• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu skatu mūsu valstu nākotnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2003., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kanādas apstiprinājumu NATO paplašināšanai

Vēl šajā numurā

08.04.2003., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu skatu mūsu valstu nākotnē

4. – 5.aprīlī Latvijas Ministru prezidents Rumānijā piedalījās NATO uzaicināto valstu premjerministru neformālā sanāksmē

PREMJERS.JPG (23073 bytes)
Sestdien, 5.aprīlī, Rumānijā: Slovēnijas ārlietu ministrs Dimitrijs Rupels, Slovākijas premjerministrs Mikulašs Dzurinda, Lietuvas premjerministrs Aļģirds Brazausks, Rumānijas premjerministrs Adrians Nastase, Rumānijas prezidents Jons Ilijesku, Igaunijas premjerministrs Sīms Kallass, Bulgārijas premjerministrs Simeons Sakskoburgotskis un Latvijas Ministru prezidents Einars Repše
Foto: A.F.I./epa

Ministru prezidents Einars Repše 4. un 5. aprīlī piedalījās septiņu NATO uzaicināto valstu — Rumānijas, Bulgārijas, Slovēnijas, Slovākijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas — premjerministru neformālā sanāksmē Rumānijā.

Tikšanās laikā notika diskusijas par trim jautājumiem: NATO nākotne un paplašināšanās, cīņa pret terorismu un NATO uzaicināto valstu sadarbība, lai nodrošinātu NATO pievienošanās protokolu sekmīgu ratifikācijas procesu. Sanāksmes mērķis bija apliecināt savstarpēju vienotību un solidaritāti, iezīmēt pamatvirzienus turpmākai sadarbībai.

Runājot par NATO nākotni un paplašināšanos, pausts atbalsts vēl neuzaicināto kandidātvalstu Albānijas, Maķedonijas un Horvātijas centieniem   integrēties NATO.

Sanāksmē uzsvērts, ka septiņas uzaicinātās valstis ir gan NATO, gan Eiropas Savienības kandidātvalstis un šie mērķi papildina cits citu.

Atzīmēts, ka valstis atrodas līdzās reģioniem, kuros pastāv terorisma draudi, un ir jāizmanto visi iespējamie starptautisko institūciju radītie mehānismi, lai uzveiktu terorismu.  Sanāksmes dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību intensificēt informācijas apmaiņu starp policiju, robežsardzi un citām tiesībsargājošām institūcijām.

Sarunu dalībnieki apsveica faktu, ka Kanāda pirmā no NATO dalībvalstīm ratificējusi septiņu valstu NATO pievienošanās protokolu, un pauda gatavību sadarboties,  lai veicinātu turpmāko pievienošanās protokolu sekmīgu ratifikāciju.

Nākamās premjerministru līmeņa sanāksmes varētu notikt šā gada rudenī Bulgārijā un 2004.gada martā Slovākijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!