• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nodokļu politiku, uzlabojot uzņēmējdarbības vidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2003., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cīņu pret organizēto noziedzību

Vēl šajā numurā

27.02.2003., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nodokļu politiku, uzlabojot uzņēmējdarbības vidi

Finanšu ministram Valdim Dombrovskim vakar, 26.februārī, tiekoties ar Tautsaimniecības padomes vadību, panāktas vairākas būtiskas vienošanās nodokļu jomā, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi un ar nodokļu politiku veicinātu ekonomikas izaugsmi.

Tautsaimniecības padome kā vienu no problemātiskajiem jautājumiem bija izvirzījusi tādas uzņēmumu ienākuma nodokļa politikas trūkumu, kas stimulētu investīcijas uzņēmumu attīstībā. Finanšu ministrs vienojās ar uzņēmēju pārstāvjiem, ka tiks veidota īpaša darba grupa, kas analizēs iespējas sagatavot grozījumus likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli, lai tiktu veicinātas investīcijas ražošanas attīstībā un uzņēmējdarbības konkurētspējas pieaugumā.

Finanšu ministrs ar uzņēmējiem vienojās arī par iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanu dividendēm – piesaistot valdības pārējos ekonomiskā bloka ministrus (ekonomikas ministru un Ministru prezidenta biedru), kā arī Tautsaimniecības padomi, sabiedriskās organizācijas un kapitāla tirgus dalībniekus, šis jautājums tiks detalizēti apspriests un diskusijās formulēti tā pozitīvie un negatīvie aspekti.

Ministrs informēja Tautsaimniecības padomes vadību par Saeimā iesniegtajiem grozījumiem likumā par nodokļiem un nodevām – uzņēmēju kritizētā norma, kas pieprasītu pārliecināties, vai darījuma partneris ir reģistrēts pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistrā, netiks virzīta izskatīšanai otrajā lasījumā, bet par to tiks papildus diskutēts.

Savukārt par nodokļu apmēra netiešās aprēķināšanas metodēm un nodokļu piedziņu Finanšu ministrija un Tautsaimniecības padome nevienojās. Finanšu ministrija uzskata, ka šie grozījumi ir vitāli nepieciešami nodokļu iekasēšanas uzlabošanai, cīņai ar nodokļu nemaksātājiem un PVN “karuseļu shēmām”.

Finanšu ministrs V.Dombrovskis izprot uzņēmēju bažas par iespējamu šo normu negodprātīgu lietošanu no nodokļu administrācijas puses, tādēļ ministrs uzmanīgi sekos līdzi, lai Valsts ieņēmumu dienests savas represīvās tiesības izmantotu nevis pret godīgiem nodokļu maksātājiem, bet gan tikai pret ļaunprātīgiem nodokļu nemaksātājiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!