• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sava iekšējā tirgus aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2003., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tautsaimniecības padomes sēdi

Vēl šajā numurā

08.04.2003., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sava iekšējā tirgus aizsardzību

Piektdien, 4.aprīlī, Ekonomikas ministrijā līdz vēlam vakaram norisinājās ekspertu konsultācijas Latvijas un Polijas brīvā tirdzniecības līguma ietvaros par Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja (VITAB) veiktajām cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības un pretsubsīdiju pārbaudēm.

No Latvijas puses konsultācijās piedalījās pārstāvji no Ekonomikas, Zemkopības un Ārlietu ministrijas, kā arī no VITAB. Savukārt no Polijas puses konsultācijās piedalījās Ekonomikas, darba un sociālās politikas ministrijas, kā arī Lauksaimniecības un lauku attīstības ministrijas pārstāvji.

Tikšanās laikā pārrunāti vairāki jautājumi.

VITAB informēja par veiktās izmeklēšanas rezultātiem attiecībā uz cūkgaļas importu pieaugošos apjomos. 2003.gada 17.februārī VITAB pieņēma lēmumu par iekšējā tirgus aizsardzības pārbaudes rezultātiem lietā pret cūku un atsevišķu cūkgaļas produktu importu pieaugošos apjomos. Kā atzina VITAB pārstāvji, pārbaudes rezultātu analīze pierāda, ka ir izpildīti visi priekšnoteikumi galīgo iekšējā tirgus aizsardzības pasākumu piemērošanai un ir apstiprināta šādu pasākumu nepieciešamība, lai novērstu būtiskos zaudējumus Latvijas vietējiem ražotājiem un nepieļautu situācijas tālāku pasliktināšanos. Tikšanās laikā apspriesta iespējamo aizsardzības pasākumu forma un tarifu kvotas kā abpusēji pieņemams risinājums.

Vēl pārrunāts jautājums par VITAB uzsākto pārbaudi attiecībā uz Polijas subsidēto cūku liemeņu importu. 2003.gada 14.janvārī VITAB sāka pārbaudīt Polijas izcelsmes subsidēto cūku liemeņu importu Latvijā, jo tā rīcībā bija sākotnēji pierādījumi par kompensējamas subsīdijas esamību un vietējo ražotāju zaudējumiem. Šajās konsultācijās puses apmainījās ar viedokļiem par šo pārbaudi, un nekādi lēmumi netika pieņemti.

Trešais jautājums, kas tika pārrunāts piektdienas tikšanās laikā, bija Polijas valdības cūkgaļas eksporta subsīdiju programma 2003.gadam. Latvijas puse pieprasīja Polijas pusei atcelt subsīdiju cūku liemeņu eksportam uz Latviju. Atbildot uz to, Polijas puse ierosināja sākt sarunas par tā saukto dubultnuļļu pieeju, kas paredz subsīdiju un muitas nodevu atcelšanu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!