• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ziņojums Latvijai būs labvēlīgs -". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2003., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.03.2003., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Ziņojums Latvijai būs labvēlīgs —”

Latvijā uzturējās Francijas Nacionālās sapulces deputāts Alfreds Almons, lai gatavotu ziņojumu par Latviju Eiropas Savienības paplašināšanās procesā

FR4.JPG (18348 bytes)Vakar, 12.martā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons tikās ar Francijas Republikas Nacionālās sapulces deputātu Alfredu Almonu.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība pievērsta ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES) saistītajiem jautājumiem.

Francijas Nacionālās sapulces deputāts A.Almons uzsvēra, ka Latvija ir sasniegusi iestāšanās procesa Eiropas Savienībā noslēguma stadiju, un atzina, ka mūsu valstī veiksmīgi iedzīvinātas demokrātijas tradīcijas un vērtības. A.Almons apliecināja Francijas atbalstu Latvijas integrācijai ES. Viņš Latvijā ieradies, lai Francijas Nacionālās sapulces uzdevumā sagatavotu ziņojumu par Latvijas gatavību dalībai Eiropas Savienībā. Līdz šim gūts pozitīvs priekšstats par valsts sasniegumiem demokrātijas nostiprināšanā, kā arī cilvēktiesību un pilsoņu tiesību īstenošanā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ē.Jēkabsons sveica augsto viesi Saeimā un apliecināja interesi uzklausīt viedokli un mācīties no atziņām par Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas alianses paplašināšanās procesiem. Viņš uzsvēra, ka Latvija stabili atrodas uz demokrātiskās attīstības ceļa un ka, neraugoties uz zināmām nepilnībām, to var vērtēt kā pozitīvu piemēru postkomunisma valstu izaugsmei. Ē.Jēkabsons uzsvēra, ka Latvijas valdībā ienākusi jauna politiķu paaudze, kas ir brīva no sovetiskās domāšanas un komunistiskā mantojuma, līdz ar to ir pamats cerīgi raudzīties nākotnē.

FR2.JPG (21632 bytes) FR1.JPG (17973 bytes)

Vakar, 12.martā, Saeimas namā: Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons un Francijas Republikas Nacionālās sapulces deputāts Alfreds Almons (augšējā attēlā); Francijas vēstnieks Latvijā Mišels Fušē un Alfreds Almons sarunā ar valsts sekretāra vietnieku, Pirmās politiskās direkcijas vadītāju Andri Teikmani un Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku, iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītāju Andri Ķesteri
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Sarunas noslēgumā Francijas Nacionālās sapulces deputāts A.Almons uzsvēra Francijas prezidenta draudzības un atbalsta apliecinājumus Latvijai un izteica cerību, ka 2004.gada 1.maijā Latvija kļūs par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un Latvijas un Francijas divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas.

Francijas Nacionālās sapulces deputāts informēja, ka ir Francijas parlamenta Eiropas Savienības lietu delegācijas loceklis un raksta ziņojumu Nacionālajai sapulcei par Latviju ES paplašināšanas procesā. Viņš uzsvēra, ka ziņojums mūsu valstij būs labvēlīgs, jo nenoliedzami daudz paveikts gan politiskajā, gan arī ekonomikas jomā. Deputāts arī akcentēja Francijas atbalstu Latvijai eirointegrācijas procesā. Tomēr tika norādīts, ka likumdošanas sakārtošanai vajadzētu turpināties ar to praktiskās darbības nodrošinājumu, kā arī vairāk uzmanības veltīt sagatavošanās darbam strukturālo fondu izmantošanai.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja pateicās par Francijas stabilo atbalstu Latvijas iestājai ES un NATO, kā arī pozitīvo novērtējumu mūsu valsts veikumam. Viņa sacīja, ka Latvija apzinās – daudzās jomās iesāktās reformas ir jāturpina. I.Vaidere arī pastāstīja par darbu pie attīstības plāna izstrādes, kas noteiks ES strukturālo fondu līdzekļu apsaimniekošanas kārtību, kā arī norādīja, ka, neraugoties uz spiedīgo situāciju valsts budžetā, finansējums paredzēts gan administratīvās kapacitātes palielināšanai, gan dažādiem ar likumu ieviešanu saistītiem mērķiem.

FR5.JPG (18839 bytes) FR3.JPG (20270 bytes)

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Latvijas Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere, komisijas loceklis Leopolds Ozoliņš, Francijas vēstnieks Latvijā Mišels Fušē un Francijas Republikas Nacionālās sapulces deputāts Alfreds Almons

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka jāpaplašina abu valstu divpusējā sadarbība gan politikā – parlamentu un to komisiju līmenī, gan kultūrā, bet jo īpaši ekonomikā, veicinot tirdzniecības attiecības un Francijas investīciju piesaisti.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!