• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšējā tirgus aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2003., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/386-2633

Par konvencijas spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

01.04.2003., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšējā tirgus aizsardzību

Vakar, 31. martā, Zemkopības ministrijā tikās Cūku audzētāju un Gaļas pārstrādātāju asociāciju pārstāvji, kā arī ministrijas speciālisti, lai turpinātu sarunas par optimālu variantu cūkgaļas tirgus sakārtošanā.

Zemkopības ministrija un Ekonomikas ministrija saskaņā ar Eiropas Savienības kosultāciju laikā izteiktajiem priekšlikumiem izstrādājušas priekšlikumus cūkgaļas tirgus aizsardzības pasākumiem. Tajos paredzēts noteikt kopējo kvotu 6200 tonnas cūkgaļas gada laikā (2002.gadā cūkgaļas imports bija 11 500 tonnas), cūku subproduktu ievešana kvotas ietvaros gada laikā — 408,5 tonnas, savukārt dzīvas cūkas paredzēts ievest 2235 tonnas gadā.

Pēc viedokļu apmaiņas cūkaudzētāji daļēji atkāpās no sava sākotnējā lēmuma pilnībā atbalstīt Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja ieteiktos pasākumus iekšējā tirgus aizsardzībai un atbalstīja šo Zemkopības ministrijas un Ekonomikas ministrijas izstrādāto pasākumu plānu, izņemot kvotas piemērošanu dzīvu cūku ievešanai. Tika izteikts priekšlikums šīs kvotas gaļas ievešanai Latvijā noteikt uz gadu un sadalīt pa ceturkšņiem, turklāt neizmantoto kvotas apjomu nenovirzīt uz nākamajiem ceturkšņiem.

Savukārt cūkgaļas pārstrādātāji, norādot, ka vēlas šajā situācijā rast kompromisu, tomēr neatbalstīja kvotu sadali. Gadījumā, ja viņi piekristu šim kompromisa variantam, tas radītu iespēju ievest 6200 tonnas cūkgaļas, nemaksājot ievedmuitu.

Plānots, ka Cūku audzētāju asociācija savu viedokli un priekšlikumus par tirgus aizsardzības pasākumiem nosūtīs Zemkopības ministrijai, Ekonomikas ministrijai un Saeimai.

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!