• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmumu gada pārskatiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2003., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2003.gada subsīdijām savai lauksaimniecībai

Vēl šajā numurā

03.04.2003., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmumu gada pārskatiem

Līdz 1. maijam uzņēmumiem ir jāiesniedz iepriekšējā pārskata gada pārskats — to nosaka likums «Par uzņēmumu gada pārskatiem». Pārskats jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta iestādei pēc uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atrašanās vietas, kā arī tai Uzņēmumu reģistra nodaļai, kurā reģistrēts uzņēmums (uzņēmējsabiedrība). Gada pārskats ir galvenais publiskais dokuments, pēc kura trešās personas var spriest par uzņēmuma vai komersanta iepriekšējā gada saimniecisko darbību.

Ja uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) bilances kopsumma ir viens miljons latu, neto apgrozījums — 2,4 miljoni latu un pārskata gada vidējais darbinieku skaits — 250, gada pārskats iesniedzams līdz 31. jūlijam. Gada pārskati nav jāiesniedz individuālajiem uzņēmumiem, ģimenes uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām, ja to gada ieņēmumi no saimnieciskajiem darījumiem nepārsniedz 45 000 latu pārskata gada sākumā. Gada pārskatus var nosūtīt arī pa pastu, adresējot piekritīgajai UR nodaļai.

“Komerclikuma reforma nav mainījusi gada pārskatu iesniegšanas kārtību,” uzsvēra Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs Jānis Endziņš. Viņš norādīja, ka UR aicinās uzņēmumus gada pārskatus iesniegt laikus, lai trešajām personām dotu iespēju iepazīties ar Latvijas uzņēmumu iepriekšējā gadā veikto saimniecisko darbību. Ar gada pārskatiem UR var iepazīties, pieprasot uzņēmuma reģistrācijas lietu vai gada pārskata kopiju.

Pēc SIA “Lursoft” datiem, šogad (līdz 2. aprīlim) iesniegts 4050 2002. gada pārskatu. Pērn pavisam iesniegti 42 043 uzņēmumu gada pārskati (2001. gadā — 38 414).

Uzņēmumu reģistra Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!