• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV dāvinājumu Latvijas drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2003., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72935

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.03.2003., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV dāvinājumu Latvijas drošībai

Vakar, 19. martā, ASV vēstnieks Latvijā Braiens E. Karlsons un Radiācijas drošības centra direktors Andrejs Salmiņš apmeklēja mācību vingrinājumu, kura laikā Latvijas robežsardzes, Drošības policijas un Radiācijas drošības centra pārstāvji demonstrēja zināšanas radioaktīvas iekārtas atrašanā un nepieciešamās rīcības noteikšanā.

Ar šo uzdevumu beidzās divu dienu mācību seminārs, ko vadīja ASV valdības ekspertu grupa no ASV Aizsardzības departamenta federālās izmeklēšanas biroja ieroču neizplatīšanas programmas.

Pēc uzdevuma veikšanas Latvijas valdībai tika dāvināta radiācijas noteikšanas iekārta 200 000 ASV dolāru vērtībā, kā arī sekoja noslēguma uzrunas.

Ieroču neizplatīšanas programmas, kas atbalsta Baltijas, Austrumeiropas un bijušās PSRS valstis, ietvaros dalībnieki tiek apmācīti identificēt, novērst un izmeklēt incidentus, kuros pielietoti masu iznīcināšanas līdzekļi, kā arī atbilstoši reaģēt uz tiem. Programmā akcentēta masu iznīcināšanas līdzekļu atklāšana uz robežām, kā arī veiksmīgas sadarbības veidošana gan starp atbilstošajām iestādēm Latvijā, gan starp Latvijas un ASV iestāžu darbiniekiem.

Radiācijas drošības centram dāvinātā radiācijas noteikšanas iekārta nodrošina jaunas iespējas identificēt dažādas radioaktīvās vielas. Iekārtā ietilpst sensori, dozimetri, datortehnika un programmatūras, aizsargpiederumi un radioteleksi.

Pēdējās divās dienās ASV instruktori no Aizsardzības draudu mazināšanas aģentūras Eiropas nodaļas, kas atrodas Štutgartē, Vācijā, ir apmācījuši 17 speciālistus.

ASV vēstniecības preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!