• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tabakas akcīzes sistēmas sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2003., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta izpildi janvārī un februārī

Vēl šajā numurā

19.03.2003., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tabakas akcīzes sistēmas sakārtošanu

Pirmdien, 17.martā, Finanšu ministrijas pārstāvji tikās ar sabiedrības “De La Rue Holographics”, (kas izgatavo un piegādā akcīzes nodokļa markas) pārstāvjiem, lai spriestu par papildu informācijas uzdrukāšanu uz tabakas akcīzes nodokļa markām to izgatavošanas procesā.

Sakārtojot Latvijā tabakas akcīzes sistēmu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, Latvijā ir jāievieš ražotāju un importētāju noteiktā maksimālā mazumtirdzniecības cena, virs kuras nedrīkst pārdot cigaretes nevienā mazumtirdzniecības vietā, tai skaitā ne veikalos, ne restorānos. Saskaņā ar likumā “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem”” ietvertajām normām, sākot ar 2003.gada 1.jūliju, ir jānodrošina, ka uz akcīzes markas ir norādīta informācija par cigarešu daudzumu paciņā un cigarešu paciņas maksimālo mazumtirdzniecības cenu. Šī informācija tiks izmantota, lai kontrolētu, vai cigaretes netiek pārdotas par augstāku cenu. Pašlaik šāda informācija uz tabakas markām netiek drukāta.

Tiekoties ar “De La Rue Holographics” pārstāvjiem, apspriesta iespēja jau no 2003.gada jūnija piegādāt tabakas akcīzes markas ar papildus uzdrukāto informāciju, lai nodrošinātu uzņēmējiem šādu marku izsniegšanu, sākot ar jūliju. Attiecīgi sarunās ar kompānijas “De La Rue” pārstāvjiem panākta vienošanās par tabakas akcīzes nodokļa marku piegādi īsākā laika periodā pēc pasūtījuma saņemšanas – divās nedēļās (pašreizējie līguma nosacījumi paredzēja piegādi veikt sešu nedēļu laikā pēc pasūtījuma saņemšanas).

Sarunās ar kompāniju panākta vienošanās veikt izmaiņas specifikācijā – papildu informācijas uzdrukāšanu par cigarešu daudzumu paciņā un paciņas maksimālo mazumtirdzniecības cenu, nepaaugstinot pašreizējo tabakas akcīzes marku cenu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!