• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija ir vēl soli tuvāk Ziemeļatlantijas aliansei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2003., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73201

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Vācijas draudzība ir un būs cieša

Vēl šajā numurā

27.03.2003., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija ir vēl soli tuvāk Ziemeļatlantijas aliansei

Vakar Briselē 7 Viduseiropas un Austrumeiropas valstis parakstīja NATO iestāšanās protokolu

NATO2.JPG (20530 bytes)
26.martā Briselē pēc protokola parakstīšanas par septiņu kandidātvalstu iestāšanos NATO: Lietuvas ārlietu ministrs Antans Vaļonis, Bulgārijas ārlietu ministrs Solomons Pasijs, Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete, NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons, Igaunijas ārlietu ministre Kristīna Ojulande, Rumānijas ārlietu ministrs Mirča Geoana, Slovākijas ārlietu ministrs Eduards Kukans un Slovēnijas ārlietu ministrs Dimitrijs Rupels
Foto: A.F.I./epa

Vakar, 26.martā, septiņas Viduseiropas un Austrumeiropas valstis Briselē parakstīja NATO iestāšanās protokolus. Tas noticis četrus mēnešus pēc tam, kad šo valstu uzņemšanas pieteikumus apstiprināja NATO līderi.

Ceremonijā Briselē piedalījās Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Bulgārijas, Rumānijas, Slovākijas un Slovēnijas ārlietu ministri, kā arī NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons un 19 jau esošo alianses dalībvalstu pastāvīgie vēstnieki. Jaunās valstis NATO tiks uzņemtas 2004.gadā īpašā alianses kopsanāksmē.

Dž.Robertsons savā uzrunā cildināja kandidātvalstu centību reformu veikšanā. “Es esmu drošs, nākamie vēsturnieki šo lēmumu uzskatīs par pagrieziena punktu vienotas un brīvas Eiropas veidošanā,” sacīja NATO ģenerālsekretārs.

Latviju dokumentu parakstīšanas sēdē pārstāvēja ārlietu ministre Sandra Kalniete, kā arī Latvijas vēstnieks NATO Imants Lieģis.

Protokoli ir Ziemeļatlantijas līguma labojumi, kuri, ja ir NATO valstu parakstīti un ratificēti, atļauj uzaicinātajām valstīm kļūt par pilntiesīgām NATO dalībvalstīm.

Baltijas valstu uzņemšana NATO iezīmēs alianses pirmo paplašināšanos bijušās Padomju Savienības teritorijā.

“LV” informācija

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!