• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālā plānojuma ievērošanu un izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2003., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas informācija

Par vietējo pašvaldību teritorijas plānojumu izstrādi un rajonu pašvaldību teritorijas plānojumu ievērošanu

Vēl šajā numurā

09.04.2003., Nr. 55

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 04.04.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas informācija

2003.gada 4.aprīlī

Par Nacionālā plānojuma ievērošanu un izstrādi

Pārskats par Nacionālā plānojuma ievērošanu

Saskaņā ar Ministru kabineta 26.11.2002. noteikumu Nr.515 “Nacionālā plānojuma noteikumi” 19.3.punktu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija informē, ka Nacionālā plānojuma ievērošanas uzraudzība 2002.gadā netika veikta.

Teritorijas plānošanu nacionālajā līmenī valstī regulē Teritorijas plānošanas likums, kas pieņemts Saeimā 2002.gada 22.maijā, un Ministru kabineta noteikumi Nr.515 “Nacionālā plānojuma noteikumi”, un saskaņā ar šiem normatīvajiem aktiem, kas nosaka Nacionālā plānojuma izstrādi, līdz 2002.gada 31.decembrim nav pieņemts neviens Nacionālā plānojuma dokuments.

 

Pārskats par Nacionālā plānojuma izstrādi

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija ir sagatavojusi pārskatu par Nacionālā plānojuma izstrādi saskaņā ar Teritorijas plānošanas likuma (pieņemts Saeimā 2002.gada 22.maijā) 10.panta 1.daļu.

Pamatojoties uz izstrādātajām un sabiedriski apspriestajām Nacionālā plānojuma saistošajām daļām, 2002.gadā tiek sagatavoti trīs Ministru kabineta noteikumu projekti:

Ministru kabineta noteikumu projekts “Valsts teritorijas apdzīvojuma struktūra”;

Ministru kabineta noteikumu projekts “Nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijas”;

Ministru kabineta noteikumu projekts “Nacionālas nozīmes paaugstināta riska teritorijas”.

Saskaņā ar Reģionālās attīstības likumu (pieņemts Saeimā 2002.gada 21.martā) Finanšu ministrijas pakļautībā esošā Reģionālās politikas un plānošanas pārvalde 2002.gadā izstrādā un tā paša gada 26.novembrī spēkā stājas Ministru kabineta noteikumi Nr.515 “Nacionālā plānojuma noteikumi”, kuri kopā ar Teritorijas plānošanas likumu (pieņemts Saeimā 2002.gada 22.maijā) regulē teritorijas plānošanu nacionālajā līmenī.

Nacionālā plānojuma noteikumi nosaka, ka Nacionālais plānojums ir dokumentu kopums, kas sastāv no trim daļām — Latvijas telpiskās attīstības perspektīvas, nacionālā plānojuma saistošajām daļām un nacionālā plānojuma vadlīnijām, kā arī nosaka Nacionālā plānojuma izstrādes, sabiedriskās apspriešanas, ieviešanas un uzraudzības kārtību.

Saskaņā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas darba plānu 2003.gadā ir paredzēts iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā sagatavotos Ministru kabineta noteikumu “Valsts teritorijas apdzīvojuma struktūra”, “Nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijas”, “Nacionālas nozīmes paaugstināta riska teritorijas” projektus un turpināt darbu pie pārējo Nacionālā plānojuma dokumentu izstrādes, īpašu uzmanību pievēršot Nacionālā plānojuma saistošās daļas “Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekraste” sagatavošanai un Latvijas telpiskās attīstības perspektīvas sagatavošanai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs I.Gaters

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!