• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2003., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad domu krustojumā ir Latvija un Eiropa

Vēl šajā numurā

03.04.2003., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieku

Ministru prezidents Einars Repše vakar, 2.aprīlī, parakstījis rīkojumu par Valsts Civildienesta pārvaldes (VCP) priekšnieka Armanda Kalniņa atbrīvošanu no amata par amata pilnvaru prettiesisku izmantošanu.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija konstatēja, ka A.Kalniņš, kura kompetencē 2002.gadā bija mācību vajadzību pasūtījumu sagatavošana Valsts administrācijas skolā (VAS), panāca, ka VAS noslēdza ar viņu līgumu par mācību kursu (kopumā 384 stundas) pasniegšanu, par to viņam samaksājot Ls 3840. Tas ir vislielākais mācību stundu apjoms kursā “Eiropas Savienības pamatnostādnes” – 37,5%, kuru kursos lasa 12 pasniedzēji.

Kopš 2003.gada VCP kompetencē vairs neietilpst mācību vajadzību pasūtījumu sagatavošana. VAS, lai novērstu nevienlīdzību pret pārējiem pasniedzējiem, atteicās slēgt līgumu ar A.Kalniņu līdzšinējā apjomā, līdz ar to būtiski samazinājās viņa kā pasniedzēja iespējas nopelnīt. Lai panāktu sev izdevīga līguma noslēgšanu ar VAS, A.Kalniņš pēc savas iniciatīvas sāka nepamatotu civildienesta kontroli VAS un mēģināja ietekmēt VAS darbiniekus.

Ņemot vērā izdarītā pārkāpuma raksturu un to, ka A.Kalniņš vada iestādi, kuras pamatuzdevums ir kontrolēt, kā civildienesta ierēdņi ievēro tiesību normas, un piemērot ierēdņiem disciplinārsodus par konstatētajiem pārkāpumiem, komisija uzskatīja, ka A.Kalniņam par disciplinārpārkāpumu jāpiemēro Ministru kabineta noteikumu Nr.158 “Par ierēdņu disciplinārsodiem” 23.pantā paredzētais disciplinārsods – atbrīvošana no amata.

Par pārējiem konstatētajiem disciplinārpārkāpumiem – nepiedienīgu izturēšanos pret citiem ierēdņiem; nekvalitatīvu dienesta pienākumu izpildi, vadot VCP darbu, komisija ierosināja piemērot disciplinārsodu – mēnešalgas samazināšanu uz sešiem mēnešiem, ieturot 20% no tās, bet minētais disciplinārsods netiek piemērots sakarā ar A.Kalniņa atbrīvošanu no amata.

Ministru prezidents disciplinārlietas pret VCP priekšnieku A.Kalniņu ierosināja 2003.gada 20.februārī un 27.februārī.

Ministru prezidents Einars Repše vakar, 2. aprīlī, arī parakstījis rīkojumu, ar kuru Valsts civildienesta pārvaldes Civildienesta kontroles daļas vadītājs Māris Knoks iecelts par Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju.

Noteikts, ka M.Knoks pārvaldes priekšnieka pienākumus pildīs līdz Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka iecelšanai likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts kancelejai uzdots likumā noteiktajā kārtībā rīkot konkursu uz Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka amatu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!