• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par meža nozari. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2003., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/385-2630

Par datumu labojumiem publicētajos dokumentos

Vēl šajā numurā

25.03.2003., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par meža nozari

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze atbalsta Latvijas Kokrūpniecības federācijas, Jēkabpils domes un Ventspils domes izstrādāto projektu “Meža un saistīto nozaru cilvēkresursu, zināšanu un infrastruktūras attīstības projekts”

To paredzēts iesniegt konkursā uz PHARE 2001 Ekonomiskās un sociālās kohēzijas programmas finansējumu. Šā meža nozarei nacionālā un reģionālā līmenī nozīmīgā projekta ietvaros plānots izveidot nacionāla līmeņa meža nozares kompetences centru “Meža un saistīto nozaru zināšanu centrs”, kurā būs iekļauti Informācijas centrs, Zināšanu centrs, Tehnoloģiju centrs, Projektu attīstības vienība, kā arī tiks īstenoti divi izmēģinājumprojekti: Mežu nozares industriālais parks Jēkabpilī un Ventspils meža nozares kompetences centrs.

Zemkopības ministru Mārtiņu Rozi ar projektu un mežu nozares ieguvumiem no tā īstenošanas iepazīstināja Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis, Latvijas Kokmateriālu eksportētāju asociācijas priekšsēdētājs Indulis Kovisārs un izpilddirektors Harijs Jordāns. “Šis projekts ir nozīmīgs visai mežu nozarei Latvijā un tā tālākai attīstībai,” tikšanās laikā uzsvēra ministrs, piebilstot, ka Zemkopības ministrija apsvērs iespēju finansiāli atbalstīt šā projekta tālāku īstenošanu.

Meža un saistīto nozaru zināšanu centrs sagatavos kvalitatīvu informāciju par Latvijas meža nozares iespējām vietējā un pasaules tirgū, atvieglojot jaunu kontaktu veidošanos ar potenciālajiem partneriem un pieeju jauniem Latvijas mežrūpniecības produkcijas eksporta tirgiem. Jaunizveidotā institūcija arī sagatavos vietējiem uzņēmumiem paredzētu objektīvu informāciju par situāciju ar mežsaimniecību un kokrūpniecību saistītajās nozarēs, kas sekmēs investīciju piesaisti un jaunu tirgu apgūšanu, kā arī dos iespēju jaunas produkcijas ražošanai. Tāpat Meža un saistīto nozaru zināšanu centra uzdevums būs veicināt tiešu uzņēmējdarbības kontaktu veidošanos un jaunu darījumu noslēgšanu, sekmējot ražošanu pašu valstī, kas dotu augstāku pievienoto vērtību. Projekta ietvaros tiks apzinātas aktuālākās nepieciešamības pieaugušo izglītībā un izstrādātas vismaz astoņas mācību programmas, kā arī sagatavoti šo programmu īstenošanai vajadzīgie metodiskie materiāli. Savukārt starpnozaru un profesionālās augstākās izglītības jomā tiks izpētīta iespēja nodrošināt starpaugstskolu sadarbību noteiktu studiju programmu ietvaros, lai palīdzētu augstskolām attīstīt speciālistu sagatavošanu atbilstoši Latvijas meža nozares vajadzībām.

“Meži ir viena no lielākajām Latvijas bagātībām,” uzsver zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, “tādēļ jo sevišķi svarīgi apzināties, ka tikai sakārtota un organizēta mežizstrāde un mūsdienīga informācijas apmaiņa, izglītība un datu bāzes spēs nodrošināt ne vien mežrūpniecības nozares attīstību, bet arī Latvijas mežu saglabāšanu un ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Tieši šā iemesla dēļ ministrija ir gatava iesaistīties projekta īstenošanā, atbalstot nozaru asociāciju un Jēkabpils un Ventspils pašvaldību iniciatīvu,” uzskata zemkopības ministrs.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!