• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts nodevu pases saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2003., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71905

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādība kā virzošais Eiropas Savienības spēks

Vēl šajā numurā

27.02.2003., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts nodevu pases saņemšanai

No šī gada 15.februāra mainījies valsts nodevas apmērs par pasu izsniegšanu atsevišķām personu grupām. Turpmāk personām, kuras sasniegušas 16 gadu vecumu un dokumentus pases saņemšanai iesniegušas vēlāk nekā 30 dienu laikā pēc 16 gadu vecuma sasniegšanas, valsts nodeva būs Ls 5 (4 darbdienu laikā — Ls 15 vai divu darbdienu laikā Ls 30). Ja dokumenti Pilsonības un migrācijas lietu pārbaudes (PMLP) teritoriālajā nodaļā tiks iesniegti 30 dienu laikā pēc 16 gadu sasniegšanas, valsts nodeva paliks kā līdz šim — Ls 1 (4 darbdienu laikā — Ls 11 vai divu darbdienu laikā — Ls 26). No 15.februāra personām, kuras pilsonību ieguvušas naturalizācijas kārtībā, valsts nodeva par pilsoņa pases saņemšanu būs Ls 5 (4 darbdienu laikā — Ls 15 vai divu darbdienu laikā Ls 30).

No palielinātas valsts nodevas par pases paātrinātu izsniegšanu ir atbrīvota persona, kura mainījusi uzvārdu pēc laulības noslēgšanas un dokumentus pases saņemšanai iesniegusi 30 dienu laikā pēc laulības noslēgšanas. Valsts nodevas likme pases saņemšanai paātrinātā kārtībā būs Ls 5 (pensionāriem un pirmās vai otrās grupas invalīdiem — Ls 1).

Lai saņemtu pasi sakarā ar 16 gadu vecuma sasniegšanu, personai jāiesniedz divas fotogrāfijas, dzimšanas apliecība un iepriekšējā pase, ja tāda ir bijusi. Lai saņemtu pasi bērnam līdz 16 gadu vecumam, jāiesniedz divas fotogrāfijas, dzimšanas apliecība, iepriekšējā pase, ja tāda ir bijusi, un tēva vai mātes iesniegums. Lai saņemtu pasi, ja iepriekšējā pase kādu iemeslu dēļ ir kļuvusi nederīga, jāiesniedz 2 fotogrāfijas un iepriekšējā pase. Ja mainījies personas tiesiskais statuss vai persona stājusies laulībā un pasi vēlas saņemt steidzamā kārtībā, vēlams uzrādīt arī faktu apliecinošu dokumentu. Visi dokumenti jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā atbilstoši personas reģistrētajai dzīvesvietai. Ja dokumentus pases saņemšanai paātrinātā kārtībā nav iespējams iesniegt teritoriālajā nodaļā, tad visas formalitātes var nokārtot PMLP Rīgas Centra rajona nodaļā (Kalēju ielā 50).

PMLP informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!