• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2003.gada subsīdijām savai lauksaimniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2003., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/366-2562

Par Konvenciju par starptautisko līgumu tiesībām

Vēl šajā numurā

03.04.2003., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2003.gada subsīdijām savai lauksaimniecībai

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, pmatojoties uz Ministru kabineta apstiprināto rīkojumu “Par lauksaimniecības subsīdiju valsts programmu 2003.gadam”, parakstījis rīkojumu, kurā noteikti kritēriji, kas tiks ņemti vērā, lai pretendents saņemtu subsīdijas.

Programma paredz, ka Latvijas lauksaimnieki šogad saņems 27 466 915 latu, kas ir par 3 325 48 latiem vairāk nekā pērn. Arī šā gada subsīdiju programmā tiek akcentēta augkopības un lopkopības nozaru attīstība, modernizācija, tirgus veicināšana, kā arī kompensācijas maksājumu īstenošana. Tālab dokumentā kā atsevišķa apakšprogramma iekļauta lauksaimniecības nozaru stabilizācija, kurai atvēlēts 6 660 400 latu. Šī summa paredzēta cukura, cūkkopības, liellopu gaļas un piena ražošanas nozaru stabilizācijas un kompensācijas pasākumiem. Būtiski, ka pēc valsts budžetā veiktiem grozījumiem (tas, iespējams, notiks vasarā) šie vairāk nekā 6,5 miljoni latu papildinās augkopībai un lopkopībai paredzēto līdzekļu apjomu.

Zemniekus iepriecinās arī lauksaimniecības zemes ielabošanas darbiem atvēlētie līdzekļi – Ls 1 200 000, no tiem Ls 520 000 paredzēti augšņu kaļķošanai. Pirmoreiz subsīdijas piešķirtas agroķīmisko analīžu veikšanai – Ls 80 000. Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, lauksaimnieki varēs saņemt subsīdijas par katru pārraudzībā esošu govi, šis atbalsts nebūs atkarīgs no lopu skaita ganāmpulkā. Turklāt šogad paredzēts piešķirt lielākas subsīdijas gan par katru govi, gan par katru apsētu hektāru – šogad šīs summas ir attiecīgi Ls 66 un Ls 16,50 (pērn Ls 60 un Ls 15).

“Priecājos, ka ir panākts būtisks subsīdiju palielinājums un ka, pateicoties konstruktīvajai sadarbībai ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, šā gada valsts atbalsta sadalījums ir tuvs zemnieku viedoklim. Gandarī arī tas, ka tiek pildīts likumā paredzētais – 3 procenti no gada pamatbudžeta kopējiem izdevumiem pienākas lauksaimniekiem,” teica M.Roze.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!