• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par miera uzturēšanu Bosnijā un Hercegovinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2003., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aktīvu attieksmi valsts likteņa griežos

Vēl šajā numurā

08.04.2003., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par miera uzturēšanu Bosnijā un Hercegovinā

Piektdien, 4.aprīlī, tika apbalvoti NBS karavīri par piedalīšanos miera uzturēšanas misijās

A3.JPG (23826 bytes)
Foto: Andris Kļaviņš
NBS komandieris Gaidis Andrejs Zeibots kaprālim Zigmundam Jēkabsonam pasniedz medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās”
A2.JPG (27109 bytes)
Foto: Andris Kļaviņš
Kapteine Jolanta Armaloviča saņem medaļu no pulkveža Jura Kivkucāna rokām

Piektdien, 4. aprīlī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots apbalvoja Latvijas karavīrus, kas atgriezušies no starptautisko spēku miera uzturēšanas misijām Bosnijā un Kosovā.

Ādažu mācību centrā, uzrunājot karavīrus, kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots augstu novērtēja Nacionālo bruņoto spēku karavīrus, kuri godam veikuši savus uzdevumus tālu no mājām šajos nemierīgajos laikos. Reizē komandieris arī atzīmēja, ka viņi nesuši Latvijas labo vārdu pasaulē, izpildot valsts uzdevumu. Pasaulē ir jauni izaicinājumi, un mums jābūt gataviem jebkurā brīdī stāties tiem pretī, tāpēc, runājot par bruņoto spēku attīstību, kontradmirālis apliecināja, ka viena no prioritātēm ir 1. kājnieku bataljons. Komandieris vēlēja veselību, spēku, izturību un veiksmi bataljona karavīriem un viņu ģimenēm.

Par teicamu uzticēto pienākumu veikšanu un nevainojamu disciplīnu ar Nacionālo bruņoto spēku medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās” tika apbalvoti 98 karavīri, kuri piedalījušies misijās Bosnijā un Kosovā. Daudzi no viņiem piedalījušies starptautiskās misijās vairākkārt. Divi karavīri atgriezušies no ceturtās misijas, astoņi – no trešās, astoņpadsmit – no otrās, 69 bija pirmoreiz misijā, bet vispieredzējušākais ir kaprālis Normunds Boževnieks, kurš piecas reizes pārstāvējis Latviju starptautiskajos miera uzturēšanas spēkos.

Kapteine Jolanta Armaloviča bija viena no nedaudzajām sievietēm, kas izpildījusi uzdevumu Bosnijā:

— Tā bija mana pirmā misija. Strādāju apgādes koordinācijas grupā kā transporta kontroles virsnieks. Pārbaudīju muitas dokumentus kravām, ko ieveda Bosnijā. Mūsu štābs atradās Dobojā. Strādāju kopā ar dāņu, poļu un zviedru karavīriem. Kāds laiciņš pagāja, kamēr kolektīvs saliedējās un apradām ar kolēģu nacionālajām īpatnībām, tradīcijām, darba stilu. Bija interesanti, bagātinājos pieredzē. Ilgas pēc mājām sākās dažas dienas pirms atvaļinājuma. Iepazinos ar vietējiem horvātiem, kas strādāja bāzē. Turpināšu dienestu Nacionālo bruņoto spēku štābā un labprāt piedalīšos līdzīgos uzdevumos, ja man tos uzticēs.

Andris Kļaviņš — “Latvijas Vēstnesim”

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!