• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu ANO DP rezolūcijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2003., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.03.2003., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu ANO DP rezolūcijai

Trešdien, 19. martā, Saeimas ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums “Par Latvijas atbalstu ANO Drošības padomes rezolūcijas Nr.1441 izpildei”. Šāda lēmuma pieņemšana dod tiesības uzsākt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību iespējamās dalības plānošanu dalībai starptautiskajās operācijās Irākā. Šobrīd ASV bruņoto spēku Centrālās pavēlniecības (CENTCOM) štābā darbojas Latvijas NBS sakaru virsnieks, lai koordinētu iespējamo NBS vienību piedalīšanos starptautiskajās operācijās. Latvijas vienības varētu piedalīties starptautiskajās operācijās Irākā pēc aktīvās karadarbības beigām.

Tā kā NBS vienību dalības plānošana minētajās operācijās ir tikko sākta, patlaban nevar runāt par konkrētu militāro vienību vai karavīru skaitu, kas varētu doties uz Irāku. Saskaņā ar Saeimas lēmumu, spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un iepriekšējo praksi starptautiskajās operācijās militārpersonas piedalīsies, ievērojot brīvprātības principu.

Aizsardzības ministrija jau agrāk ir informējusi, ka starptautiskajās miera nodrošināšanas operācijās vai humānajās misijās var tikt piedāvātas Nacionālo bruņoto spēku militāro mediķu, militāro policistu, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas un citas specializētās vienības.

Šobrīd Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības pilda plānotos ikdienas uzdevumus saskaņā ar NBS komandiera pavēlēm un rīkojumiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!