• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 3. martā, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2003., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kam tieslietās naudas pieticis un kam - ne

Vēl šajā numurā

04.03.2003., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 3. martā, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.336 “Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem””.

Noteikumu projekts izstrādāts, lai noregulētu šādus jautājumus: novērstu ierobežojumu fiziskajai personai deklarēt kā attaisnotos izdevumus veselības apdrošināšanas prēmiju maksājumus, ko tā ir veikusi saskaņā ar cita apdrošinājuma ņēmēja (visbiežāk darba devēja) noslēgtu veselības apdrošināšanas līgumu, jo personas tiesības uz attaisnotajiem izdevumiem ir saistītas nevis ar to, kas ir veselības apdrošināšanas līguma slēdzējs, bet gan ar to, ka personai ir bijuši izdevumi, veicot veselības apdrošināšanas prēmiju maksājumus par sevi vai saviem ģimenes locekļiem.

Paredzēts noteikt, ka studiju kredīta saņēmējs ir tiesīgs studiju apmaksai saņemto kredītu iekļaut attaisnotajos izdevumos par izglītību tad, kad tiek uzsākta kredīta atmaksa.

Noteikumi precizētu kārtību, kādā attaisnotie izdevumi tiek atskaitīti no gada apliekamā ienākuma, ja personas izdevumi par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem iepriekšējos gados ir bijuši lielāki par noteikto ierobežojumu, kā arī noteiktu, ka personas izdevumi par tiem veselības aprūpes pakalpojumu veidiem, kuriem nav noteikts ierobežojums, var tikt sadalīti starp maksātāja ģimenes locekļiem.

 

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Telekomunikāciju tīklu infrastruktūras aizsardzības kārtība”.

Telekomunikāciju tīklu aizsardzību reglamentē Aizsargjoslu likums, likums “Par telekomunikācijām” un Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumi Nr.61 “Ekspluatācijas aizsargjoslu gar sakaru līnijām noteikšanas metodika”. Šobrīd nav noteikti telekomunikāciju tīklu aizsardzības pasākumi, nav tiesiski regulēta zemes darbu veikšanas kārtība telekomunikāciju līniju tiešā tuvumā.

Noteikumu projekts paredz noteikt telekomunikāciju tīklu aizsardzības prasības papildus Aizsargjoslu likumā un noteikumos “Ekspluatācijas aizsargjoslu gar sakaru līnijām noteikšanas metodika” noteiktajām būvniecības un renovācijas darbu prasībām ekspluatācijas aizsargjoslās gar telekomunikāciju līnijām un līniju iekārtām, kā arī zemes darbu veikšanas kārtību telekomunikāciju līniju tiešā tuvumā.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču vienotās uzskaites kārtība”.

Noteikumi paredz noteikt kārtību, kādā Latvijas Republikā veicama fizisko un juridisko personu (izņemot Nacionālo bruņoto spēku) šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisku ieroču vienotā uzskaite atbilstoši Ieroču aprites likumam.

Ieroču reģistrs ir valsts informācijas sistēma, kurā ietvertas ziņas par: Latvijas Republikā reģistrētiem un realizācijā esošajiem ieročiem, kā arī ievestajiem Latvijas Republikā, izvestajiem no Latvijas Republikas un tranzītā caur Latvijas Republiku pārvadātajiem ieročiem; ieroču īpašniekiem (valdītājiem); ieroču īpašnieku (valdītāju) reģistrēto (deklarēto) dzīvesvietu adresēm (juridiskajām personām — juridisko adresi); visu veidu ieroču atļaujām un speciālām atļaujām (licencēm); izdarītiem kontrolšāvieniem ar vītņstobra šaujamieročiem ložu un čaulu kontrolkolekcijai; ieroču glabāšanas adresēm un adresēm, uz kurām ierocis jānosūta vai jānogādā.

Akceptējot noteikumu projektu, paredzēts, ka spēku zaudē Ministru kabineta 1996.gada 8.oktobra noteikumi Nr.379 “Noteikumi par strēlnieku vieglo vītņstobra un gludstobra šaujamieroču vienoto uzskaiti un vītņstobra šaujamieroču izšauto ložu un čaulu kontrolkolekciju”.

 

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.83 “Noteikumi par dabas parkiem””.

Dabas parku saraksts tiek papildināts ar četriem jauniem dabas parkiem — “Bernāti”, “Pape”, “Rāzna” un “Ragakāpa”. Jaunie dabas parki tiek veidoti uz jau esošo īpaši aizsargājamo dabas teritoriju bāzes, lai nodrošinātu ES nozīmes īpaši aizsargājamo sugu un biotopu aizsardzību.

Papes dabas parks tiek veidots uz jau esošu liegumu “Nidas purvs” un “Pape” bāzes. Teritorija ir iekļauta starptautiskas nozīmes mitrāju sarakstā. Bernātos un Ragakāpā tiek mainīts īpaši aizsargājamās dabas teritorijas statuss no dabas lieguma uz dabas parku, lai dotu iespēju teritorijā vienlaikus arī saimniekot un attīstīt atpūtas un tūrisma sfēru. Pēc vietējo pašvaldību iniciatīvas ir izveidots Rāznas dabas parks. Arī citu dabas parku izveidošanu atbalsta vietējās pašvaldības.

Dabas parku izveidošana ir nepieciešama, lai nodrošinātu aizsardzības statusu bioloģiski vērtīgām dabas teritorijām, kuru aizsardzību paredz ES direktīvas. Šīs teritorijas paredzēts iekļaut “Natura 2000” — Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīklā.

 

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Zāļu marķēšanas kārtība un zāļu lietošanas instrukcijai izvirzāmās prasības”.

Noteikumu projekts reglamentēs zāļu marķēšanas kārtību un prasības zāļu lietošanas instrukcijai recepšu un bezrecepšu zālēm, kas nodrošinās iedzīvotājiem pilnīgas informācijas saņemšanu par Latvijas Republikas Zāļu reģistrā reģistrētajām zālēm saskaņā ar prasībām Eiropas Savienības direktīvā 2001/83/EK par Kopienas kodeksu, kas attiecas uz cilvēkiem paredzētiem medikamentiem. Noteikumu projekts paredz kā obligātu prasību nodrošināt zāļu marķējuma un zāļu lietošanas instrukcijā norādītās informācijas tulkojuma pievienošanu valsts valodā, kas pēc satura un secības nedrīkst atšķirties no zāļu ražotāja sastādītās zāļu lietošanas instrukcijas un norādītās informācijas zāļu marķējumā un ir apstiprināts Valsts zāļu aģentūrā. Noteikumu projekts paredz arī marķējuma un lietošanas instrukcijas prasības attiecībā uz homeopātiskām zālēm un radiofarmaceitiskiem preparātiem, kas nebija iekļautas Ministru kabineta “Medikamentu marķēšanas noteikumos” Nr.234, kā arī prasības aptiekā izgatavoto zāļu marķēšanai. Noteikumu projekts sekmēs zāļu drošu lietošanu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!