• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par amatpersonu deklarācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2003., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju ienākuma nodokļa apmaksu

Vēl šajā numurā

11.03.2003., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par amatpersonu deklarācijām

Līdz 2003.gada 1.martam Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir iesniegtas 7711 valsts amatpersonu deklarācijas. (2002. gadā VID reģistrēto amatpersonu skaits bija 46 085, iesniegto deklarāciju skaits – 50 754.) Deklarāciju iesniegšanas termiņš ir 1.aprīlis.

VID ir iesniegtas 5413 ikgadējās valsts amatpersonu deklarācijas, 1741 valsts amatpersonas deklarācija, kas jāiesniedz, stājoties amatā, kā arī 557 valsts amatpersonu deklarācijas, kas jāiesniedz, beidzot pildīt valsts amatpersonas pienākumus.

VID Korupcijas novēršanas un kontroles daļā līdz 1.martam bija iesniegtas trīs ikgadējās amatpersonu deklarācijas, VID Rīgas reģionālajā iestādē – 1623, Vidzemes reģionālajā iestādē – 904, Kurzemes reģionālajā iestādē – 450, Latgales reģionālajā iestādē – 1440, Zemgales reģionālajā iestādē – 993.

No likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 4.panta 1.daļas 1.—13.punktā minētajām augstākajām valsts amatpersonām ikgadējās deklarācijas bija iesniegušas tikai 5 amatpersonas, no 14.—16.punktā minētajām pašvaldību amatpersonām ikgadējās deklarācijas bija iesniegušas 543 amatpersonas, no 17.punktā minētajiem civildienesta ierēdņiem ikgadējās deklarācijas bija iesnieguši 3392 ierēdņi.

Deklarācijas līdz 1.martam bija iesnieguši 73 tiesneši, prokurori, notāri un tiesu izpildītāji un 927 Nacionālo bruņoto spēku profesionālā dienesta karavīri un militārie darbinieki. Savas ikgadējās valsts amatpersonu deklarācijas VID iesnieguši 30 likuma 4.panta 1.daļas 18.—20.punktā minētie padomju un valžu locekļi valsts un pašvaldību uzņēmumos.

Jau ziņots, ka saskaņā ar likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 23.panta pirmo un otro daļu valsts amatpersonai ir pienākums likumā noteiktā termiņā un kārtībā iesniegt VID teritoriālajā iestādē pēc amatpersonas pieraksta vietas šādas valsts amatpersonas deklarācijas:

1) deklarāciju, kuru iesniedz, stājoties amatā;

2) kārtējā gada deklarāciju;

3) deklarāciju, kuru iesniedz, beidzot pildīt amata pienākumus;

4) deklarāciju, kuru iesniedz pēc tam, kad amata pienākumu pildīšana ir izbeigta.

Vienlaikus VID atgādina, ka likuma 4.panta pirmās daļas 1., 2. un 3. punktā minētās valsts amatpersonas, t.i., Valsts prezidents, Saeimas deputāti, Ministru prezidents, Ministru prezidenta biedrs, ministri, īpašu uzdevumu ministri, valsts ministri un parlamentārie sekretāri, kārtējā gada valsts amatpersonas deklarācijas tāpat kā līdz šim iesniedz VID Centrālā aparāta Korupcijas novēršanas kontroles daļā, kas kopš 2003.gada 13.janvāra atrodas Smilšu ielā 12, 4.stāvā, 401.telpā.

Pārējās amatpersonas savas amatpersonu deklarācijas iesniedz savas dzīvesvietas VID teritoriālajā iestādē.

Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!