• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Attīstības plānu ES finansējuma saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2003., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību pārstāvju darba vizīti Maskavā

Vēl šajā numurā

20.03.2003., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Attīstības plānu ES finansējuma saņemšanai

Finanšu ministrija trešdien, 19.martā, saskaņā ar vienošanos iesniegusi Eiropas Komisijā Ministru kabineta akceptēto Latvijas Attīstības plānu. Attīstības plāns ir programmēšanas dokuments ES struktūrfondu finansējuma saņemšanai 2004.—2006.gadā, kurā ietverta Latvijas valdības stratēģija un prioritātes, kurām novirzāmi struktūrfondu līdzekļi. Attīstības plāns (AP) kalpos par projektu Vienotajam programmdokumentam, uz kura pamata tiks piešķirts ES finansējums un kuru vienpusēji apstiprinās Eiropas Komisija.

Kļūstot par Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, Latvija pretendēs saņemt ES struktūrfondu līdzekļus – finansējumu sociālekonomisko apstākļu izlīdzināšanai valstī. Lai finansējumu saņemtu, ir jāsagatavo Attīstības plāns (AP) kā Vienotā programmdokumenta projekts. Ministru kabinets Attīstības plānu akceptēja 18.martā.

Paredzams, ka Latvija saņems finansējumu no visiem četriem ES struktūrfondiem: Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda un Zivsaimniecības vadības finansēšanas fonda.

Laikā no 2004. līdz 2006.gadam Latvijai būs pieejami 554,2 miljonus eiro vērti struktūrfondu līdzekļi.

Attīstības plānā iekļautās Ministru kabineta apstiprinātās prioritātes ir līdzsvarotas attīstības veicināšana, uzņēmējdarbības un inovāciju veicināšana, cilvēkresursu attīstība un nodarbinātības veicināšana, lauksaimniecības un lauku attīstības veicināšana un ilgtspējīgas zivsaimniecības attīstības veicināšana, kā arī tehniskā palīdzība.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!