• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Indiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2003., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Eiropas nauda tiek izmantota lietderīgi

Vēl šajā numurā

09.04.2003., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Indiju

Vakar, 8. aprīlī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar Indijas vēstnieci Latvijā Čitru Narajananu un Indijas uzņēmēju delegāciju. Tikšanās laikā tika pārrunātas abu valstu ekonomiskās sadarbības iespējas.

Ministru prezidenta biedrs iepazīstināja Indijas delegāciju ar Latvijas valdības ekonomisko redzējumu, nodokļu politiku un valsts nākotnes perspektīvām. Īpaši tika akcentēta Latvijas loma jaunajā Eiropā pēc valsts iestājas Eiropas Savienībā (ES).

Indijas uzņēmēji atzinīgi novērtēja Latvijas straujo ekonomisko izaugsmi un uzsvēra, ka Indija ir ieinteresēta ekonomisko attiecību stiprināšanā ar Latviju. Indijas uzņēmēji redz Latviju kā stratēģisku vietu Eiropā, kas pēc iestājas ES varētu būt īpaši izdevīga starptautiskajam biznesam. Latviju Indijas uzņēmēji salīdzināja ar Singapūru un Honkongu, atzīmējot, ka tā var būt pievilcīga ne tikai kā tranzīta centrs, bet arī kā vieta, kur izvietot biznesu un sekmīgi sadarboties gan ar ES, gan ar Krieviju.

Tikšanās laikā kā perspektīvākās Latvijas un Indijas sadarbības jomas tika atzīmēts ostu bizness, tekstilrūpniecība, kā arī banku sektors.

Kā būtiskāko šķērsli, kas kavē abu valstu ekonomisko sadarbību, Indijas vēstniece minēja problemātisko vīzu jautājumu. Joprojām nav arī parakstīti līgumi par ieguldījumu veicināšanu, izvairīšanos no dubultnodokļiem un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Tomēr vēstniece pauda pārliecību, ka tuvākajā laikā šie jautājumi tiks atrisināti un uzņēmējiem vairs nebūs šķēršļu savstarpējai sadarbībai. Lai veicinātu abu valstu uzņēmēju attiecības, Indijas vēstniece Latvijā Čitra Narajanana uzaicināja Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru ar uzņēmēju delegāciju apmeklēt Indiju, kā arī pauda Indijas puses ieinteresētību Latvijā prezentēt Indijas uzņēmējdarbību, rīkojot Latvijā Indijas biznesa izstādi.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!