• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu karavīriem Kuveitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2003., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā akreditējies jauns Austrālijas vēstnieks

Vēl šajā numurā

16.04.2003., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu karavīriem Kuveitā

Saskaņā ar Saeimas lēmumu, atbilstoši Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūcijas Nr.1441 izpildei, aprīļa beigās uz Kuveitu dosies trīs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku virsnieki. Šie virsnieki veiks sagatavošanas darbus vēl 36 Latvijas NBS karavīru izvietošanai Persijas līča reģionā. Viņu ierašanās paredzēta maijā.

Uz Kuveitu dosies apgādes un nodrošinājuma vads (30 karavīri) un seši nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas speciālisti. Patlaban kopā ar ASV bruņoto spēku centrālo pavēlniecību (CENTCOM) tiek aprēķinātas operācijas izmaksas, kā arī citi ar NBS karavīru apgādi un uzturēšanos saistītie jautājumi.

Nacionālajos bruņotajos spēkos jau notikusi brīvprātīgo karavīru atlase, pašlaik notiek pretendentu pārbaudes. Vienības komplektācija tiks pabeigta līdz 17.aprīlim. Aprīļa beigās sāksies pirmsmisijas apmācība, kurā karavīri apgūs tieši šai misijai nepieciešamās iemaņas. Vienlaikus Latvijas Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Ārlietu ministriju veic obligātās juridiskās procedūras Latvijas militārpersonu nosūtīšanai uz Kuveitu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!