• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par patēriņa cenām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2003., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

11.04.2003., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par patēriņa cenām

Vidējais patēriņa cenu līmenis 2003.gada martā salīdzinājumā ar februāri palielinājās par 0,5%. Precēm cenas pieauga par 0,7%, bet pakalpojumiem – par 0,2%.

Martā lielākā ietekme uz patēriņa cenu kāpumu bija nepārtikas preču cenu pieaugumam (+1,0%). Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi cenas paaugstinājās apģērbam un apaviem (+1,6%), medikamentiem (+1,9%), degvielai (+2,2%), lietotajām automašīnām (+2,6%).

Kopējo cenu līmeni ietekmēja arī uztura produktu cenu pieaugums. Martā dārgāki kļuva dārzeņi (+5,9%), augļi (+3,5%), piens un piena produkti (+0,4%).

Savukārt cenas pazeminājās cigaretēm, sieram, maizei, vistas gaļai, margarīnam.

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada martu šā gada martā patēriņa cenas pieauga par 2,2%, tai skaitā precēm – par 2,5%, pakalpojumiem – par 1,3%.

2003.gada trijos mēnešos kopā patēriņa cenas ir pieaugušas par 1,8% (t.i., š.g. marta cenas, salīdzinot ar 2002.gada decembra cenām). Pagājušajā gadā cenu pieaugums attiecīgajā periodā bija 1%.

Cenu līmeni gada pirmajā ceturksnī visvairāk ietekmēja uztura produktu cenu kāpums par 2,9%, degvielas un medikamentu padārdzināšanās attiecīgi par 7,4% un 2,9%. Mājokļa grupā cenas kāpa ūdens piegādei, kanalizācijai, atkritumu savākšanai un siltumenerģijai.

Igaunijā 2003. gada martā, salīdzinot ar februāri, patēriņa cenas pieauga par 0,3%. To izraisīja degvielas un dārzeņu cenu kāpums.

Salīdzinot ar 2002. gada martu, patēriņa cenas Igaunijā pieauga par 2,4%.

Patēriņa cenas Lietuvā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pieauga par 0,3%. Padārdzinājās dārzeņi, degviela, apģērbi un apavi.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada martu, cenas Lietuvā samazinājās par 1,1%.

Centrālās statistikas pārvaldes Cenu statistikas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!