• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts iekšējā tirgus sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2003., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ogres novada domes sēdes protokola Nr.3 izraksts

Par Ogres novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

25.03.2003., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts iekšējā tirgus sakārtošanu

Apzinoties pastāvošās problēmas Latvijas iekšējā tirgū, pēc Ministru prezidenta Einara Repšes un Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera iniciatīvas nolemts izveidot darba grupu “Par valsts iekšējā tirgus sakārtošanu”.

Minētā darba grupa darbosies Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomē.

Plānots, ka darba grupas galvenā uzmanība tiks vērsta uz pārtikas preču ievešanas un izplatīšanas kontroles kārtības pastiprināšanu, jo pārtikas preču kontrabanda un nekontrolētā aprite rada nopietnus zaudējumus Latvijas ražotājiem. Kā uzsver Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, īpaši svarīgi tas ir šobrīd, kad līdz iestājai Eiropas Savienībā atlicis pavisam nedaudz laika, tādēļ steidzami jānovērš šķēršļi, kas traucē Latvijas ražotājiem un pārstrādātājiem nostiprināt savas pozīcijas un palielināt konkurētspēju.

Darba grupa plāno darboties šādos virzienos: muitas procedūras un kontroles uzlabošana, īpašu uzmanību pievēršot muitas noliktavām, pārtikas un akcizēto preču vairumtirdzniecībai un mazumtirdzniecībai, tam nepieciešamo tiesību aktu pilnveidošana; fiktīvo firmu darbības ierobežošana; pēcimporta pārbaužu pastiprināšana.

Lai konkretizētu darba grupas uzdevumus un koordinētu tās sadarbību ar atbildīgajām institūcijām, Ministru prezidents un Ministru prezidenta biedrs 21. martā sasauca sanāksmi, kurā piedalījās Valsts ieņēmumu dienesta, Galvenās muitas pārvaldes, Pārtikas un veterinārā dienesta sanitārās robežinspekcijas un Valsts policijas vadība. Atbildīgajām amatpersonām uzdots izstrādāt konkrētu pasākumu plānu minēto problēmu risināšanai. Par darba grupas “ Par valsts iekšējā tirgus sakārtošanu” izveidi un sastāvu tiks lemts nākamajā Latvijas Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes sēdē.

Una Ulme-Sila, Ministru prezidenta biedra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!