• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas pilsētas budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2003., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas vēsturisko centru

Vēl šajā numurā

19.03.2003., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas pilsētas budžetu

Pēc Rīgas domes Finanšu departamenta operatīvajiem datiem, Rīgas pilsētas pamatbudžeta ieņēmumi 2003. gada divos mēnešos ir 27 miljoni latu, t.i., par 2,2 miljoniem latu vairāk nekā 2002. gada divos mēnešos. Ieņēmumi februārī bija 14 miljoni latu.

Nodokļu ieņēmumi šā gada pirmajos divos mēnešos iekasēti 19,7 miljonu latu apjomā, un tie pārsniedz 2002. gada tā paša perioda ieņēmumus par 2 miljoniem latu.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi (71,6% apmērā, kas paliek pašvaldības rīcībā) līdz šā gada 1. martam iekasēti 17,1 miljons latu, t.i., par 2,1 miljonu latu vairāk nekā šajā periodā pagājušajā gadā. Februārī iekasēti 8,5 miljoni latu.

Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi par zemi, ēkām un būvēm bija 2,4 miljoni latu. Februārī iekasēti 1,9 miljoni latu.

No valsts budžeta saņemta mērķdotācija izglītības, kultūras pasākumiem un pedagogu darba samaksai — 5,5 miljoni latu, no tiem februārī ieskaitīti 2,7 miljoni latu.

Rīgas pilsēta 2003. gada divos mēnešos veikusi maksājumus Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā — 3,5 miljonus latu, t.i., 15,4% no gada apjoma — 23 miljoniem latu. Valsts speciālajā veselības aprūpes budžetā tiek ieskaitīti 28,4% no 100% iekasētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa, un šogad Rīgas pilsēta no iekasētajiem nodokļiem pārskaitījusi valsts budžetam 6,4 miljonus latu.

Rīgas pilsētas pamatbudžeta nodokļu ieņēmumi un mērķdotācijas novirzītas budžetā paredzēto programmu finansēšanai, tajā skaitā: izglītības iestāžu un pasākumu finansēšanai — 10,7 miljoni latu; sociālās nozares iestāžu uzturēšanai un pabalstiem — 2,2 miljoni latu; Rīgas pilsētas apgaismošanas sistēmas uzturēšanai šā gada pirmajos divos mēnešos novirzīti 0,5 miljoni latu; pilsētas ielu un ceļu uzturēšanai — 0,6 miljoni latu; tiltu, satiksmes pārvadu uzturēšanai — 0,2 miljoni latu; pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem pārskaitīta dotācija 1,4 miljoni latu, tajā skaitā p/u “Autobusu parks “Imanta”” — 0,6 miljoni latu, p/u “Autobusu parks “Tālava”” — 0,5 miljoni latu un p/u “Tramvaju un trolejbusu pārvalde” — 0,6 miljoni latu.

Rīgas pilsētas speciālā budžeta ieņēmumu izpilde 2003. gada pirmajos divos mēnešos — 3,2 miljoni latu, kas pārsniedz iepriekšējā gada līmeni par 0,6 miljoniem latu. Izpilde februārī — 1,1 miljons latu.

Saņemta 0,5 miljonu latu dotācija no Autoceļu fonda pašvaldību autoceļu (ielu) uzturēšanai, remontam un būvniecībai, no tiem 196 tūkstoši latu ir parāds par iepriekšējo gadu.

Kā mērķdotācija pasažieru regulāriem pārvadājumiem no Autoceļu fonda ieskaitīti 63 tūkstoši latu, kuri tiek pārskaitīti pašvaldību uzņēmumiem “Autobusu parks “Imanta”” un “Tālava” atbilstoši veiktajam darba apjomam pilsētas maršrutos.

Investīciju projektu finansēšanai 2003. gada divos mēnešos izlietoti 5,8 miljoni latu. Izglītības nozares projektu finansēšanai novirzīti 1,2 miljoni latu, finansējot Āgenskalna sākumskolas rekonstrukciju un mēbeļu iegādi, Rīgas Itas Kozakēvičas poļu vidusskolas rekonstrukciju un mēbeļu iegādi, Teikas vidusskolas rekonstrukciju, peldbaseina celtniecību Ziepniekkalnā, kā arī logu un ārējo durvju nomaiņu Rīgas pilsētas izglītības iestādēs.

Rekonstrukcijas darbi turpināti Bērnu un jauniešu sporta centrā “Daugavas sporta nams”, izlietojot 0,3 miljonus latu.

Informātikas programmas īstenošanai izlietoti 0,5 miljoni latu.

Dzīvokļu un komunālās saimniecības objektos ieguldīti 1,5 miljoni latu, apmaksājot nekustamā īpašuma (dzīvojamo māju) iegādi Gobas ielā 22B, Biešu ielā 6 un Prūšu ielā 25A.

Par veiktajiem darbiem satiksmes infrastruktūras objektos (ielu un tiltu rekonstrukcija un remonts) 2003. gada divos mēnešos izlietoti 0,7 miljoni latu, sabiedriskā transporta jomā — 1,1 miljons latu, finansējot autobusu iegādi.

Vides aizsardzības projekti finansēti par 0,1 miljonu latu, rekonstruējot ūdensputnu mītni Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā un cieto sadzīves atkritumu izgāztuves projektu.

Gundars Bojārs, Rīgas domes priekšsēdētājs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!