• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārzemnieku aktivitātēm Jelgavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2003., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kvalitatīvi jaunu ārpolitikas līmeni

Vēl šajā numurā

04.03.2003., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārzemnieku aktivitātēm Jelgavā

Bijušās Jelgavas lauksaimniecības mašīnu rūpnīcas vienā cehā darbu uzsācis Zviedrijas metāla gultu ražotājs “Stram”, bet otrā - krāsošanas līniju gatavojas uzstādīt Islandes “Polyhudun–egnerhaldsfelag ehf” meitasuzņēmums Latvijā. Lai ražošanas telpas sakārtotu (saremontētu jumtu, grīdu, sienas, pievilktu siltumu un uzstādītu jaunu katlumāju) atbilstoši potenciālo investoru prasībām, ieguldīti ap 900 000 latu, atzīst metālapstrādes SIA “Madara” direktors un a/s “Jelgavas mašīnbūves rūpnīca” prezidents Pēteris Bila. Saskaņā ar pērn noslēgto vienošanos ar Zviedrijas metālapstrādes kompāniju “Stram AB”, tā savu metāla gultu ražošanas pārcelšanu uz Jelgavu sāka jau pērnā gada nogalē. Lai arī pilnībā Zviedrijas investors visas savas metālapstrādes iekārtas nav uzstādījis, tomēr pēc P. Bilas teiktā, investors jau ražo produkciju eksportam un paralēli turpina apgūt atvēlētās telpas. Kompānija ir izveidojusi savu meitasuzņēmumu Latvijā SIA “Stram”, kurš īrē telpas no to īpašnieka un nodarbojas ar ražošanu.

Savukārt cits bijušās Jelgavas mašīnbūves rūpnīcas cehs saskaņā ar SIA “Madara” un Islandes kompānijas meitasuzņēmumu SIA “Baltic Coating” noslēgto līgumu tiek izīrēts krāsošanas ražotnes izveidei. Tuvākajā laikā paredzēts, ka Islandes uzņēmums ieguldīs vairākus miljonus eiro tieši tehnoloģijā, jo Dānijā ir jau pasūtīts jaunās paaudzes pulverkrāsošanas tehnoloģiskais aprīkojums.

P. Bila pieļauj, ka tā varētu būt ne tikai viena no modernākajām pulverkrāsošanas rūpnīcām Baltijā, bet, iespējams, arī Eiropā, jo krāsošanā tiek izmantoti infrasarkanie stari. Pēc P. Bilas teiktā, pašlaik daudziem uzņēmējiem nav līdzekļu, lai katrs atsevišķi iegādātos modernas krāsošanas tehnoloģisko aprīkojumu, tāpēc jaunā ražotne būs vērsta tieši uz kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu krāsošanā.

Lai pulverkrāsošanas kompānijai būtu zināma stabilitāte, SIA “Madara” 2350 kvadrātmetrus Jelgavas mašīnbūves rūpnīcas telpas iznomājusi uz 20 gadiem. Investors plānojot jau tuvākajā laikā uzsākt arī ražošanu un pakāpeniski palielināt pakalpojumu sniegšanas apjomus, audzēt arī savu neto apgrozījumu miljonu izteiksmē, skaidroja P. Bila.

Lai arī divi no bijušās rūpnīcas cehiem ir iznomāti ārvalstu kompānijām, tomēr P. Bila nenoliedz, ka pārējos rūpnīcas cehos ir paredzējis attīstīt savu metālapstrādi. Pērn SIA “Madara” neto apgrozījums bijis ap 2 miljoniem latu, a/s “Jelgavas mašīnbūves rūpnīca” - ap 1 milj. latu.

“DIENAS BIZNESS”; pēc M. Ķirsona raksta “Ievilina investorus”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!