• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sadarbību ar Vāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2003., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas iekšējā audita sistēmu

Vēl šajā numurā

10.04.2003., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sadarbību ar Vāciju

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns vakar, 9.aprīlī, tikās ar Vācijas vēstnieku Latvijā Ekartu Heroldu. Tikšanās laikā Vācijas vēstnieks izteica gandarījumu par līdzšinējo abu valstu veiksmīgo sadarbību un labajām savstarpējām attiecībām. Tika uzsvērta nepieciešamība šo sadarbību turpināt. Kā perspektīvākie sektori sadarbībai minēti tūrisms un zināšanās balstītas ekonomikas attīstība, kā arī pieredzes apmaiņa biznesa veicināšanas jomā.

Vēstnieks akcentēja veiksmīgos abu valstu ekonomiskās sadarbības līdzekļus, piemēram, Latvijas un Vācijas uzņēmumu savienību, kas apvieno 90 uzņēmumus. Savienība izveidota 1998.gadā un darbojas kā uzņēmēju forums, lai sekmētu ekonomisko sadarbību starp Latviju un Vāciju. Lai vēl vairāk sekmētu Latvijas un Vācijas ekonomiskos sakarus, 2004. gada sākumā paredzēts izveidot Biznesa palātu Latvijā. Ministrs informēja par neseno Latvijas prezidentes valsts vizīti Vācijā, kas bija ļoti nozīmīga abu valstu attiecību stiprināšanā. Vizītes laikā valdības locekļi guva plašu ieskatu Vācijas tautsaimniecības veicināšanas pieredzē.

Ministrs atzina Vācijas nozīmīgo pieredzi biznesa attīstības nodrošināšanā, kad veiksmīgi tiek izmantoti dažādi biznesa veicināšanas veidi, kā garantijas, subsīdijas, konsultācijas u.c. Latvijai būtu vērtīgi iepazīties ar Vācijas pieredzi šajā jomā un izmantot veiksmīgos piemērus jauno uzņēmēju atbalstīšanā, kā arī, balstoties uz iepriekšējo pieredzi, veicināt abu valstu sadarbību banku sektorā.

J.Lujāns uzsvēra, ka no 1.marta tūrisma nozare ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā. Pirms mēneša ministrs prezentēja Latvijas kā tūrisma zemes iespējas Berlīnē notiekošajā lielākajā pasaules starptautiskā tūrisma biržas ietvaros rīkotajā preses konferencē, kurā atbildēja uz žurnālistu un citu interesentu jautājumiem. Vācijas vēstnieks Latvijā atzina lielo interesi par Latviju un citām Baltijas valstīm kā tūrisma galamērķi.

Abas puses uzsvēra nepieciešamību veicināt Latvijas un Vācijas sadarbību zināšanās balstītā ekonomikā, nodrošinot sadarbību starp universitātēm un zinātnes jomā. J.Lujāns informēja, ka pagājušajā nedēļā valdībā apstiprināta Nacionālā inovāciju programma, kā arī piešķirts finansējums Zinātnes un tehnoloģiju parka (ZTP) izveidei Salaspilī. ZTP projekta mērķis ir radīt labvēlīgu vidi un infrastruktūru inovatīvai uzņēmējdarbībai un ārējo investīciju piesaistei. Projekta īstenošana sekmēs tautsaimniecības izaugsmi, veicinot zinātņietilpīgu nozaru īpatsvara pieaugumu iekšzemes kopproduktā un zināšanietilpīgu produktu daļas pieaugumu Latvijas eksportā.

Sarunas noslēgumā ministrs informēja, ka šobrīd Vācijā Hānas pilsētā jau darbojas Baltijas informācijas birojs, bet, lai vēl plašāk pārstāvētu Latvijas uzņēmēju ekonomiskās intereses Vācijā, tuvākajā laikā paredzēts atvērt Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību Vācijā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!