• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem ieteikumiem uzņēmējdarbības videi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2003., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.03.2003., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem ieteikumiem uzņēmējdarbības videi

Vakar, 5. martā, notika kārtējā vadības grupas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai sēde. Tās dalībnieki izskatīja Ārvalstu investoru padomes (ĀIP) un Pasaules bankas Ārvalstu investīciju konsultatīvā dienesta rekomendācijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna papildināšanai. Klātesošie iepazinās arī ar informāciju par gaidāmo Latvijas valdības un ĀIP augstā līmeņa tikšanos 6. un 7. martā Rīgā.

Investoru ieteikumos īpaša uzmanība pievērsta elektroniskās dokumentācijas, notariālās apliecināšanas, pretkorupcijas, nekustamā īpašuma, būvniecības, nodokļu administrēšanas, nodokļu audita, muitas procedūru un citiem jautājumiem. Plašāka diskusija izraisījās par izveidojušos situāciju, kad ar dubultu valsts nodevu tiek aplikta īpašuma tiesību nostiprināšana zemesgrāmatā līzinga darījumos. Vadības grupa uzdeva Finanšu ministrijai šo pretrunu novērst. Investorus neapmierina arī jaunajā Komerclikumā paredzētais pārāk lielais to dokumentu skaits, kam nepieciešams notariāls apstiprinājums. Tādēļ nolemts uzdot Uzņēmumu reģistram kopīgi ar Tieslietu ministriju strādāt pie iespējamajiem Komerclikuma grozījumiem. Visām investoru rekomendācijām vadības grupa nozīmēja atbildīgās ministrijas un iekļāva tās uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā.

Tikšanās laikā vadības grupas vadītājs Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers informēja klātesošos par valdības lēmumu izveidot Latvijas Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomi. A. Šlesers uzsvēra, ka minētā padome veicinās dialogu starp uzņēmējiem un valsti, kā arī paātrinās lēmumu pieņemšanu.

Sanāksmes nobeigumā klātesošie iepazinās ar gaidāmo Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes augstākā līmeņa tikšanās norises plānu. Kā informēja šī pasākuma rīkotāji, augstā līmeņa tikšanās uzmanības centrā būs nodokļu politikas, nekustamā īpašuma, muitas, valsts un pašvaldību iepirkumu, kā arī korupcijas novēršanas un investīciju vides jautājumi.

Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes augstā līmeņa tikšanās notiks šā gada 7. martā Ministru kabinetā, bet ievaddiskusijas par aktuālākajiem jautājumiem sāksies jau 6. martā, investoriem tiekoties ar valdības pārstāvjiem Finanšu, Tieslietu un Ekonomikas ministrijā.

Una Ulme-Sila, Ministru prezidenta biedra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!