• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ogres novada domes 2003. gada 13. februāra protokola izraksts Nr. 3 "Par Ogres novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu. Precizējot iepriekš publicēto". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2003., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.28

Par kārtību, kādā veicama dzīvokļa vai nedzīvojamās telpas rekonstrukcija par komercobjektu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās

Vēl šajā numurā

25.03.2003., Nr. 46

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ogres novada dome

Veids: protokola izraksts

Numurs: 3

Pieņemts: 13.02.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizējot iepriekš publicēto

Ogres novada domes 2003.gada 13.februāra sēdes protokola Nr.3 (prot.Nr.3, 6.§) izraksts (“Latvijas Vēstnesis” 18.03.2003., Nr.42) un domes sludinājuma pilns teksts ir šāds:

“Ogres novada dome informē, ka ir pieņemts lēmums uzsākt novada teritorijas plānojuma izstrādi un ar š.g.10.martu uzsākta Ogres novada teritorijas plānojuma sabiedriskās apspriešanas 1.kārta.

Interesentus līdz 2003.gada 12.maijam lūdzam sniegt rakstiskus priekšlikumus par novada attīstību un teritorijas izmantošanu Ogres novada domes Būvvaldei, Brīvības ielā 48, Ogrē, vai ierasties personīgi Būvvaldē, 213.kabinetā, pirmdienās no pulksten 10 līdz 12 un no 15 līdz 18. E-pasta adrese: buvvalde@oic.lv

Ja iesniedzējs vēlas saņemt rakstisku atbildi, iesniegumā nepieciešams norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu un dzīvesvietas adresi,juridiskām personām — reģistrācijas numuru un juridisko adresi.

Par publiskām sanāksmēm plānojuma apspriešanai tiks paziņots papildus ar izdevuma “Ogrēnietis” un Ogres TV starpniecību.

Papildu informāciju var saņemt pa tālruni 5071176, kontaktpersona U.Apinis, Būvvaldes teritorijas plānotājs.

 

Ogres novada domes sēdes protokola Nr.3 izraksts

(prot. Nr.3, 6.§) Ogrē 2003.gada 13.februārī

Par Ogres novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu

Pamatojoties uz Teritorijas plānošanas likumu, Ministru kabineta izdotajiem noteikumiem Nr.423 “Noteikumi par teritoriju plānojumiem”, kā arī noklausoties Ogres novada domes būvvaldes teritorijas plānotāja Ulda Apiņa informāciju un iepazīstoties ar iesniegtajiem materiāliem,

1. Uzsākt Ogres novada teritorijas plānojuma izstrādi.

2. Apstiprināt darba uzdevumu plānojuma izstrādei.

3. Par novada teritorijas plānojuma izstrādes darba grupas vadītāju iecelt Ogres novada būvvaldes vadītājas vietnieci Maiju Rinku.

4. Informāciju par plānojuma izstrādes uzsākšanu ievietot laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un novada domes izdevumā “Ogrēnietis”.

5. Kontroli par lēmuma izpildi uzdot Ogres novada domes izpilddirektoram Ainaram Vilnītim.

Sēdes vadītājs, Ogres novada domes priekšsēdētājs E.Bartkevičs

 

1.pielikums

Ogres novada domes 13.02.2003. sēdes protokolam Nr.3; 6.§

Darba uzdevums Ogres novada teritorijas plānojuma izstrādei

Izdots saskaņā ar LR MK 05.12.2000. izdoto Noteikumu par teritoriju plānojumiem 32.p.

Darba uzdevuma saturs:

1.Plānojuma izstrādāšanas mērķis un uzdevumi;

2.Prasības plānojuma izstrādāšanai;

3.Institūciju saraksts, kam pieprasāmi nosacījumi teritorijas plānojuma izstrādāšanai;

4.Paredzētā plānojuma sabiedriskās apspriešanas procedūra.

 

1.Plānojuma izstrādāšanas mērķis un uzdevumi

Plānojuma izstrādes mērķis ir novada līdzsvarotas un daudzpusīgas sociāli ekonomiskās attīstības pamatojums, paredzot teritorijas racionālu izmantošanu un reglamentējot būvniecības kārtību tajā, sabalansējot privātīpašnieku un sabiedrības intereses.

Uzdevumi:

Risināt transporta problēmas novada teritorijā. Prognozēt transporta plūsmas un nepieciešamās inženierbūves un ceļus to apkalpošanai un teritorijas vienmērīgai attīstībai. Sniegt priekšlikumus pakāpeniskai ceļu tīkla attīstībai novada teritorijā kontekstā ar Ogres pilsētas plānojumu un Rīgas reģiona un valsts ceļu tīkla attīstību. Sniegt priekšlikumus sabiedriskā transporta kustības organizēšanai.

Izveidot novada teritorijas dabas pamatnes karti, uzrādot vērtīgos, saudzējamos biotopus, aizsargājamo augu atradnes un aizsargājamās teritorijas.

Izstrādāt shēmu teritoriju apgādei ar nepieciešamajām inženierkomunikācijām: ūdensapgādi, kanalizāciju, gāzi. Sniegt priekšlikumus par elektroapgādes un sakaru tīklu attīstību.

Analizēt esošo zemes lietojuma struktūru un apbūves teritorijas un, ņemot vērā ierobežojumus, ko teritoriju attīstībai nosaka nelabvēlīgi inženierģeoloģiskie apstākļi, aizsargājamie dabas objekti, vērtīgās lauksaimnieciskās un mežsaimnieciskās teritorijas, aizsargjoslas, un teritoriju apgādes iespējas ar inženierkomunikācijām, izstrādāt priekšlikumus:

— dzīvojamās apbūves teritoriju izvietojumam un attīstībai;

— dārzkopības sabiedrību apbūves un ģimenes mazdārziņu teritoriju izvietojumam;

— lauksaimnieciska rakstura uzņēmuma apbūves teritoriju izvietojumam;

— ražošanas, pārstrādes uzņēmumu un noliktavu apbūves teritoriju izvietojumam;

— derīgo izrakteņu ieguves karjeru teritorijām;

— darījumu iestāžu apbūves teritoriju izvietojumam;

— sabiedrisko objektu apbūves teritoriju izvietojumam;

— inženierbūvju un objektu izvietošanai paredzētās teritorijas;

— lauksaimniecībai un mežsaimniecībai paredzētās teritorijas;

— kapsētas;

— aizsargājamo dabas pamatnes teritoriju, mežaparku, parku, skvēru, apstādījumu izvietošanai;

— tālākas izpētes un plānošanas teritorijas.

Noteikt un grafiski attēlot aizsargjoslas ap maģistrālajām inženierkomunikācijām un būvēm, kā arī ūdenstilpju un ūdensteču, meliorācijas būvju, hidrometereoloģisko u.c. valsts nozīmes monitoringa un ģeodēzisko atbalsta punktu, naftas produktu krātuvju, kapsētu, autoceļu un dzelzceļa aizsargjoslas.

Uzrādīt atkritumu saimniecības objektus.

Izstrādāt Apbūves noteikumus zemesgabalu izmantošanai atbilstoši noteiktajiem lietošanas mērķiem un reglamentēt apbūves kārtību.

Plānojuma izstrādes gaitā ņemt vērā sabiedrības izteiktos viedokļus un iespēju robežās tos atspoguļot plānojumā.

 

2.Prasības plānojuma izstrādāšanai

Plānojums izstrādājums saskaņā ar LR MK 05.12.2000. izdoto Noteikumu par teritoriju plānojumiem prasībām, Latvijas Būvnormatīvu 100 (LBN 100), kā arī citiem būvnormatīviem un pastāvošo likumdošanu.

Plānojums izstrādājams digitālā formā uz kartogrāfiskā materiāla pamatnes, pamatmērogs 1:10 000. Atsevišķu blīvi apbūvētu vietu plānojums precizējams mērogā 1:2000.

Teritorijas zonējuma apzīmējumiem jāsakrīt ar LR Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlijā izdoto noteikumu Nr.344 “Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanas un sistematizācijas kārtība” pielikumā Nr.2 minētajiem mērķiem un jāpieskaņo Ogres pilsētas apbūves noteikumos minētajiem teritorijas izmantošanas veidiem.

 

3.Institūciju saraksts, kam pieprasāmi nosacījumi teritorijas plānojuma izstrādāšanai:

Lielrīgas reģionālā vides pārvalde;

Valsts kultūras pieminekļu inspekcija;

Latvijas Autoceļu direkcija;

Valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” Jēkabpils filiāle;

Valsts zemes dienesta Lielrīgas nodaļas Ogres birojs;

VAS “Latvenergo”;

VAS “Latvijas gāze”;

SIA “Lattelekom”;

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ogres rajona daļa;

PA “Mālkalne”;

VAS “Latvijas dzelzceļš”;

Ogres rajona padome;

Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienesta Lielrīgas reģionālā filiāle.

 

4.Paredzētā sabiedriskās apspriešanas procedūra

Uzsākot detālā plānojuma izstrādāšanu, domes izdevumā “Ogrēnietis”, kā arī laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” tiek publicēts paziņojums par projekta uzsākšanu ar norādi uz ieinteresēto iedzīvotāju, uzņēmēju u.c. interešu grupu iespējām iesniegt savus priekšlikumus plānojuma izstrādei un prasībām iesniegumu noformēšanai saskaņā ar LR MK 05.12.2000. izdoto Noteikumu par teritoriju plānojumiem prasībām. Plānojuma pirmā posma apspriešanas termiņš tiek noteikts 4 nedēļas no paziņojuma publicēšanas.

Nedēļu pirms plānojuma 1. redakcijas materiāli tiek izvietoti apspriešanai, tiek publicēts paziņojums laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un novada domes izdevumā “Ogrēnietis”.

Plānojuma materiāli tiek izvietoti Ogres novada domes telpās un pakalpojumu sniegšanas punktos Ciemupē un Kārļos, nodrošinot iespēju interesentiem iepazīties ar izstrādāto plānojumu un rakstiski izteikt savu viedokli. Plānojuma izstāde pieejama apmeklētājiem ne mazāk par astoņām nedēļām un ne mazāk par 8 stundām dienā.

Pēc sabiedriskās apspriešanas interesentu izteiktās atsauksmes un dienestu slēdzieni par plānojumu atbilstību to izdoto tehnisko noteikumu prasībām tiek apkopoti un kopā ar pārējiem plānojuma materiāliem nodoti novada domei izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!