• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija Par Irākas emigrantu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2003., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopsavilkumā

Vēl šajā numurā

03.04.2003., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Irākas emigrantu vizīti Saeimā

Vakar, 31.martā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere un komisijas deputāti tikās ar Irākas emigrantiem Bakhtiaru Aminu un Aidu Usairianu, kuri ieradušies Latvijā, lai diskutētu par Irākas jautājumiem un dalītos savā pieredzē par notiekošo Irākā.

Tikšanās laikā viesi pastāstīja par Irākas prezidenta Sadama Huseina režīma noziedzīgajiem nodarījumiem, kas vērsti pret savas valsts iedzīvotājiem. Viņi akcentēja, ka pasaulē par tiem ir ļoti maz informācijas, jo visas reģiona informācijas aģentūras atrodas S.Huseina kontrolē. B.Amins pastāstīja, ka Irākas rīcībā ir ķīmiskie un bakterioloģiskie masu iznīcināšanas ieroči, ko tā izmanto arī pret valsts iedzīvotājiem. Viņš izteica nožēlu, ka Apvienoto Nāciju Organizācija šim un vēl citiem faktiem nav pievērsusi uzmanību.

Uz deputātu jautājumu, kāpēc salīdzinoši mazs ir Irākas valsts iedzīvotāju atbalsts ASV un sabiedroto centieniem atbruņot Irāku, viesi atbildēja, ka cilvēki ir ārkārtīgi iebaidīti un jūtas ļoti nedroši.

I.Vaidere viesus informēja par Saeimas pieņemto lēmumu par Latvijas dalību starptautiskajā operācijā Irākas atbruņošanai.

Tikšanās noslēgumā mūsu parlamentārieši izteica patiesu atbalstu demokrātiskajiem procesiem Irākā, kā arī centieniem sniegt pasaulei patiesu informāciju par notikumiem Irākā, jo, kā teica I. Vaidere, “Latvija zina, kas ir genocīds”.

B.Amins un A.Usairiana ir emigrējuši no Irākas, taču turpina cīnīties par Irākas atbrīvošanu no represīvā S.Huseina režīma.

B.Amins pašlaik ir Zviedrijas pilsonis. Viņš ir starptautisko attiecību maģistrs, veicis doktorantūras pētniecību ģeopolitikā un studējis žurnālistiku Zviedrijā. Šobrīd viņš ir starptautiskās apvienības “Par taisnīgumu” izpilddirektors, kas koordinē 275 nevalstisko organizāciju darbību 120 pasaules valstīs, lai visas demokrātiskās pasaules sabiedrības uzmanību pievērstu S.Huseina īstenotajam režīmam Irākā un panāktu starptautiska tribunāla vēršanos pret Irākas valdības noziegumiem pret cilvēci, kara noziegumiem un genocīdu.

A.Usairiana pašlaik dzīvo Zviedrijā un aktīvi piedalās nevalstisko organizāciju un starptautisko institūciju cīņā par politiskajām pārmaiņām Irākā. Dzīvojot Irākas režīmā, viņa kļuva par vadošo sieviešu tiesību aizsardzības aktīvisti un aicināja mainīt Irākā valdošos ģimenes likumus, veicinot Irākas sieviešu emancipāciju. Lielu savas dzīves daļu savu uzskatu dēļ viņa pavadījusi ieslodzījumā.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!