• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Par valsts ārpolitiku un deputātu atbildību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2003., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.87

Par M.Rozes komandējumu

Vēl šajā numurā

06.03.2003., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Par valsts ārpolitiku un deputātu atbildību

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 4. martā, Rīgas pilī tikās ar Saeimas Ārlietu komisiju. Sarunā tika pārrunātas ārpolitikas aktualitātes, kas saistītas ar Latvijas integrāciju ES un NATO, kā arī drošības jautājumi pasaulē.

V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Saeimai ir būtiska loma valsts ārpolitisko mērķu sasniegšanā. Ārlietu komisijas vadītāja Inese Vaidere atzīmēja, ka Latvijas likumdošanā ārpolitika starp varām ir vienota un liela nozīme ir pūliņu apvienošanai. Prezidente atzīmēja, ka parlamentāriešu centieni iegūs arvien jaunu svaru šajā laikā, kad Latvijas ārpolitikai rodas arvien jauni pienākumi un uzdevumi, tajā skaitā Latvijas interešu pārstāvniecība Eiropas un citās starptautiskajās institūcijās, kā arī ekonomisko sakaru veicināšana ar Latviju. V.Vīķe-Freiberga arī uzsvēra dažādu valstu parlamentāriešu sakaru svarīgumu: “Kad esmu citās valstīs, parlamenta pārstāvji man vienmēr pārjautā, kādas ir sadarbības iespējas ar partneriem Latvijas parlamentā. Šai sadarbībai starp valstu likumdevējvarām starptautiski tiek piešķirta liela nozīme.” Viņa runāja par atbildību, kas valsts priekšstāvjiem un amatpersonām jāuzņemas, strādājot valsts ilgtermiņa interesēs.

Pārrunājot jaunās Eiropas ārpolitiskās aktualitātes, prezidente atzīmēja, ka Latvija vēlas būt pilntiesīga valsts šajā valstu saimē, “kurā valsts lielums nebūtu tas, kas nosaka tās vērtību. Jaunās Eiropas spēks ir tās respektā pret valstu dažādību un viedokļu dažādību”. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra transatlantiskās saiknes vēsturisko būtību un nākotnes nozīmību: “Kā bērns, kas vēlas sev abus vecākus, arī Latvija vēlas paturēt un stiprināt transatlantiskās attiecības.”

Valsts prezidente aicināja deputātus aktīvi iesaistīties ES jautājumu skaidrošanā pirmsreferenduma laikā. Viņa arī norādīja, ka deputātiem ir pienākums un atbildība veicināt iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO līgumu ratifikāciju dalībvalstu parlamentos.

I.Vaidere atzīmēja, ka no ārpolitiskā viedokļa prezidentes pārvēlēšana akcentētu Latvijas ārpolitikas stabilitāti un ārpolitisko mērķu nemainību. Ārlietu komisija bija pirmā no Saeimas komisijām, ar kuru prezidente tikās 8. Saeimas darbības laikā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!