• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Poliju nodokļu noziegumu izmeklēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2003., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

27.02.2003., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Poliju nodokļu noziegumu izmeklēšanā

Pirmdien, 24. februārī, Latvijā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) darba vizītē uzturējās Polijas Republikas Finanšu ministrijas Fiskālās dokumentācijas biroja direktors Rišards Beldzikovskis. Fiskālās dokumentācijas birojs ir Latvijas VID Finanšu policijas pārvaldei (FPP) līdzīga struktūra, kas izmeklē un atklāj ar nodokļiem saistītos noziegumus. Vizītes laikā kopā ar VID Finanšu policijas pārvaldes (FPP) darbiniekiem Polijas pārstāvis pārrunāja savstarpējās sadarbības jautājumus, iespējas noslēgt sadarbības līgumu starp Latvijas un Polijas finanšu noziegumu izmeklēšanas struktūrām, kā arī kopīgi izlemjamo lietu gaitu.

Polijas Finanšu ministrijas Fiskālās dokumentācijas biroja direktors tikās arī ar VID ģenerāldirektora p.i. Neliju Jezdakovu, lai pārrunātu savstarpējās sadarbības iespējas, darba rezultātus un citas aktualitātes.

VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Aivars Purmalis un Polijas Republikas Finanšu ministrijas Fiskālās dokumentācijas biroja direktors Rišards Beldzikovskis tikās arī ar Igaunijas Nodokļu departamenta Nodokļu krāpšanas izmeklēšanas centra direktoru Enriko Āvu.

Trīspusējo sarunu laikā pārspriesti jautājumi saistībā ar valstu iestāšanos Eiropas Savienībā, gaidāmās izmaiņas nodokļu sistēmā, kopējās problēmas Latvijā, Igaunijā un Polijā nodokļu noziegumu izmeklēšanā.

Valstu pārstāvji minēja, ka visām trim valstīm ir līdzīgas problēmas, kas saistītas ar finanšu un nodokļu krāpšanas gadījumu izmeklēšanu. Tāpat nereti ir jāsadarbojas ar kaimiņvalstu pārstāvjiem konkrētu lietu risināšanā. Līdz šim sadarbība pārsvarā notikusi, pamatojoties uz personīgo iniciatīvu un kontaktiem, bet tiek risinātas sarunas par oficiālu sadarbības līgumu slēgšanu.

Kā atzīmēja VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Aivars Purmalis, savstarpējai koordinācijai un straujākai informācijas apmaiņai kaimiņvalstu starpā ir būtiska nozīme plašu finanšu pārkāpumu organizācijas shēmu atklāšanā. Arī savstarpējā informācijas apmaiņa un palīdzība ir nepieciešama pierādījumu vākšanas procesā.

Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!