņem lēmumu par līguma turpināšanas noteikumiem vai arī par līguma izbeigšanu.

6.6. Šis līgums sastādīts uz 4 (četrām) lapām latviešu valodā un parakstīts divos identiskos eksemplāros, no kuriem viens — VID, bet otrs — Bankai. Abiem līguma eksemplāriem ir vienāds juridisks spēks.

 

 

7. Pušu juridiskās adreses un paraksti

LR Valsts ieņēmumu dienests

Smilšu ielā 1 , Rīgā, LV—1978

Reģ. Nr. 90000069281

Norēķinu konts Nr. 000361101;

21350102010 Latvijas Banka,

kods LACBLV2X

____________________ _____________________

 

 

Līgums Nr. ___________

Rīgā _____.gada ___.____________

Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk — VID), ģenerāldirektora ______________________________ personā, kurš rīkojas

(vārds, uzvārds)

saskaņā ar likumu “Par Valsts ieņēmumu dienestu”, no vienas puses un ________________________________________ (turpmāk — Apdrošināšanas

(apdrošināšanas sabiedrības nosaukums)

sabiedrība), tās ___________________________ personā, kurš (-a) rīkojas

(amats, vārds, uzvārds)

saskaņā ar statūtiem, personā, no otras puses, turpmāk tekstā sauktas arī kā Puses, noslēdz šo līgumu par turpmāk minēto.

 

 

1. Līguma priekšmets

1.1. Lai nodrošinātu akcīzes nodokļa maksājumu iekasēšanu atbilstoši likumiem “Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem”, “Par akcīzes nodokli alum”, “Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem” un Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588 “Noteikumi par akcīzes nodokļa nodrošinājumiem alkoholiskajiem dzērieniem, alum un tabakas izstrādājumiem” (turpmāk — Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumi Nr.588), Puses vienojas par to, ka Apdrošināšanas sabiedrībai ir tiesības veikt alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu licencētu importētāju, reģistrētu alus importētāju un akcīzes preču noliktavu turētāju (turpmāk — Apdrošinājuma ņēmējs) saistību izpildes apdrošināšanu, uzņemoties saistību atbildēt par Apdrošinājuma ņēmēja iespējamo akcīzes nodokļa parādu.

1.2. Ar šo līgumu Puses vienojas par kārtību, kādā Apdrošināšanas sabiedrība veic visus likumos paredzētos maksājumus Apdrošinājuma ņēmēja akcīzes nodokļa parāda segšanai, neatsvabinot Apdrošinājuma ņēmēju no viņa parāda.

1.3. Noslēdzot šo līgumu, Apdrošināšanas sabiedrība iegūst nodrošinātāja statusu saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.588.

 

 

2. Pušu pienākumi un tiesības

2.1. Apdrošināšanas sabiedrība apņemas:

2.1.1. veikt Apdrošinājuma ņēmēja saistību izpildes apdrošināšanu saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un šī līguma noteikumiem;

2.1.2. pēc VID rakstiska pieprasījuma, 3 (trīs) darba dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas, sniegt informāciju un dokumentu kopijas par Apdrošināšanas sabiedrības noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem, kuri noslēgti uz šī līguma pamata;

2.1.3. 10 (desmit) kalendāra dienu laikā pēc VID rakstiska pieprasījuma un akcīzes nodokļa parāda rašanos apliecinošo dokumentu saņemšanas veikt visus likumos noteiktos maksājumus Apdrošinājuma ņēmēja akcīzes nodokļa parāda segšanai. Akcīzes nodokļa parāds jāiemaksā valsts budžetā VID pieprasījumā norādītajos kontos.

2.2. Ja Apdrošināšanas sabiedrība pieņem lēmumu par apdrošināšanas polises darbības termiņa vai apdrošinājuma summas grozīšanu, tad tā ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienas pirms grozījumu spēkā stāšanās dienas rakstiski par to paziņo VID.

2.3. Akcīzes nodokļa nodrošinājumu dzēšana saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumu Nr.588 18. un 29.punktu neatbrīvo Apdrošināšanas sabiedrību no iepriekšējām akcīzes nodokļa nodrošinājuma saistībām.

2.4. VID apņemas:

2.4.1. pēc Apdrošināšanas sabiedrības rakstiska pieprasījuma, 10 (desmit) darba dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas, sniegt ziņas par atsevišķām Apdrošinājuma ņēmēju veiktajām vai neveiktajām darbībām, kas saistītas ar šo līgumu, ja minēto ziņu sniegšanu neaizliedz spēkā esošie normatīvie akti;

2.4.2. nekavējoties, tiklīdz tas kļuvis iespējams, līguma 2.4.punktā paredzētajā kārtībā paziņot Apdrošināšanas sabiedrībai par apdrošināšanas gadījuma iestāšanos (nodokļa parāda rašanos).

2.5. Ja Apdrošinājuma ņēmējs Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņos nav izpildījis savas saistības pret valsts budžetu sakarā ar nodokļa parāda nomaksu, VID bezstrīda kārtībā noraksta no Apdrošinājuma ņēmēja norēķinu konta bankā nepieciešamo naudas summu akcīzes nodokļa parāda segšanai. Ja tiek konstatēta parāda piedziņas neiespējamība, bezstrīda kārtībā norakstot nepieciešamo naudas summu no Apdrošinājuma ņēmēja norēķinu konta bankā, tad VID griežas pie Apdrošināšanas sabiedrības ar pieprasījumu nomaksāt Apdrošinājuma ņēmēja radušos akcīzes nodokļa parādu.

2.6. Ja Apdrošināšanas sabiedrība, saskaņā ar noslēgto apdrošināšanas līgumu un šo līgumu, ir nomaksājusi Apdrošinājuma ņēmēja radušos akcīzes nodokļa parādu, bet pēc tam Apdrošināšanas sabiedrība vai Apdrošinājuma ņēmējs ar dokumentiem pierāda, ka VID pieņemtais lēmums par akcīzes nodokļa parāda rašanos nav bijis pamatots, tad VID 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā pieņem attiecīgu lēmumu un 10 (desmit) darba dienu laikā atmaksā Apdrošināšanas sabiedrībai tās nomaksāto akcīzes nodokļa parāda summu. Pieprasījums par nepamatota nodokļa parāda atmaksāšanu iesniedzams ne vēlāk kā triju gadu laikā pēc attiecīgā akcīzes nodokļa parāda iegrāmatošanas.

 

 

3. Izņēmumi

3.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par daļēju vai pilnīgu šī līguma saistību neizpildi vai nepienācīgu izpildi, ja pierāda, ka tam par cēloni ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Puses nevarēja paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgas.

3.2. Apdrošināšanas atlīdzība netiek izmaksāta, ja apdrošināšanas gadījuma iestāšanās cēlonis ir bijuši nepārvaramas varas apstākļi, kurus Apdrošinājuma ņēmējs nav varējis paredzēt, novērst, ietekmēt un par kuru rašanos nav atbildīgs.

 

 

4. Strīdu izskatīšanas kārtība

4.1. Visi strīdi un nesaskaņas starp Pusēm, kas radušies sakarā ar šo līgumu vai tā izpildi, risināmi savstarpējo pārrunu ceļā.

4.2. Ja strīdus un nesaskaņas nevar noregulēt savstarpējo pārrunu ceļā, tos nodod izskatīšanai tiesā saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

 

 

5. Līguma darbības termiņš un grozījumi

5.1. Līgums stājas spēkā no _____.gada ___.___________, un tas tiek noslēgts uz nenoteiktu laiku.

5.2. Līgumu var izbeigt katra no Pusēm, rakstiski par to brīdinot otru Pusi 30 (trīsdesmit) dienas iepriekš.

5.3. Līguma izbeigšana neietekmē jau izsniegto apdrošināšanas polišu spēku un ar tām uzņemtās saistības.

 

 

6. Citi noteikumi

6.1. Jebkuri grozījumi un papildinājumi šajā līgumā ir spēkā tikai tad, ja tie izdarīti rakstveidā un tos attiecīgā veidā parakstījuši Pušu pilnvaroti pārstāvji.

6.2. Pušu reorganizācijas gadījumā līguma saistības pāriet to tiesību un saistību pārņēmējiem.

6.3. Ja kādai Pusei mainās juridiskā adrese, reģistrācijas numurs, nodokļu maksātāja kods, banku rekvizīti, tad tā 10 (desmit) darba dienu laikā par to rakstiski paziņo otrai Pusei.

6.4. Jautājumi, kas nav noteikti šajā līgumā, tiek risināti saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

6.5. Ja kāds līguma nosacījums zaudē spēku atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un tas būtiski ietekmē Pušu stāvokli, Puses nekavējoties notur savstarpējas pārrunas un pieņem lēmumu par līguma turpināšanas noteikumiem vai arī par līguma izbeigšanu.

6.6. Šis līgums sastādīts uz 4 (četrām) lapām latviešu valodā un parakstīts divos identiskos eksemplāros, no kuriem viens — VID, bet otrs — Apdrošināšanas sabiedrībai. Abiem līguma eksemplāriem ir vienāds juridisks spēks.

 

7. Pušu juridiskās adreses un paraksti

LR Valsts ieņēmumu dienests

Smilšu ielā 1, Rīgā, LV—1978

Reģ. Nr. 90000069281

Norēķinu konts Nr. 000361101;

21350102010 Latvijas Banka,

kods LACBLV2X

____________________ _____________________

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!