• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par amatniecības attīstību Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2003., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Parlamentu savienības konferenci

Vēl šajā numurā

27.03.2003., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par amatniecības attīstību Latvijā

Vakar, 26.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Latvijas Amatniecības kameras (LAK) prezidentu Vilni Kazāku, LAK viceprezidentu Kārli Apini, LAK izglītības daļas vadītāju Diānu Karašu un LAK juriskonsulti Kristīni Finku.

Saeimas priekšsēdētājas un Latvijas Amatniecības kameras pārstāvju tikšanās laikā pārrunātas problēmas, kas skar amatniecības attīstību Latvijā: nepieciešamās izmaiņas likumdošanā; valsts finansiālā palīdzība amatniecības mācību centru darbībai, lai nodrošinātu amatnieku tālākizglītību; valsts un pašvaldību atbalsts amatniecības struktūru tālākai attīstībai.

Tika uzsvērts, ka amatniecība ir viena no tām nozarēm, kas, Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā, spēs konkurēt ar attiecīgajām nozarēm Eiropas valstīs.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka amatniecībai ir īpaša loma Latvijas lauku uzplaukuma veicināšanā un valsts atbalsts amatniekiem nozīmē ne tikai ieguldījumu mazo un vidējo uzņēmumu attīstībā, bet tā ir arī daudzu Latvijas iedzīvotāju ģimeņu iztikas nodrošinājums.

Saeimas priekšsēdētāja un Latvijas Amatniecības kameras pārstāvji nolēma, ka tuvākajā laikā ar amatniecības attīstību saistītā problemātika būtu jāpārrunā arī ar Izglītības un zinātnes ministrijas un pašvaldību pārstāvjiem.

Šobrīd Latvijas Amatniecības kamera apvieno 25 teritoriālās un 53 profesionālās organizācijas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!