• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai pārliecinātos par mūsu gatavību pilntiesīgai dalībai Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2003., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc eiro skaidrās apgrozības pirmā gada

Vēl šajā numurā

12.03.2003., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai pārliecinātos par mūsu gatavību pilntiesīgai dalībai Eiropas Savienībā

Latvijā uzturas Francijas Nacionālās sapulces deputāts Alfreds Almons

FRANCIS.JPG (20243 bytes)
FRANCI2.JPG (17507 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Vakar, 11.martā: Francijas Nacionālās sapulces deputāts Alfreds Almons, tiekoties ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu
(augšējā attēlā) un Latvijas Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Guntaru Krastu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar Francijas Nacionālās sapulces deputātu Alfredu Almonu, kurš Francijas Senātam gatavo ziņojumu par Latvijas dalību ES pirms dalības līguma ratifikācijas.

A.Almons pauda prieku par iespēju tikties ar Latvijas prezidenti un pārrunāt Latvijas attīstību un jaunās Eiropas arhitektūras jautājumus. Francijas Nacionālās sapulces deputāts pauda gandarījumu par iespaidīgo tempu, kādā valsts līdz šim ir attīstījusies un turpina reformu īstenošanu. Sarunā prezidente uzsvēra Francijas lomu jaunās un paplašinātās Eiropas veidošanā, akcentējot Francijas nenovērtējamo izpratni un atbalstu Latvijai ES iestāšanās sarunu laikā lauksaimniecības politikas jautājumos. “Mums bija būtiski panākt lauksaimniecības kvotas, kas reāli atbilst Latvijas situācijai, un Francija šajā lietā izrādīja savu izpratni un atbalstu,” sacīja prezidente.

Abas puses pievērsās reģionālās attīstības nozīmei un administratīvās kapacitātes jautājumam, nākotnē izmantojot ES strukturālos fondus. Prezidente sacīja, ka ES strukturālie fondi būs būtisks atspaids Latvijas reģioniem to attīstībā un ir svarīgi, lai valsts varētu pilnībā un lietderīgi izmantot ES sniegtās iespējas šajā jomā. “Par šiem jautājumiem esmu runājusi visos Latvijas novados un turpināšu to darīt, uzsverot izglītības nozīmību valsts attīstībā. Es aicinu studējošo jaunatni apzināties tās iespējas, ko viņiem piedāvātu Latvijas dalība ES. Valstij būs nepieciešami augsti kvalificēti cilvēki, lai celtu administratīvo kapacitāti un reizē palīdzētu uzplaukt savam novadam.”

V.Vīķe-Freiberga un A.Almons vienojās par tālākās sadarbības iespējām ierēdņu apmācības programmās.

Valsts prezidente un A.Almons apspriedās par sabiedrības informēšanu pirms referenduma par valsts dalību ES. V.Vīķe-Freiberga viesim sacīja, ka veltīs visus savus spēkus, lai runātu un diskutētu ar sabiedrības dažādiem pārstāvjiem visos Latvijas novados par valsts dalību ES.

Nobeigumā prezidente uzaicināja A.Almonu viesoties Latvijā Dziesmu svētkos, “kas ir mūsu nacionālā lepnuma un savdabības skaists apliecinājums”. A.Almons izteica prieku par šo ielūgumu, jo jau sen pazīst latviešus kā “dziedātāju tautu”.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!