• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar Eiropas Savienības komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2003., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu augstāko izglītību

Vēl šajā numurā

25.03.2003., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Eiropas Savienības komisāru

Ministru prezidents Einars Repše 21. martā Briselē tikās ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās komisāru Ginteru Ferhoigenu.

Ginters Ferhoigens pauda gandarījumu par tikšanos ar Einaru Repši pirmoreiz Ministru prezidenta statusā.

Tikšanās laikā apspriestas Irākas jautājuma aktualitātes, jo iepriekšējā vakarā 20. martā ES Padome pieņēma kopīgu paziņojumu par Irāku, kurā uzsvērta ANO galvenā loma Irākas atjaunošanā pēc karadarbības beigām.

Pārrunāta Latvijas gatavošanās dalībai ES. G.Ferhoigens pauda pārliecību, ka Latvija sekmīgi un laikus izpildīs uzņemtās saistības un šā gada 16.aprīlī parakstīs pievienošanās līgumu ES.

ES komisārs apsveica Latvijas jaunās valdības stingro nostāju korupcijas apkarošanā.

E.Repše un G.Ferhoigens apliecināja, ka uzturēs ciešus kontaktus un konsultēsies par Latvijas eirointegrācijas jautājumiem.

Sarunas gaitā pārrunātas ES attiecības ar Krieviju saistībā ar Latvijas ekonomisko situāciju un Baltijas jūras reģiona attīstību. G.Ferhoigens atkārtoti apliecināja Eiropas Komisijas apņemšanos uzrunāt Krieviju par naftas tranzīta jautājumu.

Pēc E.Repšes tikšanās ar G.Ferhoigenu Ministru prezidentspiedalījās Eiropas Savienības Padomes ietvaros rīkotajās ES dalībvalstu un kandidātvalstu valdību vadītāju darba pusdienās.

20. un 21. martā Briselē kārtējā ES Padomes pavasara tikšanās reizē pulcējās ES valstu un valdību vadītāji, ekonomikas, finanšu un ārlietu ministri. Parasti pavasara Padome tiek sasaukta, lai diskutētu par 2000. gadā Lisabonā pieņemtās stratēģijas izpildi — tādiem jautājumiem kā nodarbinātība, izglītība, informācijas tehnoloģijas, ilgtspējīga attīstība un vides aizsardzība, sociālā politika, enerģētikas un finanšu tirgus liberalizācija, transporta politika, taču šoreiz diskusiju priekšplānā izvirzījās Irākas jautājums, ES dalībvalstis diskutēja par ES iesaisti kara seku likvidācijā.

Latviju Briseles pavasara Padomē pārstāv Ministru prezidents Einars Repše, ārlietu ministre Sandra Kalniete un ekonomikas ministrs Juris Lujāns.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!