• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cūkgaļas tirgus aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2003., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par subsīdijām lauksaimniecībai

Vēl šajā numurā

26.03.2003., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cūkgaļas tirgus aizsardzību

Vakar, 25. martā, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, ekonomikas ministrs Juris Lujāns un jaunizveidotās Latvijas Gaļas pārstrādātāju asociācijas pārstāvji tikās Zemkopības ministrijā, lai pārrunātu situāciju cūkgaļas tirgū, kas izveidojusies sakarā ar Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja (VITAB) sagatavoto cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības pasākumu projektu, kā arī meklētu optimālu variantu šīs situācijas atrisināšanai.

Zemkopības ministrs M.Roze uzskata, ka, nosakot ievedmuitu cūkgaļai, jāņem vērā arī cūku audzētāju intereses un ir jāpielieto atbilstoši tirgus aizsardzības mehānismi, vienlaikus rēķinoties ar Eiropas Savienības pamatnostādnēm. Ministrs uzsvēra: “Arī tad, kad tirgus būs brīvs, jāpastāv kontroles sistēmai.”

Vairāku Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumu vadītāji ir nobažījušies, ka, nosakot VITAB ieteikto ievedmuitu dzīvām cūkām un cūkgaļai, kā arī kvotu cūku subproduktiem, gatavās produkcijas cena paaugstināsies, izveidosies nevienlīdzīgas konkurences situācija un var tikt zaudēts iekšējais tirgus.

Paredzēts, ka šonedēļ gaļas pārstrādātāji izstrādās savus ieteikumus cūkgaļas tirgus sakārtošanai un jau piektdien, 28.martā, tiksies ar Zemkopības ministrijas speciālistiem un cūku audzētājiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!