• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kontroles atzinumu valsts austrumu robežas izbūvē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2003., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.04.2003., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kontroles atzinumu valsts austrumu robežas izbūvē

Valsts kontrole ir gandarīta par vakar, 1. aprīlī, pieņemto valdības lēmumu par nepieciešamību pārskatīt līdzšinējos plānus valsts austrumu robežas objektu izbūvē un lauzt daļu slēgto līgumu ar vairākām firmām par pierobežas ceļu un citu objektu projektēšanu un būvniecību, bet vairākiem citiem uzņēmējiem ierosināt pārskatīt būvizmaksu tāmes.

Valsts kontrolieris Raits Černajs no valdības zāles informēja, ka šāda valdības rīcība pēc pārbaužu veikšanas ir gaidītais rezultāts un ir apsveicami, ka valdība savā izlēmībā nav kavējusies. Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija lēmumu par revīzijas atzinumu revīzijas lietā „Par valsts austrumu robežas izbūves līgumiem, kuru izpilde turpināsies vai tiks uzsākta 2003.gadā” pieņēma 20.martā.

Valsts kontroles revīzija konstatēja, ka 2002.gada investīciju projekta IA-16 ietvaros noslēgts 21 līgums par būvniecību, kuru izpildes termiņš ir 2003.gads par kopējo summu 2 331 524,66 lati, no tiem 4 līgumi kā ilgtermiņa saistības par kopējo summu 13 520 344,50 latu noteiktā kārtībā nav reģistrēti Valsts kasē.

Valsts kontrole revīzijā arī secināja, ka noslēgti 14 līgumi ar uzņēmējsabiedrībām par ceļu būvdarbu veikšanu ar nepamatoti augstu cenu bez ekonomiski pamatotiem aprēķiniem, bez apstiprināta projektēšanas uzdevuma un būvprojekta. Noslēgtajos līgumos ceļu kopējās izmaksas salīdzinājumā ar vidējām ceļu būvniecības izmaksām valstī sadārdzinātas par Ls 2 889 309.

Tāpat konstatēts, ka neskaidrs ir no jauna izbūvēto pierobežas ceļu īpašuma tiesības un nav normatīvo aktu, kas reglamentētu to uzturēšanu kārtībā. Nesakārtotās īpašuma tiesības var radīt nopietnus apgrūtinājumus turpmāk.

Valsts kontrolieris R.Černajs atzīmēja, ka līgumu laušana nākotnē var būt saistīta ar tiesu procesiem, un izteica cerību, ka šoreiz par līgumu laušanu nebūs jācieš valstij, bet gan atbildīgajām amatpersonām, kuru darbība valstij radījusi zaudējumus.

Indira Ozola, valsts kontroliera padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!